• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

2021 Soğuk Zincir Lojistiğinin Yılı Olacak

2021 Soğuk Zincir Lojistiğinin Yılı Olacak
Dünya, COVID-19 aşılarının onaylarına ve dağıtımlarına odaklanırken dünya çapındaki taşımacılık endüstrisi, ayda ortalama 271 milyon ultra soğuk ve soğuk doz (günde 9 milyon doz) nakletme hedefine hazırlanıyor.

Küresel teknoloji pazarı danışmanlığı firması ABI Research, tarafından yapılan erken modelleme çalışmasına göre; Pfizer ve Moderna üretim tesislerinden veya dağıtım merkezlerinden her ay en az 857 sıcaklık kontrollü kamyonun çıkacağını gösteriyor. AstraZeneca'nın da onay alması durumunda, bu sayılar önemli ölçüde artırılacak. Dağıtım ve teslimat, büyük kent ve banliyö alanları tamamlandıktan sonra büyümeye ve daha karmaşık hale gelmeye devam edecek.

Neler Bekleniyor?

“Erken aşı adayları, -70 derece veya -94 Fahrenheit'e kadar çok düşük sıcaklıklar gerektiriyor. Bu, bu yeni tip Messenger RNA (mRNA) aşıları için yeterli depolama kapasitesinin olmaması önemli bir sorun olarak görülüyor. Geleneksel aşılar için ihtiyaç duyulmayan ancak bu aşılar için ihtiyaç duyulan depolama alanları ve taşıma kaplarının yaygın olarak bulunmaması gibi bir sorun yaşanıyor. Üretim yerinden aşılama yerlerine kadar sabit sıcaklık kontrolü gerekli ve bilinen kriterlere göre kişiler aynı üreticiden 21-28 gün içinde iki aşıya ihtiyaç duyacaklar. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nde en az 662 milyon ve Avrupa Birliği'nde yaklaşık 1,5 milyar doza denk geliyor, ”diye açıklıyor ABI Research Yük Taşımacılığı ve Lojistik Baş Analisti Susan Beardslee.

Bugüne kadar odak noktalarının çoğu, ikmal merkezleri ve havayolu modu kapasitelerinin üzerineydi. Diğer bir endişe de, sıcaklıkları sorunsuz bir şekilde izleme ve spesifikasyon dışı yükler için uyarılar sağlama ihtiyacında duyuluyor. Bu, entegre yazılım, baştan sona yeterli bilgi işlem ve sensör yeteneklerini ve hem kamu hem de özel kuruluşların birden çok mod ve olası rakipler arasında işbirliğini içeriyor. Beardslee, "İhtiyaç duyulan teknoloji, strateji ve operasyon mükemmelliği, hiç görülmemiş şekilde esneklik, şeffaflık ile aşı geliştirme ve onayının ötesine taşıyacak" diyor.

Küresel Tedarik Zinciri 2021’de Salgın Öncesi Seviyeye Dönemeyecek

"Mal taşımacılığında ilkbahardan itibaren umut verici bir toparlanma görülse de, artan sigorta maliyetleri, düşük karlar, sürücü kıtlığı, konteyner eksikliği sorunlarından etkilenen ve taşıyıcı iflaslarına kadar devam eden sıkıntı noktaları devam ediyor. Sistemlerin daha fazla dijitalleştirilmesi ve entegrasyonu, tedarik zinciri katılımcılarına daha fazla görünürlük, esneklik ve yatırım getirisi sağlayacak, bu da ekonomik performansı artırabilecek, ancak muhtemelen 2021'den sonra daha geniş ölçekte olacak, ”diye açıklıyor Beardslee.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77