• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

2021 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü (IVOTY) PSA’nın Elektrikli Modellerine

2021 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü (IVOTY) PSA’nın Elektrikli Modellerine
Groupe PSA’nın hafif ticari araçlarda uygulamaya koyduğu elektro-mobilitedeki teknolojik gelişmeleri, 2021 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülüyle (IVOTY) taçlandırıldı.

30. yılını kutlayan ve dünya çapında hafif ticari araç sektöründeki en önemli ödül olarak kabul edilen organizasyon, 17 Aralık 2020'de çevrimiçi olarak kazananı açıkladı.

Fransız otomotiv şirketinin geliştirdiği Peugeot e-Expert, Citroën e-Dispatch / ë-Jumpy, Opel / Vauxhall Vivaro-e, 131 puanla 24 üyeli güçlü IVOTY jürisinden oyların çoğunu aldı. Mercedes-Benz'den iki finalist; eSprinter ve Vito sırasıyla 55 ve 36 puanla ikinci ve üçüncü oldu. Yeni Transit Active & Trail modelleriyle Ford dördüncü oldu.

Duyuru, jüri organizasyonunun web sitesinde (www.van-of-the-year.com) IVOTY Jüri Başkanı Jarlath Sweeney tarafından özel bir web tabanlı yayında yapıldı. PSA’nın üç yıl içinde ikinci ödülü alma başarısı hakkında yorum yapan Sweeney, "Group PSA’yı beklentileri aşan ve ödün vermeden elektrikle çalışan mükemmel hafif ticari araç yelpazesi üretmeye yönelik sıkı araştırma, geliştirme ve yatırımlarından dolayı tebrik ediyoruz" dedi.

Groupe PSA'nın Hafif Ticari Araçlar İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot ise haberi aldıktan sonra şunları söyledi: “Groupe PSA, prestijli 2021 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülünü almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyor. Jüri üyelerine araçlarımızı seçtikleri içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu ödül, Kompakt Van'ımızın başarısını ve hafif ticari araç serimiz için tasarladığımız elektrifikasyon stratejisinin geçerliliğini onaylıyor - burada elektrifikasyon müşterilerimiz için hiçbir taviz vermemek anlamına geliyor. "

2021 Uluslararası Yılı Ticari Aracı Ödülü (IVOTY) PSA’nın Elektrikli Modellerine

Ödül Anders Karlsson'a İthaf Edildi

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İsveçli jüri üyesi Anders Karlsson'a ithaf edilen IVOTY 2021 ödülü, yeni yılın başlarında, Groupe PSA'nın Paris'teki merkezinde Xavier Peugeot'a sunulacak.

Jüri Üyelerinin Ödüllü Araçla İlgili Yorumları:

“PSA’ nın hafif ticari triosu, 300 kilometreden fazla bir menzil ile Avrupa'da satılan pazardaki ilk elektrikli hafif ticari araçlar. Mükemmel sürüş kabiliyetiyle sağlam bir şekilde üretilmişler ve daha düşük gürültü seviyeleri dışında, sürüş hissini dizel versiyondan ayıran pek farkı yok. ”

“Kompakt hafif ticarilerin tamamen elektrikli versiyonu ile PSA-üçlüsü, profesyonel işletmelerde e-mobilite için büyük bir itici güç sağlıyor ve emisyonsuz taşımacılığın ölçeklendirilmesini zorluyor. Şu andan itibaren elektrikli aracın toplam işletme maliyeti, içten yanmalı motor versiyonlarıyla aynı seviyeye ulaşmış olabilir. Esnek iki pil konseptine sahip, yeterince güçlü, pürüzsüz ve sessiz bir aktarma organına ve standart olarak tutarlı bir DC hızlı şarj cihazına sahip ikna edici bir paket."

"Ve böylece, PSA’nın elektrikli hafif ticarileri yeni bir standart oluşturuyor ve ilerlemeyi zorluyor. Bu, "Uluslararası Yılın Ticari Aracı" unvanına sahip aracın sunması gereken şeydir. Dahası, her bir PSA markası elektrikli modellerinde panelvandan insan taşıyan modellere kadar neredeyse aynı yükleme hacmi ve yük alanı sunuyor."

“PSA, piyasaya bir içten yanmalı motorlu hafif ticarinin  tüm özelliklerine sahip, ancak ilk kez makul bir menzil mesafesiyle bir elektrikli ticari araç sunmayı başardı. Dolayısıyla, tek şarjla 330 km'ye varan -sürüş kaygısı olmadan- menzil ki bu da herhangi bir hafif ticari araç operasyonu için fazlasıyla yeterli."

“PSA'nın yeni EV hafif ticari üçlüsü, elektrikli ve içten yanmalı motor platformları arasında maksimum entegrasyon konseptini ileriye taşıyor. Menzilleri, farklı operasyonlarda ve son kilometre teslimatında çekici olabilecek kadar geniş."

Ödül 1992’ den Beri Veriliyor

Aralarında Türkiye’den Kargo Haber Dergisi Yayın Yönetmeni Akın Öcal’ın da yer aldığı Avrupa ülkeleri ve Rusya'dan ticari araç editörleri ve uzman gazetecilerinden oluşan 24 üyeli güçlü jüri heyeti, IVOTY'nin kazananını 1992'den beri her yıl seçiyor. Seçim ve oylama süreci, İngiltere Karayolu Taşıma Derneği (RHA) tarafından bağımsız olarak değerlendiriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77