• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ağır Vasıta Pazarı 2006’da da Hız Kesmiyor

Ağır Vasıta Pazarı 2006’da da Hız Kesmiyor
2005 yılında yüzü gülen ticari araç üretici ve ithalatçıları, 2006 satışlarıyla da bu eğilimi sürdürüyorlar. Mayıs ayındaki devalüasyona rağmen 6 aylık dönemde bir önceki döneme göre önemli bir artış sağlandı. Karayolu Taşıma Kanunu’nun ön ayak ol

2005 yılında yüzü gülen ticari araç üretici ve ithalatçıları, 2006 satışlarıyla da bu eğilimi sürdürüyorlar. Mayıs ayındaki devalüasyona rağmen 6 aylık dönemde bir önceki döneme göre önemli bir artış sağlandı.

Karayolu Taşıma Kanunu’nun ön ayak olduğu daha verimli yük taşıma kombinasyonu olan çekici-yarı römork sisteminin iç pazarda kabul görmesi 2006 yılında da çekici ve yarı römork pazarını canlı tutmaya devam ediyor.

Bu talebin sonucu olarak 2006’nın ilk yarısında ithal ve yerli araçlardan oluşan çekici segmenti de büyümesini sürdürdü. 2005 yılının aynı dönemine oranla yüzde 27 oranında büyüyen çekici pazarının uluslararası ayağındaki girdilerin döviz bazında olması, bu pazarın devalüasyondan nispeten daha az etkilenmesini sağladı.

Yılın ilk altı ayında 6 ton ve üzeri kamyonda satışlar ise yaklaşık 21 bin 500 adet ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında artış gösterdi. Bunun yanı sıra bazı segmentlerde ortalamanın üzerinde bir artış gerçekleşirken bazı segmentlerde ise daralma yaşandığı gözlemleniyor.

Yılın ilk altı ayında en fazla büyüyen segmentler yüzde 81 ile 6x4 – 8x4 tipindeki ağır inşaat kamyonları (damperli kamyonlar, transmikserler, beton pompaları ) ve yüzde 55 ile 6x2 aks konfigürasyonundaki inşaat kamyonu (damperli kamyonlar) segmentleri oldu.

Bu da bize geçen yıl da önemli satışların görüldüğü inşaat sektöründeki canlılığın devam ettiğini gösterirken 6-9 ton arası hafif kamyon satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37, 8x2 nakliye kamyonu satışları ise yüzde 29 oranında arttı.

Satış oranlarında azalma yaşanan segment ise yüzde 31-36 oranıyla ağırlıklı olarak belediye ve kamu kuruluşlarına hitabeden 18-21 tonluk 4x2 kamyon satışları (çöp, vidanjör gibi üst yapılı araçlar) ve piyasada on teker tabir edilen 6x2 nakliye kamyonu satışlarında yaşandı.

 

Devalüasyon satış hızını yavaşlattı

Mayıs ayının ortalarından itibaren yükselen döviz kurları ve buna paralel olarak artan faiz oranları Haziran ayı pazar performansını belirli ölçüde etkileyerek Haziran ayı toplam pazarı mayıs ayının yüzde 23 altıda gerçekleşti. Ancak bu düşüşe rağmen yine de 2006 Haziran satışları 2005 Haziran satışlarının yüzde 6 üzerinde gerçekleşmesi, piyasanın tekmili olmasına rağmen yatırımdan vazgeçmediğini gösteriyor.

Döviz kurlarındaki yüzde 25’nin üzerindeki hızlı yükseliş özellikle yurtiçi taşımacılık yapan, yani geliri YTL olan müşteri kesimlerine yapılan döviz bazlı kamyon satışlarını olumsuz etkiledi ve müşterileri yatırımları için beklemeye başladılar.

Proje bazında çalışan şirketler, ihale almış olanlar ve geliri döviz olanların alımlarına devam ettiğini söyleyen Ticari Araç İthalatçıları Derneği (TAİD) Başkanı Bahadır Özbayır, YTL fiyatlı araçlarda da girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle belirli bir fiyat artışı görüldüğünü kaydetti. Bu artışların haziran ayı itibariyle döviz kurundaki artışı dengelemekten uzak olduğuna da değinen Özbayır, gelecek aylarda ise YTL fiyatlı araçlarda da fiyat artış beklendiğini belirtti.

Tüketici kredisi faiz oranlarında yüzde 100’e varan artışın da piyasayı etkilediğini ifade eden Özbayır şunları söyledi: "Beklentimiz döviz kurundaki dalgalanmanın önümüzdeki dönemde normale kavuşması ve kurun stabilize olmasıdır. Burada ekonomik faaliyetin canlılığı açısından önemli olan, kurun ihracatı da teşvik edecek ancak makul bir seviyede olmasının yanı sıra günlük dalgalanmaların dar bir band aralığında gerçekleşmesidir. Ani ve kuvvetli dalgalanmalar aşağı yönde bile olsa ekonomik faaliyeti olumsuz etkilemektedir. Netice itibariyle bu varsayımlar altında inşaat ve çekici pazarındaki canlılığın, ilk 6 aydaki hızında olmasa da devam edeceğini düşünüyoruz. Ağır inşaat kamyonlar pazarı 4 bin 500 – 5 bin adet, çekici pazarı da 9 bin – 9 bin 500 adet olabilir. 2006 yılı 6 ton ve üzeri toplam kamyon pazarının geçen yıl seviyesinde veya biraz üzerinde 43 bin adet mertebesinde gerçekleşebileceğini öngörüyoruz."

 

Ceceli: "Kur Değişikliklerinden En Az Etkilenen Firmalardan Biriyiz"

ASKAM’IN 2006 yılı satışlarının planlandığı şekilde seyrettiğini belirten Askam Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Pazarlama Müdürü Mehmet Ali Ceceli, pazarda yılın ilk dört ayında satışların bir önceki döneme göre büyümeye devam ettiğini, kur artışının başlaması ile satışların menfi yönde etkilendiğini söyledi.

2006 yılının başında ekonomide yaratılan suni büyümenin bir yerde sekteye uğrayacağını önceden öngörerek tüm planları buna göre yaptıklarını ifade eden Ceceli, "Bu anlamda son dönemdeki kur değişikliklerinden en az etkilenen firmalardan biri olduğumuzu söyleyebiliriz. Mevcut kur politikası sürdürüldüğü takdirde, yılın ikinci yarısında satışların geçen senenin aynı dönemine göre azalacağını, yıl bazında ise iyimser senaryoya göre 2005 senesi ile aynı, kötümser senaryoya göre yüzde 10 - 15 altında gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte, sıcak para politikası tekrar sürdürülürse - ki son dönemlerde faizlerin yükselmesi, kurların düşüş eğimine girmesi ile bu sinyaller gelmektedir- 2006 senesi satışlarının 2005 senesine göre artış ile kapanması pek de süpriz olmayacaktır." dedi.

Yılın ilk altı ayında 4X2, 6X2 ve çekici (çekici satışları adetsel olarak artmıştır) uzun yol segmentlerinin ağırlıkları azalırken 8X2 ve inşaat segmentlerinin (6X2, 6X4 ve 8X4) büyümeye devam ettiğinin gözlemlendiğini kaydeden Ceceli, şöyle devam etti: "Tüm sektörlerde olduğu gibi kamyon pazarının da itici gücü finansmandır. Son dönemde, özellikle pazardaki uluslararası oyuncuların kendi finansman şirketlerini kurduklarını gözlemliyoruz. Bu aşamada bu tür eylem planımız bulunmamaktadır. Bunun yerine finansman pazarındaki tüm kuruluşlara eşit mesafede ve kazan - kazandır prensibine paralel olarak yakın ilişki içerisindeyiz. Ekonomik konjektüre paralel olarak oldukça cazip sayılabilecek finansman alternatiflerini, özellikle düşük faiz avantajlarını tüketicilerimize sunma gayreti içerisindeyiz."

Ceceli, sözlerini şöyle tamamladı: "2006 yılında, kabaca 15 ton üstü kamyon pazarında 2 bin adet kamyon - çekici satmayı planlıyoruz. Askam, 6X2 damper / inşaat segmentinin lider firmalarından biridir. Buradaki mücadelemizi sürdürürken uzun yol segmentlerinde de başta 8X2 olmak üzere (6X2 segmenti kan kaybetmektedir) pazar payımızı artırarak bu segmentin liderler arasına girme gayret ve yarışındayız."

 

Giz: "Yıl Boyunca Talep Düzeyi İyi Bir Seviyede Kalacak’’

SON dönemde inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarının yol açtığı bazı sıkıntılara rağmen, inşaat sektöründeki büyüme ve canlılığın bir süre daha devam edeceğini belirten Otoyol Sanayi A.Ş. Ürün ve Marka Müdürü Tansu Giz, bu bakımdan inşaat kamyonları kategorisindeki talepte kısa vadede azalma beklemediklerini kaydetti.

Nispeten doyuma ulaşmış birçok Avrupa pazarına kıyasla halen yüksek potansiyele sahip bir pazar olan Türkiye’nin ticari araç üreticileri için büyük önem taşıdığını söyleyen Giz, “Iveco’nun Türkiye’yi üretim üssü haline getirme kararında da olduğu gibi, Türkiye’deki ticari araç üretiminin önümüzdeki dönemde de artmasını bekliyoruz. Toplamda pazarda ve satışlarımızda yıl sonu itibarı ile daha önce yaptığımız tahminlere göre yüzde 10 küçülme bekliyoruz ve planlarımızı buna göre revize ettik. Yıl boyunca Eurocargo modellerimize odaklanacağız. Orta kamyon kategorisindeki pazar payımızı artırmak için çalışacağız.’’ dedi.

Bu yıl Iveco’nun Avrupa’da orta sınıf kamyon kategorisindeki lider markası Eurocargo’yu Türkiye’de üretmeye başladıklarını ve modelleri tüm Türkiye’ye tanıttıklarını hatırlatan Giz, sözlerini şöyle noktaladı: "Türkiye’nin yol koşullarına uygun bazı uyarlamalarla ve tamamen İtalya’daki kalitesinde üretilen Eurocargo araçlarımıza yoğun bir talep geldi. İlk altı ayda pazarın tahminlerimizin üstünde gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Bütçe hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Sektörün geneline baktığımızda, Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan devalüasyon henüz fiyatlara yansımadığı için canlılık devam etti. Mayıs ve Haziran aylarında döviz kurlarında meydana gelen dalgalanma önümüzdeki dönemde pazarı etkileyecek ve büyümeyi biraz yavaşlatacaktır. Buna rağmen, beklentimiz 2006 yılı boyunca talebin iyi bir düzeyde kalmasıdır."

 

Özbayır: "Çekicide Yüzde 35 Pazar Payı Hedefliyoruz’’

MERCEDES-BENZ Türk olarak 2005 yılını yüzde 22.1 pazar payıyla lider olarak kapadıklarını ve 2006 yılının ilk altı ayı itibariyle yüzde 22.4 pazar payı ile liderliklerinin devam ettiğini belirten Mercedes-Benz Türk A.Ş. Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, hedeflerinin bu yılı da pazar lideri olarak kapamak olduğunu söyledi.

Makroekonomik parametrelerdeki dalgalanmalar nedeniyle 2006 yılı başındaki hedeflerini toplam pazar beklentisindeki değişikliğe paralel olarak bir miktar revize ettiklerine değinen Özbayır, "Haziran sonu itibariyle çekicide yüzde 33, çift çeker inşaat kamyonlarında yüzde 60, 9-16 ton hafif kamyonda da yüzde 27 pazar payı ile segment bazında açık ara liderliğimizi sürdürüyoruz. Daralan bir pazar olmasına rağmen 6x2 nakliye pazarındaki pazar payımızı yüzde 15’e çıkarmış ve diğer bir yerli rakibimizin önüne geçmiş durumdayız. 8x2 segmentinde de pazar payımız yüzde 16 ve her geçen ay daha da artıyor. Yıl sonu hedefimiz çekicide yüzde 35 , inşaat kamyonlarında yüzde 65, hafif kamyonda ise yüzde 30 pazar payı almak.’’ dedi.

Aksaray fabrikasında kamyon ihracatlarının hızla devam ettiğini kaydeden Özbayır, sözlerini şöyle tamamladı: "2006 yılında takriben 3 bin adet kamyon ve çekici ihraç etmeyi planlıyoruz. Aksaray fabrikamızda planlı yatırım faaliyetlerimiz devam ediyor. Biz Mercedes-Benz Türk olarak planlamamızı yıllık, üç yıllık ve 10 yıllık periyodlarla yapıyoruz. Pazarın gelişimi, trendler ve müşteri talepleri doğrultusunda her zaman yeni ve değişik ürünlerle pazara girebiliriz. Ancak 2006 yılı içinde ürün paletimizde önemli bir değişiklik olmayacak."

 

Turfan: "Hedefimizi Bu Yılı da Lider Tamamlamak’’

2006 yılının ilk 6 ayında 15 ton üzeri ağır ticari araçlar pazarında satışların 2005 yılının aynı dönemine göre yüzde 24 büyüme gerçekleştiğini belirten Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan, bazı segmentler büyürken, bazı segmentlerde daralma yaşandığını söyledi.

İnşaat sektöründeki artışın 2006 yılının ilk 6 ayında devam ettiğini kaydeden Turfan, "Bunun sonucunda en fazla büyüme gerçekleştiren, 2005 yılının aynı dönemine göre yüzde 123 büyüme ile 8x4 inşaat segmeti oldu. 6x2 nakliye kamyonları satış adetlerinde yüzde 32 oranında daralma yaşandı. Buradaki azalan adetlerde 8x2 nakliye kamyonu ve çekiciye doğru kaydı. 8x2 satışlarında yüzde 27 artma ve çekici segmentinde oranında artma gerçekleşti." dedi.

2006’nın ilk 6 ayını Ford Otosan’ın 15 ton üzeri ağır ticari araçlar pazarında yüzde 23,7 pazar payı ile tamamladığını ifade eden Turfan, şöyle devam etti: "Segmentler bazında bakıldığında, Ford Otosan, 6x2 nakliye kamyonlarında yüzde 57’lik, 8x2 nakliye kamyonlarında yüzde 35’lik ve 6x2 damperli inşaat kamyonlarında yüzde 33’lük pazar payına ulaştı. Bu üç segment toplam ağır ticari pazarının yüzde 58’ini oluşturmaktadır. Artan çekici segmentinde, Ford Cargo satış adetlerini 2005 yılının ilk 6 ayına göre yüzde 97 artırdı."

Turfan, şöyle devam etti: "Hedef, 2006 yılında da liderlik olarak belirlendi. Şu an yüzde 23,7 olan pazar payını yılın ikinci yarısında artırarak pazarı lider olarak kapatılacağı hedefleniyor”

 

Senyücel: "Toplam Pazar Yüzde 21 Büyüdü"

2006 yılında ilk altı ay sonunda 16 ton ve üzeri ağır ticari araç satışlarının TAİD tarafından yayınlanan verilere göre yaklaşık 17 bin adet olarak gerçekleştiğini söyleyen Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, toplam pazarın 2005 yılının aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 21 oranında büyüdüğünü ifade etti.

2006 yılında, 2005 yılının aynı dönemine göre 16 ton ve üzeri ithal ticari araç pazarının yüzde 30 oranında büyüme gösterdiğini belirten Senyücel, "Scania, geçtiğimiz yıl aynı dönem 819 adet olan satış adedini bu yıl 979 adede yükseltti. Scania aynı zamanda 16 ton ve üzeri ithal ticari araç segmetinde 3 yıldır devam eden liderliğini de korumakta." dedi.

2006 yılı ilk yarı yılı için belirlenen hedeflere ulaştıklarını önemle vurgulayan Senyücel, şöyle devam etti: "2006 yılı sonunda hedefimiz 2005 yılında gerçekleştirdiğimiz satış adedine yakın adetlerde satış gerçekleştirmek. Türkiye’de hizmetlerine başlamış olan Scania Tüketici Finansmanı firması ile beraber müşterilerimize çok kaliteli bir ürünün yanısıra finansman konusunda da hizmet sunabilmekteyiz. Scania Tüketici Finansmanı firmasının 2006 yılında satışlarımıza olumlu yönde katkısı olmuştur ve bundan sonraki dönemlerde geliştireceğimiz finansman alternatifleri ve bölgelerdeki yapılanma ile güçlenmeye devam eden Scania Tüketici Finansmanı satışlarımızı desteklemeye devam edecektir."

2006 yılında 16 ton ve üzeri inşaat araçları segmentinin geçen yıla oranla büyüdüğünü söyleyen Senyücel, sözlerini şöyle noktaladı: "Scania markası olarak büyümesini öngördüğümüz inşaat ve diğer araç segmentlerinde, mevcut ürünlerimizde sürekli geliştirmeler yapmaya ve müşterilerimize geniş bir yelpazade ürünler sunmaya devam ediyoruz. 2006 yılında müşterilerimize sunmakta olduğumuz satış sonrası hizmetlerde de geliştirmeler yaparak, müşterimize bize ihtiyaç duyduğu her konuda ve Türkiye ve Avrupa’nın neresinde olursa olsun kesintisiz hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz."

 

Altuğ: "8x2 uzun Yol ve 6x2 Damper Segmentlerinde Pazar Lideriyiz"

BMC’NİN kamyon ve çekici pazarında 2005 yılının ilk yarısını 2 bin 500 adet seviyesinde kapatırken 2006 yılının ilk yarısında ise 3 bin 500 satış adedine ulaştığını belirten BMC Pazarlama MüdürYardımcısı Tufan Altuğ, 2006 yılının ilk altı ayı itibariyle BMC’nin pazar paylarına bakıldığında; yüzde 34 pazar payı ile (8x2) uzun yol segmentinde ve yüzde 37 pazar payı ile (6x2) damper segmentinde pazar lideri olduğunu söyledi.

Altuğ, BMC’nin (6x2) uzun yol segmentinden aldığı pazar payının yüzde 18, (4x2) çekici segmentinden aldığı pazar payının ise yüzde 9 seviyesinde olduğunu sözlerine ekledi.

2006 yılının ilk altı aylık döneminde 2005 yılının ilk altı aylık dönemine göre pazar hacminde bir artış olduğunu ve yılın ilk yarısında BMC’nin hedeflediği satış adetlerine ulaştığını kaydeden Altuğ, sözlerini şöyle noktaladı: "Kamyon pazarı, 2006 yılı ilk altı ayı itibariyle 17 bin seviyesinde gerçekleşmiş ve toplam pazar 2005 yılının ilk altı ayına  göre yüzde 20’nin üzerinde artış göstermiştir. 2005 yılı ilk altı ayında 6 bin adet olarak gerçekleşen uzun yol pazarı, 2006 yılı ilk altı ayında aynı seviyesini koruyarak 6 bin adet olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın ilk altı ayında 3 bin 838 adet olan toplam çekici araç satışı ise 2006 yılında yüzde 26 artış göstermiştir."

 

Sever: "Çekici Ve Kamyon Satışlarını İkiye Katladık"

GEÇTİĞİMİZ yılın aynı dönemine oranla yüzde 20 oranında büyüme gösteren çekici pazarına nispeten çok daha hızlı bir büyüme gerçekleştiren DAF Tırsan, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla satışlarını yüzde 101 oranında artırdı. İlk beş ayda 443 adet çekici satan Tırsan, kamyon ve inşaat grubunda da satış adetlerini artırmayı hedefliyor.

DAF Tırsan için çekici ve kamyon pazarının ilk yarısını değerlendiren DAF Tırsan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Sever, şu bilgileri verdi: "2006 senesinde DAF için alınmış kararların ciddi sonuçlarını gördük. Bayi şebekemizi genişletme kararımızda yanılmadığımızı gördük. wÇok kaliteli bir ürün satıyoruz. DAF geçen sene Avrupa’da her segmentte büyüyen ve en fazla pazar payı kazanan marka oldu. DAF’ın ürün gamı şu an Avrupa’nın en genç nesil ürün gamı. Birim işletme maliyeti, ikinci el değeri, işletme sırasında çıkartmadığı zorluklar, satış sonrasında verdiğimiz hizmetler ile bu seviyelere geldik."

Sever, şöyle devam etti: "İlk altı ayda sattığımız araç sayısı 600’ün üzerinde. Bizim satışlarımızın geçmişte yüzde 99’u çekici iken bu rakam bu sene yüzde 89’a düştü. Geri kalan yüzde 11’lik rakam da kamyon ve inşaat grubu olmaya başladı. Bu da bizim iç nakliye ve diğer sektörlere yönelik büyüme stratejimizin göstergesi olarak değerlendirilmeli. Kamyon ve inşaat grubundaki yüzde 11’lik bu rakamın büyümesi de temeldeki hedefimiz."

Sever, XF 105 ve LF ile ilgili şu bilgileri verdi: "Yılın son üç ayı ve bir sonraki senenin ilk üç ayında yapılacak yatırımları dikkate aldığımız zaman, müşterilerimizin XF 105 ile ilgilendiklerini ve araçla ilgili bilgiler aldıklarını görüyoruz. LF de bizim gündemimizin ön sıralarında yer alıyor.”

 

İncecik: "2006’da Hedeflerimizin Üzerine Çıktık’’

2006 yılı ilk altı ayında elde ettikleri sonuçların belirlenen satış hedeflerinin çok üstünde olduğunu ifade eden Volvo Kamyon Satış Müdürü Uğur İncecik, 2006’da Avrupa genelinde Euro 4 ve Euro 5 normlarına uyumlu yeni D13 motoruyla Volvo FH ve FM kamyonlara olan ilgi ve talebin İsveç Göteburg ve Belçika Ghent’teki Volvo Kamyon fabrikalarının üretim kapasitelerinin çok üstünde olduğunu belirtti.

İncecik şöyle devam etti: "Aynı şekilde Türkiye pazarında da yeni ürünlerimiz büyük ilgi gördü, Avrupa genelindeki yoğun üretim talebinin bize sunduğu imkanlar dahilinde müşterilerimizin taleplerini yerine getirmek için çok yoğun bir altı ay geçirdik. 2006 yılı için firma olarak kendi hedeflerimizin üzerine çıkmış durumdayız. Dolayısı ile yukarı doğru bir revize söz konusu. Yılın ilk yarısı sektör için oldukça olumlu geçti fakat kurlardaki hareketliliğin özellikle yılın ikinci yarısında iç nakliyeye yönelik araç satışlarını etkilemesini öngörüyoruz. Bizce hükümet şu andaki mevcut durumu iyi değerlendirebilirse hem uzun süredir ihracat firmalarının arzu etmiş olduğu düşük kur riskinden dolayı oluşan kayıpları önlemiş, hem de cari açık dengesini önlemede olumlu bir adım atmış olur. Yıl sonu için kurların mevcut duruma çok yakın olacağı beklentisi içerisindeyiz. Bu trendin önümüzdeki bir kaç yıl bu şekilde süreceğini düşünüyoruz. Bu büyümenin birkaç yıl daha sürmesini, sonra da pazarın belli bir seviyeye oturmasını öngörüyoruz.’’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77