• BIST 9533.03
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Akın Öcal Yılın Ticari Aracı Ödüllerinde Türkiye’nin Jüri Üyesi Oldu

Akın Öcal Yılın Ticari Aracı Ödüllerinde Türkiye’nin Jüri Üyesi Oldu
.

Ticari araç dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen ‘Dünyada Yılın Hafif Ticari Aracı Ödülü - International Van of the Year’ (IVOTY) ile ‘Uluslararası Pikap Ödülü - International Pick-up Award’ için​Türkiye’nin jüri üyesi olarak Kargo Haber Dergisi Editörü Akın Öcal seçildi. 

1991 yılında kurulan, 1992 yılı itibariyle ödül vermeye başlayan ve 22 Avrupa ülkesinin yanı sıra Rusya ve Türkiye’den de jüri üyelerinin görev yaptığı ödül organizasyonunda, her biri kendi ülkelerinin köklü yayınlardan uzman gazeteciler yer alıyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aysberg Basın Yayın Ltd. Şti. Yayın Grubu Başkanı İlker Altun; “Çok sert rekabet koşullarının hakim olduğu otomotiv endüstrisinin dünya markaları, ödül başta olmak üzere elde ettikleri tüm başarıları, pazarlamanın en önemli kozu olarak değerlendiriyorlar. Bu da ticari araç alanındaki en prestijli yarışmanın jüri üyeliğini son derece stratejik bir düzeye getiriyor” şeklinde konuştu.  Daha sonra; “Aysberg Yayın Grubu ve Akın Öcal’ın jüri üyeliği, otomotiv alanındaki pek çok ürünün yanında van dahil hafif ticari araçlar imal eden Türkiye adına son derece önemli bir konum yaratıyor” diyen İlker Altun, şunları söyledi:

Akın Öcal“Aysberg Basın Yayın’ın 21 yıllık şirket geçmişinden öncesi de bulunmaktadır. 30 yılı aşkın süredir taşımacılık, lojistik ve ticari araçlara yönelik olarak çalışmış, bu alanda faaliyet gösteren şirketler ve sivil toplum örgütlerine süreli yayınlar çıkarmış köklü, deneyimli bir yapıyız. Uluslararası düzeyde bilinir, güçlü ve saygın bir yapı oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Grubumuzdan bir editörümüzün bu göreve getirilmesi doğru ve yerinde olmuştur. Ülkemizin ticari taşıt endüstrisinin bu görevlendirmeyi memnuniyetle karşıladığını görmekteyiz. Deneyimli ve saygın bir gazeteci olan Akın Öcal’ın temsil etmek için çalıştığımız sektörün beklentilerini en üst düzeyde yerine getireceğine inanıyoruz.”

Kurulduğu 1994 yılından beri uluslararası taşımacılık lojistik ve ticari araç sektörlerine yönelik çıkardığı yayınlarla sektörün öncü şirketi durumundaki Aysberg Basın Yayın; halen yaşamını sürdüren dergilerin yanında dijital platformda da devam eden yayınlara imzasını attı. 1998 yılında taşımacılık ve lojistiğe yönelik olarak Kargo Haber Dergisi’ni çıkartan Aysberg, ticari araç üstyapı ve treyler sektörlerine yönelik Kasa Dergisi, Türkiye’nin taşımacılık alanındaki ilk ve tek İngilizce yayını Intermodal Magazine ve sektörün iletişim platformu olan Taşımacılık Rehberi gibi süreli yayınların da sahibi durumunda.

Akın Öcal Kimdir?

1976 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi alan Öcal, iki yıl kadar süreyle dil ve mesleki eğitim için yurtdışında kaldı. Bir yayın grubu ve ulusal bir gazetenin ekonomi servisinde çalıştı. 2003 yılından beri Aysberg Basın Yayın çatısı altında muhabirlik ve editörlük görevleri yürütüyor. Öcal evli ve bir çocuk babasıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77