• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Allison Atık Toplama Faaliyetlerinde Yenilikçi Bir Rol Üstleniyor

Allison Atık Toplama Faaliyetlerinde Yenilikçi Bir Rol Üstleniyor
Allison Transmission, Arjantin'de ve dünya genelinde atık toplama pazarının gelişimine bağlı olarak sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor.

Allison Transmission, Arjantin'de ve dünya genelinde atık toplama pazarının gelişimine bağlı olarak sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor.


Adrián Di Nunzio, Allison Transmission Satış Müdürü, atık toplama sektöründeki önemli değişikliklere değinerek, “Arjantin, atık toplama sektörünün iyileştirilmesinde üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Hem özel şirketler hem de belediyenin yetkili makamları, çevresel konuları da dikkate alarak, ayrıştırılmış atık toplama gibi daha uzmanlaşmış hizmetler için çalışıyor” dedi. Di Nunzio, Allison şanzıman donanımlı araçların, aynı zamanda yoğun nüfusa sahip şehirlerdeki aralıksız trafik akışına da yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

Kentsel hijyen sistemleri ve çevre dostu çözümler için donanım ve teknoloji tedarikçisi olan Luis J. D. Scorza y CIA SA’nın Ürün Geliştirme Müdürü Guillermo Lardelli bu yeni çözümlerin benimsenmesinin yetkili belediye makamlarına ve bütçeleri ilgilendiren kararlara bağlı olduğunu vurgulayarak, “Aşama aşama ayrıştırılmış atık toplama sürecini iyileştirmeye yönelik sistemler geliştirmekteyiz. Ayrıştırılmış atık toplama aracılığıyla insanların düşündüğü gibi her atığın mutlaka yararsız bir çöp olduğu yaklaşımının yanlış olduğunu görebilirsiniz. Yeniden kullanılabilecek atıkların yüzdesi, atık sahalarının tükenmek üzere olduğunu göz önüne alırsak birinci derecede önem taşıyor” diye konuştu.

Ayrıştırılmış atık toplama işleminin başarılı olabilmesi için, tüketicilerin evlerindeki atıkları sınıflarına göre ayırmaları gerekiyor. Bu nedenle ayrıştırılmış yaklaşım sadece, ayrılarak atılmış çöplerin tasnif edilmesini sağlayabilen bir atık toplama sistemiyle birlikte sonuç veriyor. Sistemde, farklı atık türleri için farklı atık konteynerleri ve her türü ayrı toplamak üzere otomatik hale getirilmiş donanımlar bulunuyor.

Lardelli,“Çevre sektöründe her geçen gün süreçleri kolaylaştıran bir modernleşme söz konusu. Halihazırda sadece tek operatörün gerekli olduğu veya konteynerlerin elektronik donanımlarla kaldırıldığı ileri teknolojiye sahip araçlar ve donanımlarla çalışıyoruz. Sürücüler, her zamankinden daha yüksek sermayeli makineleri kullanıyorlar” açıklamasını yaptı.

Atık toplama sektöründe Allison tam otomatik şanzımanların büyük bir rol üstlendiğine değinen Lardelli, “Allison şanzımanlar, aracın sürüşünü kolaylaştırırken genel yıpranma ve aşınmanın azaltılmasına yardımcı oluyor. Manuel şanzıman kullanan sürücüler, şehir içi trafiğinde sürekli vites değiştirme gerekliliğine bağlı olarak aracın yönetmek için daha fazla çaba sarf etmek zorundalar” dedi. Lardelli sözlerini şöyle sürdürdü: “ Otomatik şanzımana sahip olan araçlar ise en uygun motor hızlarında çalışıyor. Dolayısıyla aracın genel performansına destek olurken parçaların aşınmasını engelleyerek sürekli parça değişimiyle ilgili ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Allison Otomatikler ile araçların hizmet ömürleri uzarken çevremizin korunmasına da destek oluyoruz.”


13 Ocak 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77