• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Allison Tam Otomatik Şanzıman Donanımlı 8 Tonluk Dağıtım Kamyonu Hyundai Mighty ile 200 Bin Kilometre

Allison Tam Otomatik Şanzıman Donanımlı 8 Tonluk Dağıtım Kamyonu Hyundai Mighty ile 200 Bin Kilometre
Frigorifik dağıtım kamyon sürücüsü, Temmuz 2020'de aracını satın aldığından bu yana tam otomatik şanzıman donanımlı Hyundai Mighty kamyonu ile 200.000 kilometreye yakın yol kat etti.

Allison Transmission, Temmuz 2020'den bu yana 200.000 kilometreye yakın yol yapan Allison tam otomatik şanzıman donanımlı orta hizmet segmentindeki Hyundai Mighty kamyonu ile ilgili operatör ve sürücü görüşlerini paylaştı.

Seul metropol bölgesinde frigorifik dağıtım kamyonunu kullanan Kyung-ho Kim, konforu ve verimliliği nedeniyle Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hyundai Mighty modelini tercih etti. Kim, Allison sayesinde sürüş yükünün büyük ölçüde azaldığını belirtti. Ayrıca, Seul metropol bölgesinde meyve, sebze ve donmuş gıda dağıtımı sırasında tekrarlanan şehir içi güzergahları boyunca Allison şanzımanla donatılmış Mighty kamyon sayesinde iş verimliliğinin arttığına ve sürücü yorgunluğunun önemli ölçüde azaldığına değindi.  

Kyung-ho Kim, açıklamasında; "İş güzergahlarımız, çoğunlukla Seul metropol bölgesinde. Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hyundai Mighty kamyon, kolay sürüşü sayesinde üretkenliğimizi arttırdı. Daha önce manuel şanzımanlı bir Hyundai Mighty kamyon ile dağıtım yaparken vites geçişleri ve debriyaj kullanımı nedeniyle daha çok yoruluyordum ama artık sürüş çok daha kolay hale geldi" diye belirtti.

Allison Tam Otomatik Şanzıman Donanımlı 8 Tonluk Dağıtım Kamyonu Hyundai Mighty ile 200 Bin Kilometre

Söz konusu Hyundai Mighty kamyon, vites değiştirme veya debriyaj kullanımı gerektirmeyen Allison 1000 xFETM şanzıman ile donatıldı. Allison tam otomatik şanzımanlar, manuel şanzımanlara kıyasla mükemmel ekonomik fizibilite avantajına sahip. Zamanla aşınan debriyajın değişimi nedeniyle ek bakım maliyetine neden olan manuel şanzımanların aksine Allison şanzımanlar, debriyaj bulunmadığı için yağ ve filtre değişimi dışında hiçbir bakım gerektirmiyor.

Kim, "Allison tam otomatik şanzımanların en büyük avantajı, mükemmel dayanıklılıkları. Temmuz 2020'de satın aldığımızdan bu yana 200.000 km gibi şehir içi koşullarda oldukça yoğun bir kullanım sürecinde hiçbir sorun çıkartmadı ve onarım gerektirmedi.

Allison şanzımanlar, performans ve yakıt ekonomisi arasında uygun bir denge sağlamak için araçtaki kişi sayısı, yol durumu ve kargo ağırlığı gibi çeşitli sürüş koşullarını dikkate alan optimum vites değiştirme stratejileri sunuyor. Yakıt verimliliği ve güç kaybı yaşanmadan gerçekleştirilen vites geçişleri sayesinde motor gücü ne olursa olsun en yüksek performans sağlanıyor. Allison tam otomatik şanzımanlar, debriyaj kullanımı ve vites değiştirme işlemleri gerektirmediğinden sürücülerin yalnızca sürüşe odaklanması mümkün oluyor.

Kim; "Deneyimime dayanarak kullanımı kolay, güvenli ve dayanıklı olmaları nedeniyle Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hyundai Mighty kamyonu, şehir içi dağıtım yapan meslektaşlarıma tavsiye ediyorum. Beş meslektaşımız kullanım deneyimimizi duyduktan sonra tam otomatik şanzıman donanımlı aynı araçların alımını gerçekleştirdi. Geçmişte ticari araçlar için sadece manuel seçeneği bulunurken artık Allison tam otomatik şanzıman donanımlı araçları seçebiliyoruz. Şehir içinde çok fazla araç kullanan ve uzun yol ticari araç sürücülerine Allison şanzımanlı araçları tercih etmelerini öneriyorum" diye belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77