• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Almanya’da Doğal Gazlı kamyonlara Otoyol Ücreti Yok

Almanya’da Doğal Gazlı kamyonlara Otoyol Ücreti Yok
Alman otoyollarında uygulanan muafiyet, Iveco’nun Natural Power kamyonlarını filolarında kullanan, Almanya’da yer alan ya da Almanya otoyollarını kullanan yabancı taşımacılara da avantaj sağlıyor.

Karar, aynı zamanda sıfır salınım yolunda biyogazın uygulanması çabalarını da destekliyor.

Dünya Çevre Gününde, IVECO, Alman Federal Konseyinin (Bundersrat) sıkıştırılmış ve sıvılaştırılmış (CNG ve LNG) doğal gazlı 7,5 tonu geçen kamyonların otoyollardaki ücretlerden muaf olması kararını nihai olarak 31 Aralık 2023’e kadar uzattı. Bu, ağır yük trafiğinde daha fazla alternatif çekiş teknolojisi kullanılmasını gerektiren iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir adım. Ücret muafiyeti taşımacılara ek finansal avantajlar sağlayarak yatırımların karşılıklarını, özellikle de şu anki zor zamanlarda, daha iyi bir biçimde almalarını sağlıyor. Aynı zamanda taşımacılık endüstrisinin karbon ayak izini azaltmak konusunda da önemli bir koz.

IVECO Marka Başkanı Thomas Hilse, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bizler IVECO’da Dünya Çevre Gününde, tam zamanında gelen Alman Federal Konseyinin bu kararını memnuniyetle karşıladık. Bu, söz konusu teknolojinin sıfır salınım yolunda çevresel katkılarının açık bir şekilde tanınması anlamına gelmektedir. LNG altyapısı büyümektedir. Bununla birlikte, genişleyen dağıtım ağı ve mevcut devlet destekleri ile desteklenen bu yakıt, ücret muafiyetinin uzatılmasıyla müşterilerimize LNG’li taşımacılığın durdurulamaz olduğunun açık bir sinyalini vermiştir”.

Muafiyetin uzatılmasıyla doğal gazlı IVECO S-WAY NP, Almanya’da 3 yıl daha ücret ödemeden yolculuk yapmaya devam edecek. Hem CNG hem de LNG versiyonları bulunan IVECO S-WAY NP ile taşımacılar, yalnız 31 Aralık 2023’e kadar olan ücret muafiyetinden ve belirgin bir biçimde daha düşük yakıt masraflarından değil, aynı zamanda 2020’nin sonuna kadar yaptıkları satın almalarda da teşviklerden yararlanacaklar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77