• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Anadolu Isuzu Elektrik İhtiyacının Yüzde 55’ini Güneş Enerjisinden Elde Edecek

Anadolu Isuzu Elektrik İhtiyacının Yüzde 55’ini Güneş Enerjisinden Elde Edecek
Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusundaki yatırımlarına üretimde yüksek oranda yeşil enerjiye geçiş hamlesi ile hız verdi.

Anadolu Isuzu, Çayırova’daki modern üretim tesislerinin çatılarına kurulumu devam eden güneş enerjisi santralinin tamamlanmasıyla, üretimde ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 55’ ini güneş enerjisinden karşılayacak.

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik odaklı adımlarına bir yenisini daha ekledi. Anadolu Isuzu’nun Çayırova’daki modern tesislerinin çatısında kurulumu devam eden fotovoltaik güneş enerjisi santrali (GES), şirketin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 55’ini karşılayacak.

İhale, başvuru, onay süreçleri ve çatı üstü mobilizasyon işlemleri başarıyla tamamlanan fotovoltaik güneş enerjisi santrali, panel montajlarının da tamamlanması ile birlikte 5.500 MWp kurulu kapasite ile Anadolu Isuzu’nun modern midibüs, otobüs ve kamyon üretim tesislerine ihtiyaç duyduğu yeşil enerjiyi sağlamaya başlayacak.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Anadolu Isuzu olarak sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerimizin odak noktası olarak görüyoruz. Bu doğrultuda “yeşil dönüşüm” odaklı faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Hem üretimini yaptığımız araçların, hem de tüm üretim ve faaliyet süreçlerimizin çevreye etkilerini en aza indirmeyi ve böylece yeşil dönüşümde sektörümüze öncülük etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda çevreci, sıfır emisyonlu araç üretimine her geçen gün daha fazla ağırlık verirken, operasyonlarımızdan kaynaklanan emisyonları en aza indirmeye de büyük önem veriyoruz. Ağustos ayından itibaren toplam elektrik ihtiyacımızı yüzde 55 gibi yüksek bir oranda Çayırova’daki üretim tesislerimizin çatılarında kurulumuna başladığımız güneş enerji santrali ile karşılayacağız. 2022 yılının son çeyreği itibarı ile büyük oranda yeşil enerji kullanımına geçmiş olacağız. Paris Anlaşması, Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum çalışmalarımız ve çevreye duyarlı üretim yaklaşımımız ile önümüzdeki dönemde enerji ihtiyacımızın tümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm odaklı yatırımlarımızı kesintisiz sürdüreceğiz." 

Nisan ayında, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı çabaları destekleyen uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTi) imza veren Anadolu Isuzu ticari araç sektöründe 2040 yılına kadar yeni kamyon ve otobüs satışlarında yüzde 100 sıfır emisyon hedefini destekleyen “Drive to Zero” inisiyatifine de üye olarak destek veriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77