• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Araç Lojistikçileri ARLOD Çatısı Altında Toplandı

Araç Lojistikçileri ARLOD Çatısı Altında Toplandı
Otomotiv sektörüne hizmet sunan araç lojistiği yapan entegre lojistik firmaları bir dernek çatısı altında toplandı. ARLOD’un tanıtımına ilişkin olarak 6 Haziran 2006 tarihinde ARLOD Yönetim Binası’nda bir açılış toplantısı düzenledi.

Otomotiv sektörüne hizmet sunan araç lojistiği yapan entegre lojistik firmaları bir dernek çatısı altında toplandı. Türkiye’deki otomotiv sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için 12 firmanın işbirliği ile kurulun ARLOD’un (Araç Lojistikçileri Derneği) tanıtımına ilişkin olarak 6 Haziran 2006 tarihinde ARLOD Yönetim Binası’nda bir açılış toplantısı düzenledi. Lojistik sektöründeki gelişmeye katkıda bulunma misyonunu üstlenen derneğin kuruluş çalışmaları 2006 yılının ilk çeyreğinde tamamlandı.

ARLOD’un açılışı için düzenlenen toplantıda basın mensuplarına bilgi veren ARLOD Yönetim Kurulu Üyeleri, otomotiv sektörünün gelişimini yavaşlatacak her türlü engelin ortadan kaldırılabilmesi için gerekirse diğer derneklerle biraraya gelerek sektörü desteklemek üzere yola çıktıklarını söyledi.

Türkiye’de araç lojistiği yapan şirketler olarak sıkça biraraya geldiklerini ve yaptıkları toplantılarda böyle bir dernek kurmanın yararlı olacağını düşündüklerini ifade eden yetkililer, yaptıkları işin çok spesifik ve tamamen otomotiv sektörüne yönelik olduğunu açıkladılar. Üye olmanın en önemli şartlarından birinin oto taşıyıcıya sahip olmak olduğunu belirten yetkililer, ilerleyen zamanda otomotiv lojistiğine yan hizmet veren firmalardan da üye alabileceklerini kaydetti. ARLOD Yönetim Kurulu Üyeleri, ARLOD’un bugünkü üye yapısıyla Türkiye’de kayıtlı bin 500 adet araç taşıyan treyleri temsil ettiğini belirttiler.

Önümüzdeki 5 yıl içinde bitmiş araç ihracatı 1 milyon adede ulaşacak

Türkiye’nin otomotiv üssü olmaya aday bir ülke olduğunu vurgulayan yetkililer, “Önümüzdeki 5 yıl içinde bitmiş araç ihracat rakamı 1 milyon adede ulaşacak. Biz bunu görüp, sektöre ve ihracatçılara yararlı olmak üzere örgütlendik. ARLOD olarak bazı ticari işletmeler kurarak, başta bitmiş araç lojistiğine yönelik liman yatırımı olmak üzere çeşitli yatırımlar yapabiliriz.” şeklinde açıklama yaptılar.

Araç taşımacılığının hassas bir iş olduğunun altını çizen yetkililer, taşınan araçlarda küçük bir çizik oluştuğunda bile değer kaybı olduğunu ve dernek olarak bu işe kaliteyi getirmeyi de hedeflediklerini vurguladılar. Bu işte sürücülere büyük iş düştüğünün altını çizen ARLOD Yönetim Kurulu Üyeleri, “ARLOD bünyesinde oto taşıyıcı sürücülerine eğitim vermeyi planlıyoruz. Olabildiğince hasarsız taşıma yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuda vereceğimiz eğitimlerin katkısı büyük olacak.” dediler. 

ARLOD, AB ile sektörel entegrasyonu amaçlıyor

Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü ulusal ve uluslararası kara, deniz ve demiryolları ile araç taşımacılığı ve lojistik üretimi konularında sürekli bilgilendirmek, küresel gelişmelerden, risklerden ve fırsatlardan haberdar etmek misyonu ile hareket eden ARLOD’un 12 firmadan toplam 24 üyesi bulunuyor.

Uluslararası, bölgesel ve derneklerarası güç birlikleri ile stratejik ortaklıklar kurarak, kendi sahası ile ilgili konularda hakem görevi ifa etmek; tüm çağdaş ve teknolojik gelişmeleri Türkiye’de uygulanabilir hale getirici tedbirler almak; otomotiv sektöründe artan iş hacminin büyütmek, bu çerçevede sektörünün mevcut ve olası sorunlarına çözüm getirmek, yine bu amaçla öncüsü olduğu sektörü her konuda bilgilendirmek için ar-ge ünitesi oluşturmak; sektörün faaliyet konularında mevcut veya çıkabilecek olası aksaklıkların önceden tespit edip, giderilmesi hususunda ilgili merciler ve diğer dernekler ile işbirliğinde bulunmak, konunun takipçisi olmak ve objektif çözümler üretmek; uluslararası sektörel entegrasyonu, özellikle AB’ye sektörel entegrasyonu sağlamak ve bölgesel, yerel gelişmeyi hızlandırmak için projeler geliştirmek de ARLOD’un kuruluş amaçları arasında yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77