• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Askam Kamyon, Fargo Fora İle Hafif Ticari Pazarında

Askam Kamyon, Fargo Fora İle Hafif Ticari Pazarında
Türkiye’de 42 yıldır Fargo ve Desoto marka kamyonlarıyla tanınan Askam, 2004 yılında Hi-Ex serisi ile başlattığı yeni nesil ağır ticari araç atağından sonra şimdi de Türk –İngiliz işbirliğiyle Türkiye’ye getirilen Fargo Fora ile hafif ti

Hafif ticari araçların en zor şartlarda kullanımı ve buna bağlı olan yıpranmalara yönelik sorunlar göz önüne alınarak üretilen Fargo Fora; modern dış görünüşü, yeni bir çığır açacak merkeze monte edilmiş fonksiyonel gösterge paneli, bilgisayar destekli dizayn edilmiş optimum ses yalıtımı, yüksek yol tutuşu ve sürüş kalitesi sağlayan bağımsız süspansiyon sistemi, klima, ABS, airbag gibi donanımları standart olarak sunması ile dikkat çekiyor.


Fargo Fora, pazara sunulmadan önce -23ºC ile 45ºC derecedeki iklim koşullarında zorlu testlerden geçirilmiş. Fargo Fora, ticari araçlarda sıklıkla karşılaşılan kapı aşınma sorunlarına karşı 150 bin kez robot kontrollü açma kapama sınavını başarıyla vermiş.

Performans özellikleriyle de göz dolduran araç, pazara öncelikle 2500 cc, 120 PS, Bosch Common Rail Euro 3 motor ve bin 515 kg ile sınıfının en yüksek istiap haddine sahip 11,4 m3'lük panelvan versiyonu ile girdi. Bakım, tamir süresi gibi şirket maliyetlerini en aza indirecek şekilde dizayn edilen Fargo Fora, çok cazip fiyat ve kampanya şartlarıyla Mayıs ayında satışa sunuluyor.

Askam Otomotiv Genel Müdürü Çiğdem Topaloğlu hafif ticari araç pazarına girişlerine ve Fargo Fora’ya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu: “2004 yılında Fargo Hi-Ex ile başlattığımız ürün yelpazemizi yenileme atağımıza hafif ticari araç segmentindeki ürünümüz Fargo Fora ile devam ediyoruz. İngiliz proje ortağımız LDV ile Türkiye pazarı için ortak geliştirdiğimiz Fargo Fora ile hafif ticari araç dünyasına çağdaş ve müşteri beklentilerine göre geliştirilmiş bir araç sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu mutluluktaki en önemli pay, müşerilerimize Fargo Fora ile yenilik, yaratıcılık, kalite gibi özelliklerin yanısıra standart donanım olarak klima, ABS, hava yastığı gibi özelliklerle zenginleştirilmesine rağmen fiyat ekonomisini koruyan bir araçla hizmet verme fırsatını bulmuş olmamız. Yakın gelecekte yeni çeşitlerle farklı kullanım amaçlarına uygun olarak üreteceğimiz daha geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Ortak proje çalışmamız çerçevesinde araçlarımızın Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu Ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracatı Fargo Fora markası ile Türkiye’den yapılacak. Bu vesile ile Türkiye ekonomisine ihracat ile de katkıda bulunma fırsatını yakalamış olacağız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77