• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Automechanica, IAA Transportation, InnoTrans Fuarlarına Katılan Türk Şirketleri Avrupa’nın Tedarikteki Güvencesi

Automechanica, IAA Transportation, InnoTrans Fuarlarına Katılan Türk Şirketleri Avrupa’nın Tedarikteki Güvencesi
Ard arda düzenlenen Automechanica, IAA Transporttation ve InnoTrans fuarlarına katılmak üzere Almanya’ya giden yüzlerce Türk şirketi, adeta Avrupa otomotiv ve taşımacılık endüstrisine tedarik güvencesi verdi.

Fotoğraf Galerisi
 

Dünya ölçeğinde bu yıl ilk olarak Münih’te düzenlenen IAA Mobility ile hızlanan yüz yüze temasla gerçekleşen fuarların devamı eylül ayında diğer Alman şehirlerde geldi. 13-17 Eylül’de Frankfurt’ta düzenlenen Automecanica otomotiv ana sanayine parça, otomotiv yan sanayi ve yenileme pazarına yedek parça ve donanım üretimine odaklanıyor. 20-25 Eylül’de Hannover açılan IAA Transportation yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan ticari araçları kapsayan bir fuar.  20-23 Eylül’de Berlin’de düzenlenen InnoTrans ise demiryolu alt yapısı, demiryolu taşımacılığı sistemleri ve donanımlarına odaklanıyor. Fuarlarda en yetkili ağızlardan sıklıkla dile getirilen; ‘fuarlar geri döndü, çünkü hiçbir şey yüz yüze görüşmenin yerini tutamaz’ vurgusu öne çıktı.

Otomotivde Dünyanın Tedarikçi Ülkelerinden Türkiye Automechanica’da Bayrak Gösterdi

Türk otomotiv yan sanayi temsilcileri, pandemi nedeniyle ertelenen ve 4 yıl sonra yeniden yapılan Automechanica’nın en büyük katılımcı ülkelerinden biri oldu. Almanya, Çin, Hindistan gibi ülkelerle birlikte katılımcı sayısı açısından en çok şirket ile temsil edilen ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin otomotiv yan sanayi üreticileri, ürünleri ve temsil düzeyi ile göz doldurdu. Türk üreticiler contadan takoza, akstan tampona kadar çok çeşitli ve zengin ürün yelpazesiyle fuarın iddialı bir ülkesi oldu. Dijitalleşme ve e dönüşümün otomotive yansımalarının Türk ürünleri tarafından da güçlü bir şekilde temsil edildiği görüldü. Bazı üreticiler fuarda, Türkiye’nin tedarik zincirindeki güçlenen konumunun kanıtı olarak oldukça etkili stantlar, ürün gamı ve sunumlarla yer aldı. Türk batarya üreticilerinin odaklandığı konu olarak enerji depolama sistemleri ve lityum piller öne çıktı.

Fuara 175 ülkeden 78 bin ziyaretçinin geldiği açıklandı. 70 ülkeden 2 bin 804 firma, 19 salon ve açık hava sergi alanında ürün ve hizmetlerini sergiledi. Fuara ilişkin konuşan Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun; “Geleceğe iyimser bakıyoruz: ticaret fuarlarının yerini hiçbir şey tutamaz,” dedi.

Continental Aftermarket & Services Genel Müdürü Peter Wagner ise “Automechanika iki şeyi çok net bir şekilde ortaya koydu. Birincisi, giderek dijitalleşen bir dünyada bile her şey insanlara düşüyor. Biriyle yüz yüze konuşmak, bir standı ziyaret etmek, sergi salonlarında ilerlemek, hatta el sıkışmanın yerini hiçbir şey tutamaz. İkincisi, endüstrinin dönüşümü hızlanmaya devam etti. Örneğin üreticiler için dijital hizmetler ve alternatif tahrik sistemleri gibi alanlar her zamankinden daha önemli,” şeklinde konuştu.

Fuarda; yeni pil teknolojisi, alternatif tahrik sistemleri, hidrojen, güneş enerjisi teknolojisi, e-ticaret ve bağlantılı araçlar gibi konuların ele alındığı etkinliklere de yer verildi. Türkiye, bağımsız katılımcıların yanı sıra ülke pavyonlarıyla da temsil edildi.

Lojistiğin Güvencesi Demiryolları InnoTrans’ta Ele Alındı

Berlin’de bu yıl 13. kez düzenlenen demiryolu taşımacılığı fuarı InnoTrans, ‘sürdürülebilir mobiliteye odaklanın’ önermesiyle gerçekleşti. InnoTrans’da 131'den fazla ülkeden yaklaşık 140.000 ziyaretçi geldiği açıklandı. Fuarda irili ufaklı 42 salonda ve açık olmak üzere toplam 200 bin metrekarelik bir alanda, 56 ülkeden 2.834 katılımcı yer aldı. Rus katılımcıların olmadığı, Çinli katılımcıların azaldığı belirtilen fuarda Aselsan başta olmak üzere pek çok Türk şirketi başarıyla temsil edildi. 3.5 kilometreyi bulan raylar üzerinde sergilenen 124 araç arasında yer alan intermodal taşımacılığa yönelik Türk markalı ürünler de beğeni topladı.

Automechanica, IAA Transportation, InnoTrans Fuarlarına Katılan Türk Şirketleri Avrupa’nın Tedarikteki Güvencesi

Fuar hakkında konuşan Messe Berlin'in CEO'su Martin Ecknig; "Yarın demiryolu ve karayolunda ne olacağını bugün gösteren InnoTrans, aynı zamanda Trans-Avrupa ulaşım ağı için uluslararası bir değişim platformdur," dedi.  Ecking; “Dört yıl aradan sonra sektör ilk kez yüz yüze buluşuyor. Hiçbir şey yüz yüze buluşmanın, eski dostları tekrar görmenin ve stantlarda ve ticaret fuarına eşlik eden birçok özel etkinlikte bulunmanın ve yeni temaslar kurmanın yanına yaklaşamaz,” derken ona eşlik eden AB Komiseri Adina Valean ve Federal Ulaştırma Bakanı Dr. Volker Wissing, “Ne kadar iyi yapılmış olursa olsun, hiçbir video sunumu, etkinliği görme, duyma, koklama ve hatta test ürünlerinin yerini alamaz,” şeklinde konuştular.

InnoTrans Direktörü Kerstin Schulz da “Uzun bir bekleyişin ardından yüz yüze fikir alışverişinde bulunabildik ve birbirimizin gözlerinin içine bakabildik," diyerek fuarların geri dönüşüne vurgu yaptı.  

Alman Ulaştırma Forumu Genel Müdürü Dr. Florian Eck ise; “Her şeyden önce, altyapı ve dijitalleşme finansmanı güvence altına alınmalı,” diyerek uyarıda bulundu.

AB Ulaştırma Komiseri Adina Vălean, yeni hareketlilik biçimlerine geçişi bir pan-Avrupa görevi olarak görerek; "Önümüzdeki yıllarda demiryolu taşımacılığı, Avrupa taşımacılık politikasının odak noktası olacak,” dedi.

Fuarda sergilenen ürün ve hizmetler arasında tahrik sistemleri, otobüsler, siber güvenlik, ERTMS, AI, bakım, tramvaylar, hidrojenle çalışan trenler ve çift modlu araçlar yer aldı. Fuar; demiryolu teknolojisi, demiryolu altyapısı, toplu taşıma, iç mekanlar ve tünel inşaatı olmak üzere beş segmente sahip.

IAA’da Hidrojen ve Mobiliteye Güçlü Vurgu

Hannover’de düzenlenen IAA Transportation 42 ülkeden 1.402 katılımcı ile gerçekleşti. 230 ulusal ve uluslararası konuşmacı yarının iklim-nötr hareketliliği için teknik yeniliklerini, gelişmelerini ve konseptlerini sundular. Bunların yaklaşık üçte ikisi uluslararası şirketlerdi. 260'ı kasa, treyler ve semi-treyler sergilerken 600'e yakın tedarikçi de stand açtı. Altı kargo bisikleti üreticisi ise yeni ürünlerini sunarak düşük emisyonlu ve şehir dostu lojistiğe dikkat çekti.

Automechanica, IAA Transportation, InnoTrans Fuarlarına Katılan Türk Şirketleri Avrupa’nın Tedarikteki Güvencesi

72 ülkeden ziyaretçi geldiği belirtilen fuarda sunulan pek çok küresel yenilik, aktarma organlarının elektrifikasyonu ve iklim nötr hedefine odaklandı. Araç üreticileri, hidrojen yakıtlı motorların yanı sıra çok çeşitli elektrikli ve yakıt hücreli tahrik seçenekleri sundu. Yanı sıra otobüs ve kamyonlara takılan dizel tahriklerin yeni bir akü tahrik sistemi ile değiştirilmesini sağlayan değiştirme kitleri görüldü. Bu konseptin, taşımacılık şirketlerinin devam eden operasyonlar sırasında mevcut araç filolarını modernize etmelerini sağlayacağı vurgulandı. Treyler üreticileri, ayrıca elektrikli treyler aksları ve daha özel olarak bir çekicinin sürüş sırasındaki enerji gereksinimlerini azaltacak hafif treylerleri içeren yenilikler sundular.

“Artık kamyonlardan kargo bisikletlerine ve teslimat kamyonetlerinden paket dronelarına kadar tüm lojistik yelpazesini sergiliyoruz” diyen Alman Otomotiv Endüstrisi’nin çatı kuruluşu VDA başkanı Hildegard Müller; "Ulaştırma ve lojistik ekonomimizin ve toplumumuzun can damarıdır. Yeni IAA Transportation konsepti, endüstrinin şu anda dünya çapında karşı karşıya olduğu birçok zorluğa yanıt sağlamıştır. Hannover'de şu açıkça ortaya çıktı: endüstrimiz sürdürülebilir bir gelecek için ihtiyaç duyulanı sağlıyor” dedi.

"Günlük yaşamlarımızı ve yüksek performanslı bir ekonomiyi ticari araçlar olmadan hayal etmek imkansız" diyen Hildegard Müller; “Sektörün, özellikle karşı karşıya olduğumuz birçok zorlukla ilgili olarak, nihayet tekrar yüz yüze bir araya gelebilmesi hepimiz için önemli. Pandemi nedeniyle son IAA'yı iptal etmek zorunda kaldık. Yeni IAA TAŞIMACILIK konseptimizle amaç ve ana tema, taşımacılık sektöründe tüm taşımacılık ve lojistik sektörünün mal ve insanlar için emisyonsuz mobiliteye yönelik geçirdiği teknolojik dönüşüme odaklanan ilk uluslararası platform olmaktır,” şeklinde konuştu.  

Fuarda; “iklim dostu sürüş sistemlerine sahip ticari araçlar” için test olanaklarının yanı sıra ‘Tak ve Çalıştır’ kampüsünde araç şarjı ve hidrojen ile yakıt ikmali deneyimleri sunuldu.

Automechanica, IAA Transportation, InnoTrans Fuarlarına Katılan Türk Şirketleri Avrupa’nın Tedarikteki Güvencesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77