• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Avrasya’nın Merkezinde Düzenlenen logitrans 2016 İstikrarını Korudu

Avrasya’nın Merkezinde Düzenlenen logitrans 2016 İstikrarını Korudu
 50 ülkeden 13.500 dolayında ziyaretçi
 26 ülkeden 180 katılımcı
 Avrasya lojistik endüstrisi logitrans’da toplandı

16-18 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen logitrans, mevcut politik ve ekonomik şartlara rağmen bir kez daha Avrasya bölgesinin lojistik endüstrisi platformu olduğunu kanıtladı. 10’uncu kez düzenlenen Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’nda 50’den fazla ülkeden 13.500 dolayında ziyaretçi ve 26 ülkeden 180 katılımcı yer aldı.

logitrans fuarının organizatörü olan EKO MMI Fuarcılık’ın İdari Direktörü İlker Altun, erişilen başarıya ilişkin memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: "Genel ekonomik iklim değişmeye devam ediyor. Bu nedenle ziyaretçi sayımızın istikrarlı olması bizler için mutluluk verici. Bundan sonraki fuarlarda katılımcı sayımızın da yeniden artış göstermesini bekliyoruz." Messe München İdari Direktör Yardımcısı Gerhard Gerritzen de bu konudaki inancını şöyle vurguladı: "Her şey normale döner dönmez pazar da yeniden büyük bir ivme kazanacaktır. Türkiye, Avrasya bölgesinin lojistik merkezidir ve öyle olmaya da devam edecektir. logitrans fuarını bu kadar önemli kılan da bu gerçektir.”

Estonya’dan Tallink firmasının Kargo Hizmetleri Direktörü Hakan Fagerström de uluslararası katılımcıların hemfikir olduğu bir yorumda bulunarak şunları söyledi: “Türkiye bizler için oldukça cazip ve biz de burada yeni iş potansiyeli arayışı içerisindeyiz. logitrans’ın sonuçlarından tatmin olduk ve yeni bağlantılar kurarak bilinirliğimizi arttırdık.”
Bu yıl da logitrans son derece yüksek nitelikli ziyaretçileri ağırladı. Calais (Kale) Limanı Strateji ve Gelişim Birimi Müdürü Anthony Petillon, “logitrans’ı seçme sebebimiz sektörün temel oyuncularının katılımcı veya ziyaretçi olarak burada bulunması,” derken Lufthansa Cargo Türkiye Genel Müdürü Hasan Hatipoğlu da, “Her yıl katılımcıların ve ziyaretçilerin niteliğinden ve sayısından çok memnun kalıyoruz. Hava kargo endüstrisinden çok sayıda temsilcisiyle tanışıyoruz. 2017 yılında yeniden bir arada olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz,” şeklinde konuştu.

Avrasya’nın Merkezinde Düzenlenen logitrans 2016 İstikrarını Korudu

Fuar 10’uncu yılında yine kapsamlı bir konferans programına ev sahipliği yaptı. Panel oturumları, öğretici konuların tartışıldığı programlar ve 2. Uluslararası PeriLog Konferansı (Çabuk Bozulabilen Ürünlerde Tedarik Zinciri Yönetimi) gibi geniş kapsamlı bir konferans programıyla da öne çıktı. "Uluslararası Tedarik Zincirinde Türkiye’nin Rolü-Gelecekte Neler Olacak?” başlıklı Açılış Paneli’nin yanısıra etkinlik programında, “Endüstri 4.0 ve Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Geleceğin Global Lojistik Merkezi: İstanbul Yeni Havalimanı” ve “Elektronik Konşimento ve e-Yük Sistemleri” gibi konular ele alındı. BVL International (Alman Lojistik Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Thomas Wimmer’e göre, konferans programları ihtisas fuarlarının oldukça önemli bir parçası: “Bugünün ziyaretçileri fuarda sadece katılımcılar ile tanışmak değil aynı zamanda yeni ürünler ve yenilikçi hizmetler ile ilgili bilgi almak istiyorlar. Eğitim ve bilgi paylaşımı her geçen gün daha fazla role sahip olurken bu rol logitrans tarafından mükemmel şekilde yerine getiriliyor.” Fuar sırasında sektörün önde gelen isimleri ile söyleşiler yapan ve Endüstri 4.0 semineri veren Ludwigshafen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Stefan Iskan da, “Türkiye ile Almanya arasındaki ticaretin kökleri çok eskilere dayanıyor. Türk-Alman lojistik endüstrisini bir araya getirmek için logitrans fuarı ideal bir platform,” dedi.

logitrans sadece bir network ortamı değil aynı zamanda şirketlerin iş yapmalarına olanak tanıyan bir etkinlik olduğunu bir kez daha kanıtladı. Lutz Sigorta İdari Direktörü Tamer Kılıç, “logitrans gerçek bir B2B fuardır. Burada yeni müşterilerle tanışıp yeni işler için platform oluşturuyoruz,” derken, Transorient International Forwarding firması İş Geliştirme Müdürü Arif Özer Özsan da bu konudaki memnuniyetini şöyle ifade etti: “logitrans’a ikinci kez katıldık ve gelecek yıllarda da katılım sağlayacağız. Burada iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve mükemmel ziyaretçiler ile aynı çatı altında buluşuyoruz. logitrans, lojistik ve taşıma endüstrisinin tüm oyuncuları için inanılmaz bir platform oluşturuyor ve giderek artan niteliği ile bizi son derece tatmin ediyor. 2017’yi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Gelecek yıl logitrans 15-17 Kasım 2017 tarihinde İstanbul da yapılacaktır.
Fuar hakkında kapsamlı bilgi için www.logitrans.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77