• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Avrupa’da Yılın Ticari Aracı Seçilen Yeni Fiat Scudo Türkiye’de Satışta

Avrupa’da Yılın Ticari Aracı Seçilen Yeni Fiat Scudo Türkiye’de Satışta
Fiat ürün gamının ticari araç segmentindeki temsilcisi Fiat Scudo, yepyeni tasarımı ve geniş iş hacmi ile İtalya’da yapılan dünya lansmanından altı ay sonra Türkiye yollarına çıktı.

Fiat ürün gamının ticari araç segmentindeki temsilcisi Fiat Scudo, yepyeni tasarımı ve geniş iş hacmi ile İtalya’da yapılan dünya lansmanından altı ay sonra Türkiye yollarına çıktı.

Fiat ve PSA arasındaki sektörel ortaklığın ürünü olan ve 1995 yılından bu yana 350 bin adet satılan bir modelin devamı olan Yeni Fiat Scudo, 30 Ekim 2007 tarihinde Tofaş Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantının ardından basın mensupları Zincirlikuyu-Kemerburgaz güzergahında Yeni Scudo’nun deneme sürüşünü gerçekleştirdiler.

Ticari araç konusunda uzman 20 Avrupalı gazetecinin oluşturduğu ‘Van of The Year’ jürisi tarafından 2008 yılının ticari aracı seçilen Yeni Fiat Scudo’nun ödül kutlaması da Türkiye lansmanında gerçekleştirildi.

Yeni Fiat Scudo’nun lansmanında Fiat Ticari Araçlar Ürün Müdürü Özgür Süslü, Fiat Ticari Araçlar Güney Avrupa Bölgesel Satış Müdürü Patrice Bergonzi ve Fiat Marka Direktörü Okan Baş yer aldı.


Yeni Scudo ile satışların iki kat artması bekleniyor  

Fiat Ticari Araçlar Güney Avrupa Bölgesel Satış Müdürü Patrice Bergonzi yaptığı konuşmada, Avrupa’da 2,5 milyon ticari araç satıldığını ve bu anlamda Fiat için ticari araçlar pazarının son derece önemli olduğunu vurguladı. Fiat’ın Avrupa ticari araçlar pazarında Eylül ayı itibariyle pazar payının 11,7 olduğunu açıklayan Bergonzi, bu oranın Fiat’ı ticari araçlar pazarının önde gelen oyuncularından biri haline getirdiğini kaydetti.  

Scudo’nun yer aldığı segmentin 2007 yılında yüzde 9 oranında büyüdüğünü ifade eden Bergonzi, Yeni Scudo ile eski Scudo’nun iki katı satış performansına ulaşmayı beklediklerini söyledi. 

Yeni Scudo’nin farklı müşterilerin beklentilerini karşılamak için geniş bir ürün gamı ile pazara sunulduğunu belirten Bergonzi, Türkiye pazarının da hem ticari araçlar için hem de Scudo için son derece önemli bir pazar olduğunu bildirdi. Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Ducato ile önemli başarılara imza attıklarını ve bu yıl 4 bin ünite üzerinde satış beklediklerini kaydeden Bergonzi, aynı başarıyı Yeni Scudo’nun da gerçekleştirmesini beklediklerini açıkladı.

Bergonzi, “Fiat’ın ticari araçlar pazarındaki stratejisi; son derece geniş bir ürün gamı ve satış teşkilatının profesyonelliğini maksimuma çıkartarak pazar payımızı artırmak. Avrupa’da ticari araçlar olarak bin 400 bayimiz var ve bunların 700 tanesi bugün profesyonel denilen uzmanlaşmış bayiler” diyerek sözlerini noktaladı.  

Fiat Marka Direktörü Okan Baş ise, müşteri beklentilerinin giderek değiştiğini ve ticari araçlardan rasyonel fayda beklendiğini vurgulayarak, bu anlamda müşterilerimizin 7 sene sonra bile beklentilerine cevap verecek şekilde tasarlanan Yeni Scudo'yu 3 Kasım'dan itibaren satışa sunacaklarını söyledi. Ticari araç pazarında Fiat’ın özellikle son bir kaç yıldır daha da atakta olduğunu ifade eden Baş, hedefin ilk aşamada bin adedin üzerine çıkmak olduğunu söyledi.


Farklı kullanımlara uygun dört versiyon…   

Modern ve zarif tasarımı ile dikkat çeken Yeni Scudo’da yeni bir tasarım anlayışını yansıtan ön farlar, motor kaputunun akıcı hatları ve tamponun kaslı yapısı aracın gücünü ve sağlamlığını yansıtıyor. Sade ve akıcı yan yüzler dayanıklılık ve kompakt boyutları simgelerken, arka kısmın köşeli çizgileri de hem geniş yük alanı hem de yolcular için ferah atmosfer yaratıyor.

İç tasarımındaki yenilikleri ile de dikkat çeken Yeni Scudo, konsola entegre vitesi ile gösterge panelinin rahat görülebilmesi imkanını tanırken, paneldeki göstergeler üzerinden tarih, saat, dış sıcaklık ve yol bilgileri de alınabiliyor.

Direksiyon kumandalı CD çalar, kullanışlı eşya gözleri, soğutmalı torpido gözü Yen Scudo’da konforu artıran diğer özellikler arasında yer alıyor. Yeni Scudo’da arka koltuklar yatırılabiliyor, katlanabiliyor ve sökülebiliyor, böylece arka koltuklar yolculara göre düzenlenebiliyor.  

Yeni Scudo ürün gamında, Van modellerine ek olarak, özel kullanım alanları ve müşterilere yönelik dört farklı versiyon ile kapsamlı yolcu taşıma araçları seçenekleri sunuluyor.

Dört versiyondan biri olan Cargo modeli 5 metreküp ve 6 metreküp yükleme hacmi, 2+1 oturma alanının yanı sıra 1.6 Multijet motoru ile ekonomik bir alternatif sunuyor.

5+1 koltuk sayısıyla, kalabalık ailelerin ihtiyacını karşılayan Combi Mix 1.6 ve 2.0 Multijet motor seçenekleri ile sunuluyor. Üçüncü koltuk sırası cam yerine sac kaplı olan Combi Mix’in ikinci sıra koltuklarının arkasında ara bölme olması nedeniyle tavana kadar yükleme yapılabiliyor.

8+1 oturma alanına sahip Scudo Combi ve Scudo Combi Executive de konfor ve şık tasarım dikkat çekiyor. ESP’den sürücü ve yolcu hava yastığına, termal ısıtıcıdan yağmur sensoruna, karartılmış camlardan alaşımlı jantlarına kadar güvenlik ve konforu sunan Combi Executive, özellikle VIP yolcuların taşınması için de ideal.

 

İki farklı motor seçeneği

90 hp gücünde 1.6 Multijet 16v ve 120 hp gücünde 2.0 Multijet 16v motor seçenekleri ile sunulan Yeni Scudo’nun 90 hp gücündeki motoru 180 Nw/m tork ve 7.2 yakıt tüketimi, 120 hp gücündeki motoru ise 300 Nw/metre çekiş gücü ile 7.2 yakıt tüketimi sağlıyor.

Yeni Scudo’nun tam versiyonlarında standart olarak sunulan EBD ile tamamlanan ABS ve sürücü hava yastığı, standart olarak sunuluyor. Dayanıklı gövde yapısına sahip Yeni Scudo’da 4 disk frenli yeni fren sistemi mevcut. ASR ile tamamlanan ESR, ön yolcu hava yastığı ise isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Hırsızlığa karşı korunması için kabin ve yük bölümü uzaktan kumandalı merkezi kilit ile ayrı ayrı kilitlenebilen Yeni Scudo, 31 bin 950 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

3 metre ve 3,12 metre iki aks açıklığı, 4,80 ve 5,13 metre iki dış uzunluk, 2,25–2,58 metre iki yükleme uzunluğu, 1000–1200 kg. taşıma kapasitesi, 1,25 metre tekerlek arasındaki bombeleri Yeni Scudo’nun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77