• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

Avrupalı Taşımacılar Ve Lojistik Şirketleri Logitrans’06’da Buluştu

Avrupalı Taşımacılar Ve Lojistik Şirketleri Logitrans’06’da Buluştu
EKO Fuarcılık’ın TÜYAP işbirliği ile organize ettiği Logitrans’06 Intermodal Taşımacılık, Lojistik Fuarı ve Konferansı bu yıl 28-30 Eylül 2006 tarihleri arasında üçüncü kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

EKO Fuarcılık’ın TÜYAP işbirliği ile organize ettiği, taşımacılık ve lojistik sektörünün buluşma noktası haline gelen Logitrans’06 Intermodal Taşımacılık, Lojistik Fuarı ve Konferansı bu yıl 28-30 Eylül 2006 tarihleri arasında üçüncü kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ulaştırma Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen Logitrans’06, Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde taşımacılık ve lojistik hizmeti veren kuruluşlarla hizmet alan firmaları buluşturdu. Logitrans’06’nın açılış kurdelesini Avrupa Intermodal Derneği Başkanı Livio Ambrogio, RODER İkinci Başkanı Taner Gürkan, RODER Genel Sekreteri Erol Soylu ve TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın kesti.


Taşımacılık ve lojistik sektörünün en büyük ödülü bu yıl İstanbul’da verildi

EIA Avrupa Intermodal Derneği’nin her yıl verdiği, bu yıl 7. düzenlenen "En İyi Intermodal Uygulama" ödül töreni İstanbul’da yapıldı.  

Logitrans’06 Intermodal Taşımacılık, Lojistik Fuarı kapsamında 29 Eylül akşamı düzenlenen törende "En İyi Intermodal Uygulama" ödülünü "Narcon Ulusal Tren Konteyner Ağı" projesiyle B Cargo Belçika Demiryolları kazandı. 

Almanya’dan Stinnes AG ile Ford Türkiye’nin finale kaldığı yarışmada, birinci olan Belçika Demiryolları B Cargo’nun ödülünü Genel Müdür Wilfred Moons, Avrupa Intermodal Derneği Başkanı Livio Ambrogio’nun elinden aldı.

Geçtiğimiz yıl birinciliği Türkiye’den kısa adı RODER olan RO RO İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği ile U.N RO-RO İşletmeleri’nin kazandığı ödül, taşımacılık ve lojistik sektörünün en prestijli ödülü olarak kabul ediliyor ve bir sonraki yılın töreni, ödül kazanan ülkede gerçekleştiriliyor.

Uluslararası konferanslar fuara damgasını vurdu

Avrupa’da taşımacılık ve lojistik sektöründe trendleri belirleyen pek çok ünlü ismin katıldığı fuarda üç gün süreyle sektörle ilgili önemli gelişmelerin ele alındığı özel oturum ve sunumların yer aldığı konferanslar gerçekleştirildi.

28 Eylül Perşembe günü açılış konuşmalarının ardından Roder – Ro Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği Genel Müdürü Cumhur Atılgan, EIA Avrupa Intermodal Derneği Başkanı Livio Ambrogio, UIRR Uluslararası Kombine Kara – Demiryolu Taşımacıları Birliği Genel Direktörü Martin Burkhardt ve AMRIE Avrupa Bölgesel Denizcilik Birliği, Taşımacılık Ekonomisi & Lojistik Bölümü Başkanı Walter Vassalo "Intermodal taşımacılık politikaları ve yeni trendler" konulu oturumda sektördeki son gelişmeleri aktardılar.

Konferansın 2. günü "intermodal taşımacılığın lojistik hizmetlere katkıları" başlığı altında düzenlenen oturumda EIA Avrupa İntermodal derneği Genel Sekreteri Klaus Ebeling "Akdeniz - AB Bölgesi’nde Türkiye’nin potansiyeli Pan-AB Koridoru Deneyimi Türkiye için bir seçenek mi?" konulu bir sunum yaptı. Ebeling’in ardından EIRAC Avrupa İntermodal Araştırmaları Danışma Konseyi Üyesi; Procter & Gamble AR-GE Baş Mühendisi Sergio Barbarino, "Akdeniz ülkelerindeki hızlı tüketim mallarına yönelik tedarik zinciri yönetimini" anlattı. Bir sonraki konuşmacı olan Transfesa Benelüks Genel Müdürü Oscar Verdu, "Yenilikçi İntermodal Demiryolu Hizmeti, Almanya – Türkiye Doğu Yük Ekspresi" konulu sunum yaptıktan sonra Fraunhofer Enstitüsü Direktörü; Dortmund Üniversitesi Taşımacılık Sistemleri ve Lojistik Profesörü Prof. Dr. Ing. Uwe Clausen de, uluslararası tedarik zincirinde intermodal taşımacılıkla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Konferansın ikinci günü öğleden sonra gerçekleştirilen konuşmalar, Arkas Holding İcra Kurulu Üyesi ve Lojistik Grubu Başkanı Ahmet Tamtekin’in "Anadolu’nun Dünyaya Bağlanmasında İntermodal Taşımacılığın Önemi" konulu sunumuyla tamamlandı.

29 Eylül Cuma günü öğleden sonra T.C.D.D Hareket Dairesi Başkanı İbrahim Çelik, UIC Uluslararası Demiryolları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Eric Peetermans, ÖKOMBİ Genel Müdürü Wilhelm Patzner ve InterFerryBoats Genel Müdürü Wilfried Moons "demiryollarında intermodal taşımacılık"  ile ilgili yeni gelişimler hakkında bilgi verdiler.

Ayrıca, her yıl olduğu gibi fuarın 3. günü Eko Fuarcılık – İGMD İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği işbirliği ile "dış ticaret ve gümrük işlemlerinde standardizasyon uygulamaları" konulu "Sektörel Lojistik Günleri Konferansı" gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77