• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Avrupa’nın Ticari Araç Şovu Hannover’de Yapıldı

Avrupa’nın Ticari Araç Şovu Hannover’de Yapıldı
İKİ yılda bir Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarı, 21 Eylül 2006 tarihinde kapılarını 61’inci kez ziyaretçilere açtı. 28 Eylül 2006 tarihine kadar devam eden fuar, 2004 yılına göre yüzde 4’ün üstünde bir art

İKİ yılda bir Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarı, 21 Eylül 2006 tarihinde kapılarını 61’inci kez ziyaretçilere açtı. 28 Eylül 2006 tarihine kadar devam eden fuar, 2004 yılına göre yüzde 4’ün üstünde bir artışla 265 bin 500 ziyaretçiye ulaştı. 220 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara 46 ülkeden toplam bin 556 firma katıldı.

Almanya Otomotiv Sanayi Derneği Başkanı Prof. Bernd Gottschalk, 253 dünya prömiyerinin sergilendiği fuarda profesyonel ziyaretçilerin oranının yüzde 92’ye ulaştığını; bu etkinliğin artık bir ticari araç sergisinden çok profesyonel bir ticaret fuarı haline geldiğini ifade etti. Gazetecilerin yüzde 41’inin yabancı ülkelerden geldiği fuarda, yurtdışından katılan firma sayısının yerli Alman firmaların sayısından çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Gottschalk, ticari araç sektörünün ve fuarın giderek daha büyük bir uluslararası boyut kazandığını söyledi. 

Fuar esnasında düzenlenen, ticari araç sektöründeki finansal servisler, tehlikeli madde taşımacılığı, yük güvenliği, lojistik ve kombine taşımacılık gibi konuları içeren yaklaşık 30 konferans, 3 bin 500 uluslararası misafiri konuk etti. Şirketlerin pek çok ticari anlaşma imzaladığını aktaran Gottschalk, "Yapılan anlaşmaların sayısı ve fuardaki pozitif atmosfer 2007 yılında yapılacak ticari araç üretimi ve satışları konusundaki beklentilerimizi artırdı." dedi.

Yapılan yeniliklerin ve ürün çeşitliliğinin ticari araç sektörüne yeni bir duruş kazandırdığını belirten Gottschalk, çevreye ve güvenliğe yönelik kaydedilen ilerlemenin ticari araçların imajını değiştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bütün endüstriye de farklı bir ışık kattığını ifade etti.


MAN D20 ve D26 motorları tanıttı

MAN Ticari Araçlar, IAA 2006’da MAN ve Neoplan markalı otobüs ve kamyon grubunda yer alan ürünlerini sergiledi.

MAN Ticari Araçlar Grubu Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Erichreineke, fuarın 19 Eylül tarihinde gerçekleştirilen basın gününde yaptığı konuşmasında, MAN Türkiye’nin dahil olduğu MAN Grubu’nun 2005 yılında elde ettiği 15 Milyar Euro ciro ile Avrupa’nın en büyük yatırım malları üreten şirketlerinden olduğunu söyledi.

Şirket cirosunun geçen seneye oranla yüzde 15’lik bir artış gösterdiğini ifade eden Erichreineke, "MAN Nutzfahrzeuge, 2005 yılında 33 bin 400 çalışanı ile 68 bin 200 kamyon ve 6 bin adet otobüs satışı gerçekleştirerek 7,8 milyar Avro ciroya ulaşmıştır." dedi.

Fuarda Neoplan marka Cityliner, MAN TGM 4x4 ve yeni D26 Common Rail motoru, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Kamyon grubunda yeni CLA üretim serisinin tanıtımını gerçekleştiren MAN Ticari Araçlar, bu ürünüyle özellikle Asya, Afrika, Orta Doğu ve Doğu Avrupa pazarlarını hedeflemekte. 18 tondan 26 tona kadar teknik taşıma kapasiteli 2 ve 3 aks seçenekleriyle kamuoyunun beğenisine sunulan CLA serisi, D08 motoruyla donatılmış. Araçların taşıma kapasiteleri müşteri isteğine göre 14, 16 ve 18 ton olarak düzenlenebilmekte. Hindistan pazarı için Ekim 2006’da üretime başlanacak.

MAN ve Navistar International işbirliği sonucunda MAN ve ITEC tarafından EPA 2007 için geliştirilecek olan D20 ve D26 motorlarının tanıtımı da yine IAA’da gerçekleştirildi. Fuarda ayrıca sergilenen hidrojen yakıtlı motor da ziyaretçiler tarafindan büyük bir ilgiyle karşılandı.

 

Volvo, hibrid kamyonları birkaç yıl içinde satışa sunacak

Volvo Kamyon, 10 aydan kısa bir sürede tamamlanan yenileme programı sonucunda oluşturduğu modern ürün gamını Hannover IAA Fuarı’nda sergiledi. Volvo standında orta tonajlı araçlardan, uzun mesafe taşımaları için ağır kamyonlara tüm ürünlerin uygulamaları sergilendi. Sergilenen araçlar arasında Yeni Volvo FH16, FH, FM, FE ve FL serileri yer aldı.

Yeni ürün gamına ek olarak Volvo, çevre ve yakıt ekonomisi konularına da odaklandı. Volvo’nun yeni kamyon modelleri, 2009 yılında yürürlüğe girecek olan Euro 5 normlarına SCR teknolojisi sayesinde şimdiden uyum sağlıyor. 1 Ekim’e kadar geçerli olan Euro 3 emisyon standartları ile karşılaştırıldığında, yeni standart partikül emisyonlarını yüzde 80, nitrojen oksitleri ise yüzde 50 oranında azaltıyor.

Hibrid teknolojisi, Volvo standında yer alan ağır araçlar için üretilmiş hibrid motor sayesinde incelendi. Hibrid teknolojisinin frenleme enerjisi kullandığı için dur - kalklardan oluşan şehiriçi ulaşım ve taşımalar için ideal olduğunu belirten Volvo Kamyon yetkilileri, "Testlere göre bu sistem, yüzde 35’e kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu da daha düşük emisyon değerleri ve ses seviyesi anlamına geliyor. Bu teknoloji halen gelişme aşamasında olup, sürekli test edilmektedir. Volvo hibrid kamyonlarının birkaç yıl içinde satışa sunulması mümkün görülmektedir." dediler.

Volvo’nun Dynafleet Taşımacılık Bilgi Sistemi’nin yeni versiyonu da fuarda sergilendi. Yeni sürümün kapsamlı fonksiyonları sayesinde sürücünün verimliliğini internet ve laptop bilgisayar kullanarak artırmak mümkün.

 

Mercedes’den 50 farklı ve yeni ürün

Mercedes-Benz, her Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda olduğu gibi bu yıl da bir holün tamamını kapatarak ürün gamının tamamını sergiledi. Toplam 11 bin metrekare alana kurulu standda 50 farklı ve yeni ürün tanıtıldı.

Mercedes-Benz standında minibüslerden, hafif ticari araçlara, otobüslerden dağıtım kamyonlarına, ağır ticari araçlardan, özel maksatlı araçlara kadar tüm ürün yelpazesi sergilendi. Mercedes- Benz standında ayrıca Aksaray fabrikasında üretilen Axor kamyon ve Hoşdere fabrikasında üretilen Tourismo otobüs yer aldı. Tourismo’nun dünya lansmanı da fuar sırasında gerçekleştirildi.

 

Scania’dan sürücünün işini kolaylaştıracak yenilikler

Ticari Araçlar Fuarı’na "Güvenilir bir hizmet ortağı olarak Scania" teması ve en son yenilikleri ile katılan Scania, araç ve motor teknik özelliklerinde yaptığı yeniliklerin yanısıra ekonomi ve yol güvenliği konularında çok büyük önem taşıyan özellikleri sergiledi.

Sürücüye aracı kullanmaya başlamadan alkol muayenesi yapılmasından, şeritler arasında kalmayı sağlayan uyarı sistemine kadar bir çok yenilik getiren Scania’nın R500 çekicisi, fuara katılanların yoğun ilgisini topladı.

Scania’nın fuarda sergilediği  ve üreteceği araçlarda yer alacak yeniliklerden biri alcolock.  Alcolock, sürücünün motoru çalıştırmadan önce cihazın ağızlığına üflemesini gerekiyor. Üflenen nefeste alkol algılanırsa marş motoru bloke oluyor. Scania'nın tanıttığı bir diğer yenilik ise şerit değiştirme uyarı sistemi. Bu, sürücü davranışlarını ve kötü hava koşullarını göz önünde bulunduracak şekilde özel olarak geliştirilmiş bir güvenlik sistemi. Sistem, aracın yoldaki şerit çizgileri arasındaki konumunu izler ve sürücünün direksiyonu kontrol edip etmediğini algılar.

Scania’nın yenilikleri bunlarla bitmiyor. Aracın lastiklerinden birinde hava basıncı düştüğünde sürücüyü uyaran bir güvenlik sistemi olan lastik basıncı izleme sistemi, trafiğin yoğun olduğu ve belirli bir hızda sabit kalınamayan otoyollarda sürücüye destek olan takip mesafesi kontrolü ile güvenlik, servis göstergesi ile bakim zamani uyarısı ve otomatik ve ekonomik sürüş imkan sunan Scania Ecocruise firmanın fuar süresince tanıttığı yenilikler arasında yer aldı.

 

Transit Connect ailesinin yeni bireyi: Kombi GLX

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda üretilen Transit Connect Kombi ailesine yeni bir ürün daha katıldı: Ford Transit Kombi GLX.

Ford Transit Connect’in sağlamlığı ve güvenirliğinin, şık iç, dış tasarım ve eşsiz konfor özellikleriyle birleştiği Transit Kombi GLX, 110 PS’lik güçlü motoru, şık tasarımı, fonksiyonel ve güvenli kullanımıyla, ticari araç kullanımını daha keyifli hale getiriyor.

İlk olarak IAA Fuarı’nda kamuoyuyla tanışan Transit Connect Kombi GLX, tamamıyla yeniliklerle dolu.

Yeni Connect Kombi GLX için "Müşteri beklentileri tamamen değişiyor, artık ticari araçta da müşterilerimiz son derece konforlu araçlar istiyorlar." diyen Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan, şu açıklamalarda bulundu: "Kombi GLX ile ticari araç sınıfına yepyeni bir stil, tasarım ve yüksek konfor getiriyoruz. Kombi GLX, müşterilerimizin hem iş hayatındaki hem de özel hayatındaki beklentilerini karşılayacak şekilde geliştirildi."

 

Türkiye, Iveco’nun yatırım yapacağı dört ülkeden biri

Iveco’nun Hannover Ticari Araç Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında Iveco CEO’su Paolo Monferino, Avrupa ticari araç basınıyla biraraya geldi.

Araç satışlarının 2004’e oranla yüzde 6,3’lük bir artışla 172 bin 500’e ulaştığını bildiren Monferino, bunun haricinde 64 bin 800 aracın da farklı ülkelerdeki iştirakler aracılığı ile satıldığını; Irisbus Grubu’nun satışlarının ise 8 bin 500 gibi bir rakama ulaşarak geçen yıl yapılan satışların üstüne çıktığını ifade etti.

Iveco’nun 2005 yılı net gelirinin yüzde 5 artarak 9 milyon 500 bin Avro’ya çıktığını ve işletme faaliyetlerinin ise yüzde 12’lik bir artışla 415 milyon Avro’ya ulaştığını kaydeden Monferino, 2006 yılının ilk yarısında elde edilen gelirin 2005 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 5 daha yüksek olduğunu ve 4 milyon 300 bin Avro’ya ulaştığını söyledi. Monferino, yine bir önceki yıla kıyasla 2006 yılının ilk yarısında işletme faaliyetlerinde yaklaşık 100 milyon Avro’luk bir artış görüldüğünün de sözlerine ekledi.

Iveco’nun Çin pazarına odaklandığını da belirten Monferino, bu bölgede müşterilere tam bir ürün yelpazesi sunarak hacimlerini ikiye katlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Çin’in yanısıra uluslararası arenada başka ülkelerle de faaliyetlerin sürdüğünü dile getiren Monferino, Türkiye ve Hindistan’da Fiat grup ortaklıklarını işlettiklerini; Güney Amerika’da ise piyasa hakimiyeti kurmak adına bir takım yatırımlar yaptıklarını bildirdi. Monferino, bütün bu gelişmelerin gelecek birkaç yıl içinde Iveco’da büyük çaplı değişikliklere neden olacağını söyleyerek sözlerini tamamladı. 

 

Otokar, IAA 2006’da iki yeni otobüsünü sergiledi

Otokar, Avrupa için geliştirdiği 9 metrelik yeni otobüs ailesinin ilk modelini ilk kez IAA 2006’da Avrupa vitrinine çıkardı.

Sultan küçük otobüs serisini yurtdışında Navigo markası ile satışa sunan Otokar, IAA 2006’da 31 kişilik küçük otobüsü Navigo 160SE’yi ilk kez sergiledi. Otokar, ayrıca Avrupa pazarı için geliştirdiği 9 metrelik otobüs ailesi Vectio’nun ilk üyesini de fuar ziyaretçileri ile buluşturdu.

Fuar sırasında bir basın açıklaması yapan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç şunları söyledi: "Son iki yıldır Avrupa’da  birçok ülkede küçük otobüs alanında önemli atılımlar gerçekleştirdik. Avrupa’da güçlü bir dağıtım kanalı kurduk ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor."

Görgüç, sözlerine şöyle devam etti: "Hedefimiz, 2006 sonunda 120 milyon USD’lik ihracat rakamına ulaşmak. Önümüzdeki yıllarda, ticari araçların ihracat ciromuz içinde önemli bir pay almasını bekliyoruz."

 

BMC’ nin Hannover Fuarı’ nda 6’ncı yılı

1996’da Hannover Fuarı’na katılan ilk Türk otomotiv firması olan BMC; iki yılda bir düzenlenen fuara 6’ncı kez katıldı.

BMC'nin dünya çapında tanınmasını ve uluslararası bir marka olmasını sağlayan w120 milyon ABD Doları'nı aşan yatırımın sonucunda üretilen Profesyonel serisi kamyonlar, 1996 yılının Haziran ayında piyasaya sunulmuş ve dünya lansmanı Hannover’de yapılmıştı.

BMC bu yıl yine, yeni araçlarının dünya lansmanını Hannover’ de gerçekleştirdi. Fuarda sergilenen yeni jenerasyon Euro 4 serisi motorlu araçlar şöyle; Megastar 360 VH yüksek tavan panelvan (9.9 m3 hacim, 130 PS, 6 ileri vites, Euro 4 motor), Pro 938 (8X4) FTB transmikser şasi kamyon (380 PS, Euro 4 Cummins motor), Pro 628 (6X2) uzun şasi kamyon (280 PS, Euro-4 Cummins motor), Probus 850  24+1+1 turistik tip küçük otobüs (8.8 m., full hava süspansiyonlu, arkadan motorlu, 220 PS, Euro 4 Cummins motor), Hawk şehiriçi tip küçük otobüs (9,45 m., arkadan motorlu, Euro-4 Cummins motor) Megastar 400 P kamyonet (5 tonluk, arka çift lastikli, C şasili, 130 PS, 6 ileri vites, Euro-4 motor)

 

DAF kamyonları IAA Fuarı’nda

DAF Trucks, fuardaki 2 bin 500 metrekarelik standında 12 adet kamyon sergiledi. Tümü yeni ve yakıt etkinliği sağlayan PACCAR motorları ile üretilen XF105, CF serisi ve LF özel dağıtım kamyonu serisi dahil olmak üzere yakın geçmişte tamamen yenilenen ürün gamının sergilendiği standda ayrıca Telematik ve Bilgi-Eğitim-Eğlence Sistemi tanıtıldı. LF hibrid araç prototipinin yanı sıra kamyon ve otobüsler için Geliştirilmiş Çevre Dostu (EEV) motor da fuar süresince sergilendi.

 

Anadolu Isuzu, teknoloji gücünü Avrupa’ya taşıdı

Anadolu Isuzu, IAA 2006’da Gebze Şekerpınar tesislerinde tasarlanarak üretilen ve AB ülkelerine ihraç edilen Isuzu Turquoise 175, Isuzu Turquoise’ın yeni Eco versiyonu ve Harmony otobüslerini görücüye çıkardı. Kısa ve orta mesafe yolculuklardan turizm taşımacılığına, hat taşımacılığından okul servisi taşımacılığına geniş bir müşteri kitlesine hitap eden Isuzu, 360 metrekarelik standında araçlar ve yeni motorlar hakkında bilgiler verdi.

 

Temsa Hannover Fuarı’na İstanbul’dan start verdi

Temsa A.Ş, fuarda bin 500 metrekarelik stand alanında sergilediği en yeni modellerinin tanıtımını, Temsa A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Buldurgan ve Temsa A.Ş. otobüs tasarım danışmanı Bob Lee’nin de katılımıyla İstanbul’da yaptı.

Fuarda Metropol ve Tourmalin İntercity’yi ilk kez sergileyen Temsa, ayrıca Türkiye’de ilk kez paslanmaz çelikten üretilen Safari HD ve Safari RD’yi de ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Temsa’nın ürünlerinde uyguladığı bir diğer yenilik ise Euro 5 motor. Fuarda yer alan DAF motorlu Tourmalin Intercity, Safari HD ve RD bu özelliği ile de dikkat çekti. Diamond ve Opalin de fuar standındaki yerlerini aldılar.

 

Tırsan, Kässbohrer Ve Talson ile fuara katıldı

Tırsan, IAA Fuarı’nda Kässbohrer SSL 35 çimento silosu, SSK 42 damperli silo, STS 30 bitüm tankeri araçları ile Talson çift katlı aracını sergiledi.

Kässbohrer SSL tipi araç, alüminyum malzemeden imal edilmiş, dolayısıyla düşük boş ağırlıklı ve yüksek taşıma kapasiteli, araç hacmine göre 2 veya 3 boşaltım konili, kendisini taşıma kabiliyetine sahip alüminyum yarım şasili olan araçlar.

Talson çift katlı semi treylerler ise; 55 adet Euro-palet taşıma kapasitesi sağlayan çift katlı alüminyum konstrüksiyona sahip olup bağımsız dingiller ve süspansiyon sistemi sayesinde maksimum yükleme alanı ve hacim sağlamakta ve yük kapasitesi kazancı sunmakta.

 

Krone’den yeni ürünler ve sistemler

Krone’nin IAA Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı’nda sergilediği araçlardan biri değişken kasa treyler nakliyesinde çok güçlü ve pratik bir araç olan Profi Box Carrier, Krone’nin yeni Box Liner eLTU5 Plus modeli ise konteyner şasisinin sağlamlığı ile dikkat çekiyor. Krone; Cool Liner modelinin ön ve yan duvarlar ile yeniden tasarlanan arka iskeleti tanıtılırken, yenilenen Dry Liner modeli ile ise yalnızca çok sayıda pratik detayıyla değil, fiyat-performans dengesi ile de dikkatleri üzerine çekti.

Türkye’de Doğuş Otomotiv tarafından temsil edilen Krone’nin ürün gamında yer alan araçlardan biri olan Mega Liner ise, yüksek hacimde ve yük güvenliğinde gelinen son noktayı temsil ediyor.


DAF XF 105 Yılın Kamyonu Seçildi

DAF Trucks N.V., Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda DAF XF 105 aracı ile "International Truck of the Year 2007 (Yılın Kamyonu)" ödülünün sahibi oldu. Jüri Başkanı Andy Salter, DAF Trucks Başkanı Aad Goudriaan’a kamyon sektörünün en prestijli ödülü olan "International Truck of the Year"ı IAA fuarının açılış gecesinde düzenlenen bir törende takdim etti.

Yeni XF 105 modeli; DAF ürün gamına ek olarak, yeniden tasarlanmış bir dış görünüm, yepyeni  bir iç kabin tasarımı ve yeni bir şasi içermekte. Bunlara ilave olarak hem Euro 4 hem Euro 5 emisyon seviyesinde  yeni 12,9 litre PACCAR MX motorunu sunuyor. Bu yeniliklerle, Ocak 2006’da üretime giren XF105; kalite, verimlilik ve taşımacılık performansı için olduğu kadar iç tasarım, konfor, ergonomi ve sürüş özellikleri için de yeni standartlar belirliyor.

DAF yetkilileri; Euro 4 ve Euro 5’in emisyon normlarına uygunluk ile dayanıklılık, güvenilirlik, mümkün olan en düşük işletme maliyetleri, en fazla taşıma performansı ve verimliliğinin birleşimi, sürücü için üstün konfor ve mükemmel çalışma ortamı, DAF XF105’in geliştirilmesinin arkasındaki en önemli kriterler olarak ifade ediyorlar.


Yeni Ford Transit 2007 Yılının Vanı Oldu

YENİ Ford Transit, ticari araçlar konusunda uzman Avrupalı gazetecilerden oluşan bir bağımsız jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ seçildi.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda üretilen ve 19 Avrupa ülkesini temsil eden jüri tarafından ‘2007 Yılının Vanı’ ödülünü almaya hak kazanan 6. nesil Ford Transit’in bu başarısı ile ilgili görüşlerini aktaran Ford Avrupa Başkanı ve Genel Müdürü John Fleming, "2006, birçok yeni hafif ve orta boy ticari aracın piyasaya sunulduğu bir yıl oldu. Mücadelenin her zamankinden daha zorlu bir hale geldiği bu ortam, Ford Transit'in kazandığı bu ödülü daha değerli kılıyor." dedi.

2001 yılında Transit ve 2003 yılında da Transit Connect'in başarısını izleyerek 'Yılın Vanı' ödülünü kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Fleming, ödülün Transit öyküsüne katkıda bulunan çok sayıda Ford Avrupa çalışanının kararlılığına uygun bir ödül olduğunu vurguladı.

Transit’in kırk yıl içindeki başarılarıyla gurur duyduklarını ifade edenn Fleming, 2007 Yılının Vanı Ödülü’nü kazanmanın, kendilerini daha da kararlı hale getirdiğini açıkladı. 

Jüri tarafından yapılan resmi açıklamada, Transit'in hem şehir trafiğinde hem de otoyolda kullanım kolaylığının mükemmel olduğu, ayrıca Ford tasarımcıları ve mühendislerinin diğer üreticilerden daha fazla bir şekilde potansiyel ve mevcut müşterilerle ilişkilerini sürdürerek müşteri isteklerini ve ihtiyaçlarını yakından izlemelerinin de takdir edildiği bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77