• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Borusan Lojistik’ten Online Alışverişler İçin Alternatif Teslimat Hizmeti: Bukoli

Borusan Lojistik’ten Online Alışverişler İçin Alternatif Teslimat Hizmeti: Bukoli
Türkiye’nin köklü ve güçlü sanayi grubu Borusan'ın 5 yıllık stratejik planı, 9. Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı’nda paylaşıldı. Yapılan toplantıda Grubun, 2014 yılı performansı değerlendirildi ve yeni 5 yıllık stratejik plan hedeflerinin paylaşıldı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan Borusan CEO’su Agah Uğur, holding şirketlerinden olan Borusan Lojistik tarafından geliştirilen Bukoli isimli yeni hizmetlerinden de bahsederek şunları söyledi: “Bu girişimimizi de yılbaşı itibarıyla pazara sunduk. “Bukoli” adını verdiğimiz bu girişim online alışverişlere alternatif kargo teslimatı hizmeti sunuyor. Tüketicilerin evde olduğu saatler teslimata uymadığı ya da iş yerinde teslim almanın sorun olduğu durumlarda Bukoli kargonun yakındaki bir esnafa teslim edilmesini sağlıyor. Böylece hem tüketiciye özel çözüm sunarken hem de esnafa yeni iş ve müşteri potansiyeli kazandırmış oluyor. Şu an pilot uygulamayla İstanbul’da 15 ilçeye hizmet veren Bukoli hizmet alanını hızla yaygınlaştıracak.”

İnovatif Borusan anlayışı içinde geliştirilen Bukoli, internet alışverişlerinde satın alınan ürünlerin  teslim edilmesinde yaşayabilecek sorunlara çözüm getiriyor.  Geleneksel gönderi sistemleri kolinizi belirlediğiniz adrese teslim edilirken bu taahhüt bazen saatlerce evde beklemeye, alınan ürünlere ulaşma süresinin uzamasına ya da iş yerinde özel paketlerin alınırken yaşana sorunların önüne geçmek için geliştirilmiş.

15 ilçede 252 Bukoli noktasına ulaştıklarını ve Haziran sonu itibariyle büyük bir atılım yapacaklarını kaydeden Uğur, yine Borusan Lojstik tarafından geliştirilen ve 2013 yılında tanıtımı yapılan ETA projesinden de bahsetti. KOBİ’lerle kamyoncuları bir araya getiren platormun ekonomik ve güvenilir bir taşıma hizmeti ortamı sunduğunu açıklayan Uğur, bu sistemin araç takip ve çağrı merkeziyle desteklendiğini kaydetti.

2015’te 417 Milyon Dolarlık Yatırım

Toplantıda 2014 yılı konsolide cirosunun 4,5 milyar dolara, faaliyet karının 328 milyon dolara ve çalışan sayısının 7 bin 600’e çıktığı açıklandı.

2014 yılında 322 milyon dolar yatırım yapan Borusan Grubu, 2015 yılında dolar bazında konsolide cirosunu yüzde 5, faaliyet karını yüzde 10 artırmayı hedefliyor. Grup, 2015 yılında 417 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Ayrıca, Grubun önemli büyük şirketlerinden Borusan Makina ve Güç Sistemleri tarafından Rusya’nın Uzak Doğu bölgesinde, yeni bir Caterpillar distribütörlüğü satın alındığı açıklandı.

Stratejik Hedef: Global ve İnovatif Borusan

2014 yılının gerek dünya ekonomisi gerekse Türkiye için çok hareketli bir yıl olduğuna dikkat çeken Borusan CEO’su Agah Uğur, jeopolitik ve makroekonomik risklerin arttığı ve ekonominin yüzde 2,9 büyüdüğü bu yılda, otomotivde rekor satışa imza attıklarını, TANAP, 3’üncü Havalimanı gibi Türkiye’nin gündemindeki önemli projelere ürün ve ekipman tedariki sağladıklarını, Avrupa’nın en büyük karasal rüzgar enerjisi yatırımını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, Borusan Grubu olarak, bir önceki yıla göre konsolide cirolarını yüzde 9 büyüttüklerinin altını çizdi, gelirlerinin yüzde 25’ini ise yurtdışı satışlardan elde ettiklerini söyledi.

Faaliyet gösterdikleri pazarlardaki olumsuz gelişmelere rağmen, brüt kârlılıklarını korumayı başardıklarını ifade eden Uğur, 2014 yılında faaliyet kârlarının 328 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Borusan’ın 2019 yılı stratejisi ve gelecek vizyonu kapsamında iki çok önemli odağı olduğunu belirten CEO Agah Uğur, bunları “hedef pazarlarda yerel bir oyuncu olarak GLOBAL ve geliştirdiği fark yaratan yeni ürün, hizmet ve iş modelleri ile İNOVATİF bir kurum olmak” olarak açıkladı.

Uğur, 5 yıllık Stratejik Plan hedefinin, Grubun en az 6.5 milyar dolar ciroya ulaşması olduğunu, 2019 yılı sonuna kadar ise 2 milyar dolar yatırım yapmayı öngördüklerini söyledi.

ABD’den sonra Rusya’da Yatırım

2014 yılında ABD’nin Teksas Eyaleti’nin Houston kentinde kaya gazı sondaj boruları üretmek üzere kurdukları üretim tesisini toplam 232 çalışan ile faaliyete geçirdiklerini ve ilk yılda 130 milyon dolar ciro elde ettiklerini hatırlatan Uğur, bu doğrultuda 2015’in petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı zor bir yıl olacağını ancak uzun vadede doğru bir yatırım yapıldığından emin olduklarını söyledi.

Uğur, Borusan Makina ve Güç Sistemleri (BMGS) şirketlerinin, Caterpillar’ın Rusya’nın Uzak Doğu bölge temsilciliğini ABD’li Tiger Machinery şirketinden satın aldıklarını duyurdu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77