• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Bourg-en-Bresse'deki Renault Trucks Tesisi Güneş Enerjisiyle Donatılıyor

Bourg-en-Bresse'deki Renault Trucks Tesisi Güneş Enerjisiyle Donatılıyor
Renault Trucks, TotalEnergies ile iş birliği yaparak Bourg-en-Bresse tesisinde yenilenebilir enerji projesine imza atıyor. Güneş enerjili çatı panelleriyle donatılacak tesis, düşük karbonlu operasyonlara geçişte önemli bir adımı temsil ediyor.

Renault Trucks ve TotalEnergies, Renault Trucks'ın Bourg-en-Bresse üretim tesisinde yer alacak güneş paneli projesi için iş birliği yapıyor.

17 hektara yayılan, toplamda 22 megavatın üzerinde üretimiyle bu solar panel projesi, Fransa'daki en büyük projelerden biri olmasıyla ön plana çıkıyor. Sağlanan elektrik üretimi, Bourgen-Bresse nüfusunun yüzde 43'ü anlamına gelen 17 bin 500 kişinin tüketimine eş değer olacak.

Güneş enerjisi santralinde üretilen enerjinin bir kısmı, fabrika tarafından kullanılacak. Tesisin elektrik tüketiminin yüzde 30'u hem çalışanların araçlarını hem de tesiste üretilen kamyonları koruyan otopark çatılarından karşılanacak.

Fransa'daki en kapsamlı projelerden biri olan bu güneş paneli projesi, iki ortağın faaliyetlerinde dekarbonizasyona verdikleri önemin kararlılığını yansıtıyor.

TotalEnergies Renouvelables Fransa Genel Müdürü Marin de Montbel, konuyla ilgili olarak; "Renault Trucks'ı enerji geçişinde desteklemekten son derece gurur duyuyoruz. Bu proje aracılığıyla, teknik açıdan karmaşık ama değer yaratan projeler geliştirme yeteneğimizi gösteriyoruz" diye belirtti.

Renault Trucks Strateji ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Karine Forien ise; "Renault Trucks olarak sektörümüzdeki dekarbonizasyon çalışmalarını desteklemeye ve kaynaklarımızı korumaya son derece kararlıyız. Taahhütlerimizi, kullanımdaki CO2 emisyon yayımlarını hemen ortadan kaldıran araç serilerimizin elektrifikasyonu ve kendi operasyonlarımızın dekarbonizasyonu da dahil olmak üzere somut eylemlerle destekliyoruz. Enerji dönüşümü, stratejimizin temelini oluşturuyor ve bu güneş paneli projesi de en iyi örneğidir” şeklinde açıkladı.

Güneş panellerinin 2026 yılında devreye alınması planlanıyor.

Bourg-en-Bresse'deki Renault Trucks Tesisi Güneş Enerjisiyle Donatılıyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77