• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Bursa’da Üretilen Fiat Fiorino, Görücüye Çıktı

Bursa’da Üretilen Fiat Fiorino, Görücüye Çıktı
SERHAT BAŞ - MILANO
TOFAŞ'ın PSA-Peugeot Citroen ve FIAT için Bursa fabrikasında üretilen Minicargo ticari aracı Milano'da görücüye çıktı.

SERHAT BAŞ - MILANO

TOFAŞ'ın PSA-Peugeot Citroen ve FIAT için Bursa fabrikasında üretilen Minicargo ticari aracı Milano'da görücüye çıktı. FIAT tarafından 'Fiorino' adıyla satışa çıkarılacak olan FIAT'ın yeni ticari modeli, Milano'daki 11. Transpotec Uluslararası Ticari Araç ve Yedek Parça Fuarı'nda dünyaya tanıtıldı. Fiat Ticari Araçlar (Fiat Professional) CEO'su Franco Miniero, Fiorino'nun tanıtımında yaptığı konuşmada, Bursa'da üretilen fiyat Fiorino'nun İtalya Milli Futbol takımına sponsor olduğunu söyledi.

 

İtalyan milli takımına sponsor

Türkiye'de üretilen Fiorino'nun Fiat Professional olarak piyasaya sunulduğunu hatırlatan Miniero, “Milli takım da Fiat Professional gibi işini profesyonel olarak ve tutkuyla yapıyor. Bu nedenle bizde sponsor olmaya karar verdik” dedi. Franco Miniero, Fiorino'nun tanıtımında yaptığı konuşmada, Fiat Professional'in marka değerlerine de değindi.


Becerikli ve yenilikçi

Bunların performans, yakınlık, beceri ve yenlikçilikten oluştuğunu anlatan Miniero, Fiat Professional'ın yeni işler başarma, yeni ürünler yaratma kapasitesine işaret etti. Miniero, ''Fiat, müşterilerine daha yakın, daha sıcak ve onların taleplerini karşılamada daha becerili ve yenlikçi, ileriye bakan ürünler sunan bir marka olmayı hedefliyor'' dedi.

Fiat Fiorino'yu öne çıkaran 3 unsur olduğunu ifade eden Miniero, yeni aracın kompakt dış boyutları, ekonomik satın alma ve kullanım şartları sunması, trafikte son derece kıvrak olmasının önemli avantajlar olduğunu kaydetti.

Bu yıl Fiat Ticari Araçlar'ın İtalya milli futbol takımına sponsor olduğunu da hatırlatan Miniero, milli takımın da Fiat Professional gibi işini profesyonel olarak ve tutkuyla yaptığını anlattı.

Fiyatı Doblo'dan yüzde 20 daha ucuz olacak

FIAT Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Özgür Süslü de Milano'daki Transpotec Fuarı'nda yaptığı açıklamada Fiorino'nun İstanbul'da 21 Kasım'da yapılacak Ticari Araçlar Fuarı'nda Türk tüketicisiyle buluşacağını söyledi. Fiorino'nun satış fiyatı konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Süslü; yeni aracın fiyatının ve yedek parçalarının Doblo'dan yüzde 15–20 düşük olacağını ifade etti. Doblo, Türkiye'de 23 bin–28 bin YTL arasında satılıyor. Franco Miniero da Fiorino'nun İtalya'daki satış fiyatının vergiler hariç yaklaşık 10 bin Euro civarında olduğunu belirtti.

 

Türkiye'de 10 bin adet satış hedefleniyor

FIAT Fiorino'nun yeni bir araç sınıfı olması nedeniyle tüketiciden büyük ilgi görmesini beklediklerini ifade eden Özgür Süslü, Türkiye'de yılda 10 bin araç satmayı hedeflediklerini söyledi. Aracın Türkiye'de Aralık ayı başında satışa sunulacağını belirten Süslü, “Araç, şehir içinde kısa mesafeli taşımalar için tasarlandı. Fiorino; özellikle dağıtım, kurye, servis-bakım ve perakende sektörlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliklere sahip” diye konuştu.

Süslü, aracın Türkiye'deki satış fiyatının da benzer oranlarda avantajlı olacağını ifade ederek, halen yüzde 16,5 olan ticari araçtaki pazar payını yeni araçla 1 puan artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

 

Fuarda Türkiye'de çekilen tanıtım filmi de gösteriliyor

FUARDA Fiorino'nun Kapadokya, Sultanahmet, Tuz Gölü ve Pamukkale'de çekilen global tanıtım filmi de Fiat standında ziyaretçilere gösteriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77