• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ceva Soğuk Lojistik Deposu Yatırımlarına Devam Ediyor

Ceva Soğuk Lojistik Deposu Yatırımlarına Devam Ediyor
Soğuk zincir taşımacılığında ağırlıklı olarak hızlı tüketim malları (FMCG) alanında hizmet veren Ceva Lojistik, Bursa'da 6 bin metrekarelik yeni bir soğuk lojistik deposunu faaliyete geçirdi.

Toplamda 600 bin metrekarelik depo yönetimi gerçekleştiren Ceva Türkiye, şuan 40 bin metrekare soğuk depolama alanı ile müşterilerine hizmet veriyor, yılsonuna kadar soğuk depolama alanlarını yeni yatırım ve anlaşmalarla yüzde 10 artırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl da Adana'da 9 bin metrekarelik soğuk lojistik deposunu hizmete açan Ceva; Gebze'de 10 bin metrekarelik, Çatalca'da 8 bin metrekarelik,  Samsun'da 7 bin metrekarelik ve Adana'da 9 bin metrekarelik depoları bulunuyor. Ceva, Adana soğuk lojistik deposu ile günde 60 mağazaya, Bursa'da ise 90 firmaya ürün transferi gerçekleştiriyor.

Ceva Lojistik olarak her yıl 50-75 bin metrekarelik arası depo yatırımını hayata geçirmeyi planladıklarını açıklayan Ceva Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Fuat Adoran, aynı zamanda araç yatırımlarını da sürdüreceklerini kaydetti. Cirolarının yüzde 10'unu soğuk zincir taşımacılığından elde ettiklerini söyleyen Adoran, “Önümüzdeki 3 yılda da her yıl yaklaşık yüzde 15 organik büyüme hedefliyoruz. 2012 ve 2013 yılında açtığımız depolar ile birlikte Türkiye'de 600 bin metrekarelik depo yönetimi yapıyoruz” dedi.

2013'te yatırımlarını artıracaklarını ifade eden Adoran ,“Pazardaki lider ve söz sahibi konumuzu yatırımlarla güçlendirerek sürdüreceğiz. Ayrıca, hedefimiz beş sene içinde cirosu en yüksek 100 şirketten biri olmak ve Ceva Global'de en karlı 3 ülkeden biri konumuna gelmek. Bu yıl Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerindeki yatırımlarımıza ağırlık vererek, yurtdışı yatırımlarımıza odaklanacağız. Türkiye'deki hizmet alanımızı da büyüterek farklı sektörlere gireceğiz” diye konuştu.

İstanbul'da, Türkiye'nin tek Kontrol Merkezi’ni 2012 yılında açtıklarını belirten Adoran sözlerini şöyle sürdürdü: “Kontrol merkezimiz ile bütün tedarik zinciri operasyonlarımızı tek bir merkezi noktadan izleyerek kontrol ve güvenliği sağlıyoruz. En yeni BT çözümleri ile geliştirilen Ceva Türkiye Kontrol Merkezimiz ile müşterilerimize sayısız avantaj sunuyoruz. Operasyonlarımız ile sevkiyatlarımızı bütünüyle, kapsamlı bir şekilde izleyerek ulaşım ve maliyetleri optimize etme yoluyla tedarik zinciri etkinliğini de artırıyoruz. Soğuk zincir lojistiğinde ağırlıklı olarak zincir marketlerle çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda perakende de yeni anlaşmalarımız da olacak.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77