• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

DAF CF Electric’le Çevreci Atık Toplama

DAF CF Electric’le Çevreci Atık Toplama
DAF Trucks, 6x2 sert şasili CF Elektric'i tanıttı. İlk araçlar, yıl sonunda Hollanda atık yönetim firmaları HVC ve ROVA’nın çöp kamyonları olarak sahada test edilecek.

Rotterdam ve Cure şehri, 2020 yılının başlarında, tamamen elektrikli 6x2 çöp kamyonu ile çalışacak. Bu araçların tümü VDL E-Power aktarma organı ve tamamen elektrikli üstyapı VDL Translift ile donatıldı.

2018 yılının sonundan bu yana, ilk DAF CF Electric, 4x2 çekiciler Peter Appel, Simon Loos ve Tinie Manders ile süpermarket zinciri Jumbo dahil olmak üzere çeşitli Hollanda nakliye şirketleri tarafından kullanılıyor. Bu kamyonlar, süpermarketler ve dağıtım merkezleri gibi varış yerlerine malların taşımasını içeren kapsamlı bir saha testinin parçası olarak çalışıyor. Alman lojistik firması Rhenus şu anda bölgesel konteyner taşımacılığı için iki CF Elektric kullanıyor. Verimliliği, çok amaçlı ve pratik kullanılabilirliği sayesinde DAF CF Electric, bu yılın başlarında prestijli “Yeşil Kamyon Ödülü” nü kazandı.

Artan manevra kabiliyeti

Bu kamyonun kullanımı sırasında hem emisyon salınımının hem de oluşan gürültünün düşük olmasından dolayı, CF Electric yalnızca kentsel dağıtım için değil, aynı zamanda evsel atıkların toplanması için de ideal. Bu amaçla, DAF, daha fazla manevra kabiliyeti ve daha da yüksek yükleme kapasitesi için sert direksiyon akslı üçlü aks tasarımı yaptı. CF Elektric 6x2 için brüt araç ağırlığı 28 ton.

Kamyonun elektrikli VDL E-güç aktarma organı, tıpkı CF Elektrikli çekici gibi 210 kW güç ve 2.000 Nm tork sağlıyor. Aktarma organı, 170 kWh'lik (brüt) enerji içeriğine sahip bir pil takımı tarafından destekleniyor. Çöp kamyonları genellikle boşaltım için birkaç saatte bir depoya geri dönmektedir, burada elektrikli kamyonlar sadece 30 dakikada pil kapasitesini yüzde 80 oranında şarj edebiliyor.

HVC firması, Noord-Holland, Rijnmond bölgesi ve Flevoland’da, ROVA firması da Hollanda'nın orta ve doğu bölgelerinde faaliyet gösteriyor. Her iki firma da kamyonların yanlarından konteynerlerin boşaltılabildiği yan yükleyicileri kullanıyor. Rotterdam şehri ve Eindhoven bölgesindeki Cure firması, yeraltı konteynerlerinden çöp toplamak için yükleme vinci ile birlikte DAF CF Electric kullanacak.

DAF CF Electric’le Çevreci Atık Toplama

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77