• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Daf Excellence Edition ve Universal Edition Türkiye’de

Daf Excellence Edition ve Universal Edition Türkiye’de
2018 yılında Avrupa’da büyük filo siparişlerine imza atan DAF Trucks, Türkiye’de müşterilerine bu büyük filolarla aynı özelliklere sahip Excellence Edition ve Universal Edition’ı tanıtmaya hazırlanıyor.

Yakıt tüketimi, kullanım kolaylığıyla, garanti koşullarıyla ve donanım seviyesiyle dikkat çeken araçlar her türlü kullanıma uygun olarak markanın Avrupa’da kazandığı başarıda etkisi büyük.

DAF Trucks Türkiye tarafından yapılan açıklamada araçlarla ilgili şu ifadelere yer veriliyor: “Yakıt optimizasyonu alanında kendini kanıtlamış olan DAF XF, çok daha az yakıt tüketiyor. Örneğin, yılda 120 bin kilometre yol yapan bir müşterimiz, 100 km'de 4 lt yakıt tasarrufu yaptığında 3 yılda yaklaşık 90 bin TL (15 bin Avro'ya eşdeğer) tasarruf ediyor. DAF XF bu avantajı aerodinamik özellikleri, Eco mod ve EcoRoll özellikleri, PACCAR MX-11 ve MX-13 motorları, egzoz sonrası işleme sistemleri, Traxon şanzıman, yeni tahrik hattı yazılımı, HVAC ve akıllı havalandırma kontrolleri ile sağlamaktadır.

Aero Paket, aerodinamik özellikleri daha da optimize ederek çekicinin yakıt tüketimini düşürür. Araçta bulunan Tahmini Hız Sabitleyici (PCC), yoldaki iniş ve çıkışları tahmin ederek, optimum hızı ve vites seçimini önceden belirleyerek yakıt tüketimini minimum seviyeye getirir.

Eco modu, sürücüye ekonomik sürüşte yardımcı olur ve başka bir ekonomi modu seçerek sürücüye aracın performansını artırma olasılığı verir. EcoRoll ise hız sabitleyici aktif durumdayken aracın yokuş aşağı serbest iniş yapmasını sağlar. Tahmini Hız Sabitleyici ile birlikte EcoRoll işlevi daha da geliştirilmiş olup bu sayede daha fazla yakıt tasarrufu elde edilmektedir. Ayrıca Lastik Basıncı İzleme Sistemi(TPMS) ile doğru lastik basıncı sağlanarak hem yakıttan tasarruf edilir hem de lastik aşınması azaltılmış olur.

DAF araçları, müşterileri için maksimum çalışma süresiyle, 100 bin kilometreye kadar iddialı bakım aralıkları sunar. Bu büyük filo siparişleri için çok önemli bir parametredir.”

Araçta yer alan Sürücü Performans Yardımcısı’nın (DPA) etkileşimli bir program olarak sürücünün en iyi performansı gösterebilmesi için tasarlandığı da ifade edilen açıklamada güvenlikle ilgili bu bilgiler sıralandı: “Araç Stabilite Kontrolü(VSC) kritik sürüş durumlarına müdahale ederek viraj alma ve sollama manevraları sırasında aracın dengesini korur ve ani devrilmeye karşı ek güvenlik sağlar. Şeritten Çıkma Uyarı Sistemi ise sürücünün yorgunluk veya dikkat dağınıklığı esnasında ortaya çıkan yoldan çıkma riskini azaltır. Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) de yoğun otoyollarda sürüş esnasında sürücüde oluşan stresi azaltır. Yaklaşan çarpışmayı engellemeye yarayan Önden Çarpışma Uyarıs ı(FCW) ve Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemleri araç güvenliğini de üst seviyede artırır.”

Extra Garanti ile Daha Düşük TCO

DAF, Excellence Edition ve Universal Edition araçları ile 500 bin km'ye kadar tahrik hattına 3 yıl garanti sunuyor. Bu da, müşterileri için 1 yıl daha fazla garanti süresi anlamına geldiği ifade edilirken bu garanti seçeneği ile toplam sahip olma maliyetinin daha da azaldığı vurgulandı.

Daf Excellence Edition ve Universal Edition Türkiye’de

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77