• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

DAF Yeni XF, XG ve XG+ Çekicilerini Türkiye’de Tanıttı

DAF Yeni XF, XG ve XG+ Çekicilerini Türkiye’de Tanıttı
DAF, Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+'nın Türkiye tanıtımını İzmit Körfez Pisti'nde gerçekleştirdiği bir etkinlik ile yaptı.

DAF, Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+‘ın Türkiye tanıtımını 25 Ekim tarihinde İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleştirdi. Etkinliğe DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor Van der Mark ve DAF Trucks Türkiye Satış Direktörü Mert Ersoylu katıldı. Etkinlik sırasında basın mensupları DAF’ın bu yeni çekici ve kamyon ailesini yakından inceleme fırsatı elde ettiler.

Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ en yüksek kaliteyi, yüzde10 iyileştirilmiş yakıt verimliliğini ve eksiksiz aktif ve pasif güvenlik paketlerini, eşsiz kamyon tasarımı ile birleştirerek farkını ortaya koyuyor. Gelecek düşünülerek tasarlanan yeni XF, XG ve XG⁺, baştan sona yeni bir araç platformunu temsil ediyor.

Avrupa Komisyonu, emisyonların (CO2) azaltılması, yol güvenliği ve sürücü konforu açısından sınırları zorlayarak yeni kütle ve boyut düzenlemeleri getirmiştir. DAF, yeni düzenlemelerin sunduğu ek özgürlüğü kullanarak son derece çekici ve aerodinamik bir tasarıma sahip yeni nesil kamyonları piyasaya süren Avrupalı kamyon üreticileri arasında ilk sırada yer alıyor.

Yeni Nesil XF

Sektör lideri aerodinami, en yüksek enerji verimliliği ve en düşük CO2 emisyonları için ön tarafta 160 mm uzama ile tamamen yeni bir kabin tasarımına sahip olan Yeni Nesil XF, çok beğenilen ve halen mevcut olan XF Super Space Cab ve Space Cab ile karşılaştırıldığında 75 mm daha alçak bir kabin verisine sahip, geniş ön cam ve ultra alçak kemer çizgisi ile birlikte doğrudan görüş sağlar ve özellikle Savunmasız Yol Kullanıcıları açısından sektör lideri güvenliğe katkıda bulunur. Yeni XF'de ayakta durma yüksekliği mükemmeldir ve kabin içindeki konuma bağlı olarak 1.900 ile 2.075 mm arasındadır.

DAF Yeni XF, XG ve XG+ Çekicilerini Türkiye’de Tanıttı

Yeni Nesil XG ve XG+

Yeni kütle ve boyut düzenlemelerinden maksimum fayda sağlayan DAF, XF'ye ek olarak XG ve XG+ 160 mm uzatılmış ön kısmın yanı sıra, çalışmak, yaşamak ve uyumak için eşsiz bir alan sağlamak üzere kabinin arka kısmında en az 330 mm ekstra uzunluğa sahiptir. XG ve XG+'nın kabin yüksekliği Yeni Nesil XF'den 125 mm daha yüksektir. Yarı düz zemin, yalnızca 3 basamakla kolay erişim ve mükemmel doğrudan görüş için harika bir oturma pozisyonunun optimum kombinasyonunu sağlar. DAF XG kabin içi, en az 1.980 ila 2.105 mm arasında bir ayakta durma yüksekliği ve - arkadaki uzama sayesinde - muazzam bir iç alan sunuyor.

İç mekan performasıyla piyasadki ürünlere meydan okuyan DAF XG+ ile tavan yüksekliği daha da artırılarak 2.220 mm'ye kadar etkileyici bir ayakta durma yüksekliği sunuluyor. Bu XG+, DAF'ın gerçek üst sınıf modelidir ve tüm sektörde benzersiz olan göz kamaştırıcı bir yaşam konforu ve ferahlık düzeyi sunar. DAF XG+, 12,5 m3'lük hacmiyle sektörün referans modeli olan mevcut DAF XF Super Space Cab'den bile yüzde 14 daha fazla hacme sahip.

Çekici ve modern tasarım

DAF Yeni XF, XG ve XG+ Çekicilerini Türkiye’de Tanıttı

Yeni Nesil XF, XG ve XG+, aerodinamik verimlilik için kusursuz bir şekilde oturan gövde panelleri ve monte edilmiş ön cam ve kapılar ile konik kabin şekli ile karakterize edilmiş. Uzun ön tarafı vurgulayan belirgin ızgara ile daha da geliştirilen Yeni Nesil XF, XG ve XG+ kamyonların tümü krom desenli ızgaraya sahiptir. Bu ızgaranın üzerinde araçların sınıfını vurgulamak için parlak bir logo çubuğu bulunur. Hava girişi ön tarafa düzgün bir şekilde entegre edilmiş. Çelik tampon kompozit bir kaplamaya sahiptir ve hasar durumunda en düşük kırılganlığı ve düşük onarım maliyetleriyle birleştirmek için üç elemandan oluşuyor.  Gündüz Farları ve entegre viraj ışıklarıyla LED farlar,  benzersiz bir görüş sağlıyor. XG ve XG+'da standart olan ve her model için özel bir tasarıma sahip LED Tavan Lambaları ile destekleniyor.

Tasarımdan gelen kalite

Yeni Nesil DAF'ta en üstün malzeme kalitesi kullanılmakla kalmamış, kabin yapısı için hafif, yüksek mukavemetli çelik kullanılmış ve iç mekanda birinci sınıf yumuşak dokunuşlu malzemeler ve deri yaygın olarak kullanılıyor.

20 milyon kilometreden fazla işlevsellik, dayanıklılık, güvenilirlik ve müşteri testlerinden geçirilen Yeni Nesil DAF, Altı Sigma kalitesine odaklanarak tasarlandı.

Geliştirme Anafikri

Yeni Nesil DAF, ana geliştirme kriterleri olan; üstün güvenilirlik ve dayanıklılıktan ödün vermeden verimlilik, güvenlik ve sürücü konforunda yeni bir endüstri standardı getirme hedeflerine tam olarak odaklanarak tasarlanmıştır.

Verimlilikte Geleceğin Tasarlanması

- Yüzde 10'a varan etkileyici yakıt verimliliği

- Sınıfının en üstün aerodinamisi

- Son derece verimli dış tasarım

- Akıllı motor bölmesi akış yönetimi

- Gelişmiş kamera sistemleri

- Yeni, yüksek verimli güç aktarma organları

- Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri

- Düşük araç ağırlıkları

- Sadece 6912 kilogram ağırlık

- Kablosuz araç yazılımı güncellemeleri

- Yılda sadece bir kez ve 200 bin kilometreye kadar servis aralıkları

DAF, araç aerodinamiğini gerçekleştirdi ve hava akışı sağlayan optimum yarıçaplara, sivriliğe ve kapsamlı sızdırmazlığa sahip çekici bir dış tasarım ortaya çıkardı. Kavisli ön cam, eliptik şekilli köşe panelleri, aerodinamik A sütunu kapakları, entegre hava deflektörlü alt plaka, tekerlek yuvası deflektörleri ve aynalar yerine isteğe bağlı kameralar aerodinamiğe katkıda bulunur.

Motor bölmesi veya kabin altı hava akışlarını en iyi şekilde gerçekleştirmek için alınan birçok önlem de aynı derecede önemlidir. Bunlar arasında havası soğutucusu ve radyatör etrafındaki kapaklar, akış kılavuzları ve devirdaim bariyerleri ve kapalı tekerlek yuvası kapakları yer alır. Tüm bunlar, en az yüzde 19 daha iyi aerodinamik ve toplam yüzde 10'luk yakıt verimliliği iyileştirmesinin yüzde 6,3'üne varan bir oranla sonuçlanmıştır.

Gelecek için hazır

İçinde yaşadığımız dünya değişiyor. İklim değişikliği nedeniyle CO2 emisyonlarını azaltma, kentsel alanlarda hava kalitesini iyileştirme ve özellikle savunmasız yol kullanıcılarının trafik güvenliğini artırma ihtiyacı, sürücü kıtlığı ve iyi ve profesyonel sürücüleri çekme ve elde tutma ihtiyacı ile el ele gidiyor.

Yeni Nesil XF, XG ve XG+, Geleceği başlatan ve taşımacılık verimliliği, güvenliği ve sürücü konforunda yeni bir çağ başlatan uzun mesafe araç serisidir. Yeni Nesil DAF, batarya ve hidrojen gibi geleceğin enerji taşıyıcıları ve e-motorlar, plug-in hibritler, yakıt hücreleri ve hidrojen yanmalı motorlar dahil olmak üzere geleceğin güç aktarma organları için hazırlanmış, yeni ve enerji verimli bir araç platformunu temsil etmektedir. Aracın son teknoloji dizel motorları yeni nesil bio yakıtların (Gazdan Sıvıya ve HVO dahil) yanı sıra karayolu taşımacılığını daha da karbondan arındırmak için yenilenebilir e-yakıtlar için hazır.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77