• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Daimler İstanbul’daki Yeni ‘IT Merkezi’ni Açtı

Daimler İstanbul’daki Yeni ‘IT Merkezi’ni Açtı
Yeni IT stratejileri kapsamında ‘IT Merkezi’ olarak İstanbul’u seçen Daimler, Mercedes-Benz Türk bünyesinde kurulan ‘IT Hizmetleri Merkezi’nin yeni binasını hizmete açtı.

Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler, global IT stratejisi kapsamında Türkiye’yi bilgi teknolojileri üssü olarak konumlandırdı ve İstanbul’da 2 bin 800 m2 alan üzerine kurulan ‘IT Hizmetleri Merkezi’nin yeni binasını hizmete açtı. SAP lojistik sistemlerinin tüm Daimler için geliştirilmesi ve bu sistemlerin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya yaygınlaştırılması gibi iki önemli görevi üstlenecek olan merkez için toplamda 13 milyon Avro’nun üzerinde yatırım yapılması planlanıyor. ‘IT Hizmetleri Merkezi’nde, şu anda 145 olan Türk IT uzmanı sayısının da 2015 yılı sonuna kadar 200’e çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da uygulayıcı rolünü üstleniyor

Daimler’in IT ağında SAP lojistik sistemleri geliştiren ilk ve tek merkezi olan İstanbul’daki küresel IT Hizmetleri Merkezi, SAP sistemlerinin Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgelerinde uygulayıcısı rolünü de üstleniyor. Ağırlıklı olarak Almanca konuşulan bölgelerdeki lojistik, üretim ve İK konularındaki SAP uygulamalarından sorumlu olan IT Hizmetleri Merkezi, Daimler bünyesindeki SAP uygulama, geliştirme ve tedariğin yeniden yapılandırılmasında ve hizmet sunma süreçlerinin optimizasyonunda önemli bir görevi yerine getiriyor.

Almanya’dan sonra bilgi teknolojileri alanındaki ilk ve en büyük global yatırım olması nedeniyle Daimler’in Türkiye’ye duyduğu güvenin önemli bir göstergesi kabul edilen Mercedes-Benz Türk IT Hizmetleri Merkezi’nin açılışını yapmak üzere, Daimler’in üst düzey IT yöneticileri İstanbul’a geldi. Merkezin açılış toplantısı, Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorriz, SAP Hizmetleri Direktörü Dr. Guido Vielsack, SAP &Sistem Yaygınlaştırma Servis Dağıtım Merkezi Türkiye Bölüm Müdürü Stefan Rosenwald, Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ve İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör’ün katılımıyla gerçekleşti.

Gorriz: “İstanbul, önemli piyasalara açılma imkanı veriyor”

Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael GorrizBasın toplantısında bir konuşma yapan Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael Gorriz, 200’dan fazla SAP kurulumları olduğunu ve 200’den fazla yeni uygulamaya imza atıklarını ifade ederek 45’ten fazla ekibin dünyanın dört bir tarafında IT teknolojileri ile ilgili çalıştığı bilgisini verdi. Konuşmasında Türk mühendislere inandıklarını belirten ve Türkiye’nin tüm Daimler dünyasında önemli bir role sahip olduğunun altını çizen sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul'da kurulan IT Hizmetleri Merkezi, SAP uygulamaları açısından Daimler dünyasındaki en önemli merkezlerden biri.  İstanbul, önemli piyasalara açılma imkanı veren mega bir şehir ve giderek daha cazip hale geliyor. Aynı zamanda lokasyon olarak da IT ve otomotiv sanayi için cazip bir lokasyon.”   

“Biz Mercedes-Benz Türk bünyesindeki bilgi birikimine güveniyoruz. Daha fazla yetkinlik oluşturma ve dünya çapında destek sunabilme özelliklerimiz, bizleri daha güçlü ve bağımsız hale getirmektedir” diyen Gorriz, İstanbul’daki IT Merkezi’nin en iyi ofislerden biri olduğunu ifade etti.

Genes: “Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz”

IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulma kararının, Türkiye’deki mevcut iyi eğitimli ve yetenekli IT iş gücü göz Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genesönünde bulundurularak verildiğine dikkat çeken Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ise “Mercedes-Benz Türk'ün 48 yıllık güçlü ve köklü geçmişi de bu kararda önemli faktördür. Biz, IT Hizmetleri Merkezi ile birlikte, ileri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesinden çok gurur duyuyoruz. Bu karar ile Daimler, Türkiye'nin yeteneklerine bağlılık ve güveninin de altını çizmiş oluyor. Otobüs ve kamyon üretim tesislerimiz ve Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz. IT Hizmetleri Merkezi büyümeye devam ediyor ve hem Türkiye’nin hem de Mercedes-Benz Türk'ün önemini Daimler dünyasında daha da arttırıyor” diye konuştu.

Merkezin küresel performans ve yetkinliği arttırmak için kullanılacağı bilgisini veren Genes, İstanbul’daki IT Merkezi’nin SAP lojistik sistemlerinin tüm Daimler için geliştirilmesi ve bu sistemlerin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya yaygınlaştırılması gibi iki önemli görevi olacağını söyledi.

Merkezin Mercedes-Benz’in Türkiye’ye gelecekte yapacağı yatırımların da habercisi olduğunu vurgulayan Genes, “Geleceğe kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz” diye konuştu.  

Türkiye öncü ülke oldu

Küresel IT ağını geliştirme çalışmalarında öncü konumda olan Türkiye’nin ardından Hindistan ve ABD’de de IT hizmet lokasyonları kuran Daimler, dünyada SAP hizmet sunumlarını, bu bölgelerdeki IT Hizmet Merkezleri tarafından karşılıyor. Bu sayede bütün IT uygulamalarının etkili, hızlı bir şekilde ve planlamada üst düzey güvenlik çerçevesinde hizmete sunulması sağlanıyor. Dünya çapındaki SAP çalışmaları Türkiye ve Hindistan’daki yeni IT Hizmet Merkezleri tarafından yürütülen Daimler IT ağı, böylece sinerjilerden faydalanma ve en iyi uygulamaların karşılıklı paylaşımını destekleme imkanına sahip. Daimler, SAP uygulamasının son tasarımından uygulama ve destek aşamalarına kadar tüm hizmetleri sunan yeni IT Hizmet Merkezleri’nde çalışanlarının yeteneklerinin geliştirilmesine öncelik verirken, tesislerini de büyütme hedefiyle yatırımlarına devam ediyor.

Daimler İstanbul’daki Yeni ‘IT Merkezi’ni Açtı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77