• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Devlerin Yarış Startı İstanbul Park’ta Verildi

Devlerin Yarış Startı İstanbul Park’ta Verildi
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Renault Trucks sponsorluğunda Spor Toto, Goodyear ve U.N RO-RO katkılarıyla Türkiye’de ilk defa organize edilen FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın (ETRC)açılış yarışması ‘

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Renault Trucks sponsorluğunda Spor Toto, Goodyear ve U.N RO-RO katkılarıyla Türkiye’de ilk defa organize edilen FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın (ETRC)açılış yarışması ‘İstanbul Truck Racing by Renault Trucks’, 11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Park’ta gerçekleşti.

Birbirinden bağımsız 9’ar turluk dört yarış şeklinde gerçekleştirilen yarışta, MAN ile yarışan 2011 Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonu ve Castrol Hahn Takımı’nın Alman pilotu Jochen Hahn dört yarışta da birinciliğin sahibi oldu.

5.5 ton ağırlığında bin 200 beygir gücündeki dev kamyonların birbirleri ile mücadelesi heyecan dolu görüntülere sahne olurken, aynı hafta sonu düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 2’nci ayak yarışlarında Maxi grupta Levent Kocabıyık, Süper grupta Ayhan Germirli ve Grup 1600’de Egemen Civicioğlu, Vizio GT3 Challenge’da da Yücel Özbek birinciliği elde eden isimler oldular.

23 ülkeden 76 yabancı ve 129 Türk medya mensubu tarafından takip edilen İstanbul Truck Racing by Renault Trucks’ın 11 Mayıs Cuma günü düzenlenen basın toplantısına TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Renault Trucks Dünya Başkan Yardımcısı Bernard Modat, Renault Trucks Türkiye ve Ortadoğu Bölge Sorumlusu Mete Büyükakıncı, Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası Direktörü Tony Iddon ve yarışacak takımların kaptanları katıldı.

TOFSED olarak Türkiye’de ilk defa FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın açılış yarışması olan İstanbul Truck Racing by Renault Trucks’ı organize etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, “Bildiğiniz gibi devler buraya ilk defa geldi. Biz TOSFED olarak Uluslararası Otomobil Federasyonu'na (FIA) karşı yükümlülüklerimizi yerine getirip bu yarışı organize etmek üzere yola çıktık” dedi.


2011’de 500 milyon izleyiciye ulaşıldı

FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nda altıncı yıllarını doldurduklarını ve yarışma için Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Renault Trucks Dünya Başkan Yardımcısı Bernard Modat, “Kamyon yarışları oldukça popüler, geçtiğimiz yıl yarım milyon insan bu yarışları izlerken biz de Renault Trucks olarak 96 bin müşterimizi bu yarışlarda ağırladık” hatırlatmasını yaptı.

Konuşmasında, Premium Truck Racing adında özel seri bir kamyon ürettiklerini ve bu araçtan şimdiye kadar 300 adet sattıklarını söyleyen Modat, ziyaretçilerin yarışma süresince aracı inceleme fırsatına sahip olduğunu da sözlerine ekledi. 

Renault Trucks Türkiye ve Ortadoğu Bölge Sorumlusu Mete Büyükakıncı ise Türkiye’nin Avrupa kamyon pazarında Almanya ve Fransa’dan sonra üçüncü sırada yer aldığının ve ulaştırma sektörünün Türkiye’nin can damarlarından birisi olduğunun altını çizdiği konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Renault Trucsk’ın her zamanki hedeflerinden birisi yarışlarda bulunmak. Konum itibariyle önemli olan Türkiye’de bu yarışların yapılıyor olmasında yer almaktan da ayrıca mutluyuz. Bu sezon yarışlarının da geçtiğimiz sezon kadar keyifli geçmesini diliyorum.”

Kamyon Yarışlarını Doğu Avrupa’ya, Türkiye’ye getiren TOSFED’e teşekkür eden Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası Direktörü Tony Iddon, kamyon yarışlarının FIA çatısı altındaki diğer birçok yarışmadan daha fazla ilgi çektiğini vurguladı.

Yarış pistinde düzenlenen ve sürücüleri, operatörleri lastikleri ve teknolojileri hakkında bilgilendiren aktiviteleriyle kamyon yarışında aktif olarak yer alan Goodyear, tüm katılımcılara Goodyear Kamyon Yarışı lastikleri sağlarken serinin tek onaylı lastik tedarikçisi unvanını taşıdı. Birinciliği elde eden Jochen Hahn’ın yarıştığı MAN marka kamyonun lastiklerini tedarik eden marka da Goodyear oldu.

 

İstanbul zaferinin destekçisi Castrol oldu

Büyük bir çekişmeye sahne olan Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın İstanbul’daki ilk yarışında, dört yarışı da birinci tamamlayan Castrol Hahn Takımı’nın sponsorlarından Castrol’un şampiyonanın ilk gününde düzenlediği basın toplantısında Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen, takıma 2012 sezonunda başarılar diledi.

Kermen, basın toplantısına katılan Jochen Hahn’a şans getirmesi için nazar boncuğu hediye etti ve şampiyonanın bu yıl Türkiye’de düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Basın mensuplarına, yakasında nazar boncuğu ile poz veren Jochen Hahn da İstanbul’un uğuruna inandığını söyledi ve şöyle devam etti: “Castrol ve MAN gibi iki önemli destekçimin olması, her yarışta işimi çok kolaylaştırdı. Sezon boyunca, performansım için bu iki markanın gücüne çok inanıyorum. İlk kez İstanbul’da yarışmama rağmen, bu şehrin bana uğurlu geleceğine inanıyordum, gerçekten de öyle oldu. Sezona İstanbul zaferiyle başlamaktan çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

 

İstanbul Truck Racing by Renault Trucks 1.Yarış Sonuçları
1. Jochen Hahn (Almanya)
2. Antonio Albecete (İspanya)
3. Markus Bosiger (İsviçre)

 

İstanbul Truck Racing by Renault Trucks 2.Yarış Sonuçları
1. Jochen Hahn (Almanya)
2. Adam Lacko (Çek Cumhuriyeti)

3. Antonio ALBECETE (İspanya)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77