• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

DHL, Almanya'daki Sürdürülebilir Filosunu Iveco İle Genişletiyor

DHL, Almanya'daki Sürdürülebilir Filosunu Iveco İle Genişletiyor
DHL Group'un Almanya bölümü, 178 adet yeni Iveco S-Way CNG siparişiyle karayolu taşımacılığını karbonsuzlaştırmaya odaklanıyor.

Sıkıştırılmış Doğal Gaz teknolojisiyle donatılan araçlar, paket merkezlerinden müşteri teslimatlarına kadar çeşitli lojistik operasyonlarda kullanılacak, böylece çevresel etki azaltılacak.

DHL Group, Post & Parcel Almanya bölümü için toplam 178 yeni Iveco S-Way CNG siparişi vererek CNG filosunu 450 adete çıkardı. Biyo-CNG ile çalışan yeni kamyonlar, DHL Group'un karbon ayak izini daha da azaltacak ve karayolu taşımacılığının karbondan arındırılmasına önemli ölçüde katkıda bulunacak.

Kapalı kasalı Iveco S-WAY CNG

Sipariş edilen ünitelerden AD190S34/P CNG kasa ile donatılmış 161 Iveco S-Way CNG kamyon daha kısa mesafeler ve günlük yolculuklar için kullanılacak. Bu S-Way CNG kamyonların sol ve sağ taraflarına her tarafı 80 kg gravimetrik dolum hacmine sahip dört gaz tankı takılmıştır. Toplam 160 kg CNG ile kamyonlar 670 km'ye kadar mesafe kat edebilirler.

Değiştirilebilir gövde şasili Iveco S-WAY CNG

Kalan 17 Iveco S-Way CNG, AS260S46Y/FS CM CNG değiştirilebilir gövde şasisi ile donatılmıştır ve merkezler arası taşımacılık için kullanılacak. Bu araçlarda yönlendirmeli arka aksa sahip 6x2 standart şasi, geniş Active Space kabin ve 460 hp gücünde 13 litrelik Euro 6 uyumlu CNG motor bulunmakta. CNG tankları, 1000 km'ye kadar mesafeye izin veren toplam 240 kg'lık bir gravimetrik dolum hacmine sahip.

DHL, atık ve artık malzemelerden elde edilen sürdürülebilir yenilenebilir bir yakıt olan Bio-CNG kullanarak CO2 emisyonlarını dizel bir kamyona kıyasla yüzde 95'e kadar azaltacak.

Uzun mesafeli görevlere ek olarak, Iveco bioLNG motorlu kamyonlardaki motorların geleneksel içten yanmalı motorlara kıyasla sessiz çalışması, bu araçları özellikle şehir içi uygulamalar ve gece teslimatları için çok uygun hale getirirken, sürücü konforunu da artırıyor.

DHL, Almanya'daki Sürdürülebilir Filosunu Iveco İle Genişletiyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77