• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

DHL Express’e Gümrükte Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası

DHL Express’e Gümrükte Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası
DHL Express, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen, şirketlere gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazlar getiren, uluslararası geçerliliğe sahip “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası”na sahip ilk uluslararası hızlı hava taşımacılığı şirketi oldu.

DHL Express, Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü tarafından yalnızca mevzuat uyarınca belirtilen koşulları yerine getiren güvenilir şirketlere verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nın (YYS) sahibi oldu.

“Authorized Economic Operator”(AEO) adıyla uluslararası geçerliliğe de sahip bulunan sertifika, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen firmalara veriliyor.

İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yalçın Özden’in takdim ettiği sertifikayı DHL Express Türkiye adına Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tonguç aldı.

Mustafa Tonguç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Hızlı hava kargo taşımacılığı sektöründe bu sertifikaya sahip ilk ve tek şirket olarak, gümrük nezdinde emniyet ve güvenilirlik, izlenebilirlik, bilgi ve belgeye erişebilirlik gibi bazı koşulları sağladığımızı belgelemiş olduk. Ticaret Bakanlığı ve Gümrük Müdürlüğü’nün şirketimize gösterdiği güvenden büyük gurur duyduk. Sertifikanın şirketimize ve çalışanlarımıza yeni sorumluluklar da getirdiğini biliyoruz. Buna uygun olarak tüm gümrük süreçlerinde prosedürlere her zaman olduğu gibi tam uyum sağlamaya büyük özen gösteriyoruz. Bu sertifikayı Gümrük Müdürlüğü ile iş birliğimizin daha da ileriye taşınmasında önemli bir adım olarak görüyor, önümüzdeki dönemde daha da yakın çalışma fırsatı bulacağımıza inanıyoruz” dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77