• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Dijital Takograf Uygulaması Haziran’a Kaldı

Dijital Takograf Uygulaması Haziran’a Kaldı
Uluslararası karayolu taşıması yapan firmaların yakından tanıdığı sistem olan dijital takografın yurtiçi taşımalarda da uygulanması bir kez ertelendi.

Türkiye’de ilk olarak Ocak 2014 itibariyle kullanılması zorunlu hale gelen dijital takograf, ilk başta gerekli teknik altyapısının hazırlanması için uygulanması ertelenirken son olarak da nakliyecilerin tepkilerinin merkezinde kaldı. 1 Ocak 2020 itibarıyla yürürlüğe giren dijital takograf uygulamasının ardından Türkiye genelinde farklı şehirlerde yurtiçi nakliyeciler ve bireysel kamyon sahipleri yol kapatma eylemi yaptı.

Yapılan eylemlerin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bir açıklamayla uygulamayı Haziran ayına ertelediğini bildirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) çerçevesinde faaliyette bulunmak üzere adlarına C2, C3, Kİ, K3, Ll, L2, Mİ, M2, Nl, N2, Pl, P2, Rl, R2, Tl ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenen firmaların KTY hükümleri gereğince U-ETDS sistemine veri gönderme zorunluluğu ile sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesine ilişkin uygulama 01.01.2020 tarihinde başlatılmıştır.

Ancak bahse konu firmaların U-ETDS sistemine uyum sağlamak ve faaliyette bulundukları taşıtlara ilişkin sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi için gerekli hazırlıkları ve altyapılarını henüz tamamlayamaması üzerine, mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve söz konusu altyapının tamamlanabilmesi amacıyla KTY çerçevesinde uyarma müeyyidesinin uygulanması 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelenmiştir."

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77