• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dijital Taşımacılık Platformu Saloodo! Türkiye’de

Dijital Taşımacılık Platformu Saloodo! Türkiye’de
DHL Group iştiraki olarak yük sahiplerini ve taşımacıları dijital bir çözümle buluşturan Saloodo! platformu, Türkiye’de de faaliyete geçti.

Bölgesel genişlemesini sürdüren DHL Group iştiraki olan lojistik girişimi Saloodo!, dijital yük taşıma platformunu Türkiye’de faaliyete geçirdi. Sezgisel özelliklere sahip dijital çözüm ilk olarak 2017’de Almanya’da kullanıma sunuldu ve halihazırda Hollanda ve Polonya’nın da aralarında olduğu çeşitli Avrupa ülkelerinde kullanılıyor. Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu ve Sahra Altı Afrika’da da kullanıma sunulmuştu. Türkiye’nin coğrafi ve kültürel olarak Avrupa ile Asya arasında bir köprü teşkil etmesinde olduğu gibi Saloodo! da nakliyecileri ve yük sahiplerini hem güvenli hem de şeffaf gönderim sözleşmeleri ile dijital bir pazar yerinde bir araya getiriyor.

Saloodo! Genel Müdürü Antje Huber, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: "Orta Doğu ve Afrika kıtasına başarıyla giriş yaptıktan sonra stratejik büyümemizi Türkiye'ye adım atarak sürdürüyoruz. Asya, Çin ve Hindistan’ın küresel seviyede büyümeye etkileri ile her geçen gün ekonomik olarak bölgesel önemini artırıyor. Asya’nın kapısı olarak tanımlayabileceğimiz ve akıllı lojistik çözümlerine olan talebin düzenli olarak arttığı Türkiye de Saloodo! için stratejik bir pazar. Lojistiğin akıllı ve dijital hale geldiği bir dünya vizyonumuz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla bu yenilikçi çözümümüzü daha fazla pazarda hayata geçirme heyecanı içindeyiz." 

DHL Freight Türkiye Satış Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Çağla Mutluer ise “Verimli bir kara yolu taşımacılığı ağı, uluslararası ticaretin en önemli temelidir. Modern teknolojiler bağlantılı, şeffaf ve güvenli yük operasyonlarını mümkün kılıyor.  Bağımsız bir pazar yerinin olanca özgürlüğü ile dijital yük operatörlüğünün kolaylığını ve güvenliğini bir arada sunan Saloodo! çevrimiçi yük alışverişini ve dijital yük operatörlüğünü tek platformda bir araya getiriyor. Saloodo!, tek çatı altında nakliyecileri ve yük sahiplerini bir araya getiren bölgenin güvenli ve kolay kullanımlı bir arayüze sahip  ilk dijital platformu olma özelliğini taşıyor” dedi.  

DHL Freight Türkiye Satış Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Çağla Mutluer

DHL’nin küresel ve bölgesel varlığı ile uzmanlığı tarafından desteklenen platformda sözleşmeye dayalı tüm ilişkiler DHL’in lokal birimleri tarafından organize ediliyor. 

DHL Freight Terminaller Dışı Operasyon Müdürü Engin Özberak konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Saloodo! gerçek zamanlı görüntüleme özelliğiyle bölgesel ticaret yolları ağına daha fazla şeffaflık ve verimlilik katıyor. Böylelikle küçük ölçekli işletmelerden büyük işletmelere kadar her ölçekten yük sahipleri Türkiye’den güvenilir yük taşımacıları bulma imkânına kavuşuyor. Tüm bunların sonucu olarak da nakliyeciler mevcut filolarını yönetebiliyor ve tam yüklü teslimatlar için kapasitelerini en uygun şekilde kullanabiliyor. Saloodo! sürücü uygulaması sayesinde sürücülerle iletişim kurmak da kolaylaşıyor. Uygulamada sipariş alımından teslimata kadar tüm önemli bilgilere erişilebiliyor.” 

Platform halihazırda 35’in üzerinde ülkede 30 binden fazla yük sahibi ve 12 binden fazla taşımacıya hizmet veriyor.  

DHL Freight Terminaller Dışı Operasyon Müdürü Engin Özberak 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77