• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Doğal Gazla Çalışan Uzun Yol Kamyonu Iveco’ya Büyük Ödül Getirdi

Doğal Gazla Çalışan Uzun Yol Kamyonu Iveco’ya Büyük Ödül Getirdi
İlk doğal gazlı uzun yol çekicisi Iveco Stralis NP, 2017 Avrupa Gaz Mükemmeliyet Ödülleri’nde ‘Yılın Projesi’ olarak seçildi.

2017 Avrupa Gaz Mükemmeliyet Ödülleri (European Gas Awards of Excellence 2017) 23-25 Ocak 2017 tarihleri arasında Viyana’da düzenlenen Avrupa Gaz Konferansı çerçevesinde belirlendi.

Yılın Projesi için 5 şirketten oluşan kısa listeye kalan Iveco, Avrupa gaz piyasasının en heyecan verici projeleri olarak tanındı. Bölgesel yönetimlerden endüstrinin öncülerine kadar 450 önemli temsilcinin ve 80 gaz üreticinin katıldığı Avrupa Gaz Konferansı’nda Avrupa’nın enerji geleceğiyle ilgili sorunlarını masaya yatırıldı.

Iveco Marka Başkanı Pierre Lahutte, konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Iveco’nun bir kez daha sürdürülebilirliğe bağlılığının ödüllendirilmesinden çok gurur duyuyoruz. Iveco, geleceğin taşımacılığının sürdürülebilir alternatif çözümlerinde olduğunu çok erken görmüştü. 2017 Avrupa Gaz Mükemmeliyet Ödülleri’nde Yılın Projesi olarak seçilen Yeni Iveco Stralis NP, devrimci bir gazlı çekici olarak sürdürülebilir taşımacılık için Iveco’nun uzmanlığını geleceğe taşıyan bir adım olarak endüstrinin ilk uzun yol doğal gazla çalışan çekicisi olarak dizel araçlara gerçek bir alternatif ve en sürdürülebilir uzun mesafe kamyonu oldu.”

Iveco’nun Avrupa Komisyonu tarafından sıvılaştırılmış doğal gazın ağır ticari araçlarda kullanılmasına dikkat çeken ‘Düşük Emisyonlu Mobilite İçin Bir Avrupa Stratejisi’ yayınındaki tavsiyelere katılarak bugün karşılaşılan yerel hava kalitesi, emisyon, küresel ısınma ve son olarak da gürültü gibi problemlere karşı doğal gazın potansiyelini gören ticari araç dünyasının ilk üreticisi olduğu ifade edildi.

Yeni Stralis NP

Doğal Gazla Çalışan Uzun Yol Kamyonu Iveco’ya Büyük Ödül Getirdi

1996 yılında çöp toplama kamyonuyla doğal gazlı çalışan taşıma araçları için pazar oluşturan Iveco, sonrasında şehir, daha sonrasında bölgesel ve bölgeler arası dağıtım, en sonunda da 2016 yılında uzun mesafe ağır ticari aracı olan Stralis NP’i tanıttı.

Yeni Stralis NP, 400 beygir gücü ve 1700 Nm tork ile dizel muadiliyle aynı gücü üretirken yüzde 17 daha fazla güç ve yüzde 6 daha fazla tork ile en yakın rakibinden ayrılıyor.

Yakıt tanklarının büyük kapasitesiyle sadece LNG versiyonuyla1500 kilometrelik menzil rekorunu kırıyor. 12 vitesli otomatik şanzımanla kombine edilen motor, yokuş aşağı sürüşlerde ekonomi sağlayan ‘eco roll’ fonksiyonuyla yakıt tüketimini önceki modele göre yüzde 5 oranında düşürüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77