• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DSV Türkiye’de Yatırım Fırsatı Arıyor

DSV Türkiye’de Yatırım Fırsatı Arıyor
Türkiye’deki hızlı büyümesinin ardından altyapıya önemli yatırımlar yapan DSV Türkiye’nin CFO’su Aykut Karataş, DSV'nin müşterilere daha kısa sürede, verimli ve uygun maliyetlerle hizmet vermek için süreçlerin mükemmel işlediği bir kurul

Türkiye’deki hızlı büyümesinin ardından altyapıya önemli yatırımlar yapan DSV Türkiye’nin CFO’su Aykut Karataş, DSV'nin müşterilere daha kısa sürede, verimli ve uygun maliyetlerle hizmet vermek için süreçlerin mükemmel işlediği bir kuruluş haline geldiğini söyledi.


Global taşımacılığın her alanında (depolama, taşıma, yükleme vb) verimlilik bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Karataş, Türkiye’ye daha fazla yatırım için fırsat aradıklarını kaydetti.

DSV Türkiye CFO'su Aykut Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ocak 2013 itibarıyla SAP dahil yaklaşık 10 yeni IT sistemi ile daha verimli çalışma ortamı yakaladık. Biz müşterilerimizin maliyetlerini daha iyi planlamaları için yatırımlar yapıyoruz. Bunu her iki taraf içinde karlı hale getirebilmek, ancak birlikte uzun vadeli çalışmakla olabilir. Yoksa piyasadaki spot fiyatlarla yapılan ucuz hizmetlerden müşterilerin uzun vadede mutlaka zararı olur. Müşterilerimizin maliyetlerini iyi yönetebilmeleri için finansal know-how’mızı onların kullanımına sunuyoruz.”

Finansmanın kalitesinin önemli olduğunu vurgulayarak şirketlerin sermaye yapılarını her geçen gün daha önemli hale geldiğini ifade eden Karataş, sağlıklı finansman yapısı olmayanların yaşama şansının bulunmadığını belirterek, “Artık birinden daha vadeli alıp diğerine daha uzun vadeli satarak az karla finansman sağlama yöntemi çökmüştür, herkesin bu alışkanlığını değiştirmesini öneriyorum. Bana göre vadesi 60 gün üzerindeki alacaklar tahsili zor olan alacaktır. Bunun yerine daha modern yöntemleri tercih etmeliler. Müşteri alacak sigortası kullanmaları, müşteri kredi derecelendirme hizmeti almaları gerekir ayrıca döviz kur risklerini hedge edilmeli” dedi.

2013'te yatırımların artacağını, yatırım malı taşımacılığı ve proje taşımacılığının hız kazanacağını belirten Karataş, “Bu özel durumu DSV olarak kolaylıkla sağlayabiliriz. Biz bütün sektörlerin büyümesinde rol almak istiyoruz. DSV olarak Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmak için fırsat arıyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısı için pozitif düşünüyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77