• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

EcoDrive Eğitimleri Artık Türkiye’de

EcoDrive Eğitimleri Artık Türkiye’de
VERİMLİ sürüş teknikleri sayesinde yakıt harcamalarında önemli tasarruf sağlayan DAF EcoDrive eğitimi artık Türkiye’de. Hem teorik hem de pratik olarak verilen EcoDrive eğitimi sayesinde şoförler ortalama yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlıyor.

VERİMLİ sürüş teknikleri sayesinde yakıt harcamalarında önemli tasarruf sağlayan DAF EcoDrive eğitimi artık Türkiye’de. Hem teorik hem de pratik olarak verilen EcoDrive eğitimi sayesinde şoförler ortalama yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlıyor. DAF Trucks N.V. tarafından geliştirilen eğitim ve Avrupa’da yaygın olarak verilen eğitimler artık Türkiye’de de Tırsan’ın uzman eğitmen kadrosu tarafında veriliyor. Tırsan tüm DAF müşterilerini de eğitimden faydalanmaya davet ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 1995 yılında başlayan distribütörlük anlaşmasını Tırsan ile süresiz yenileyen DAF Trucks N.V., 60 yıllık çekici üretim tecrübesi ile geliştirdiği ve Avrupa’da uyguladığı DAF EcoDrive eğitiminden artık Türk şoför ve nakliyecilerde faydalanacak.

Tırsan ve DAF yetkililerinden oluşan tecrübeli eğitmen kadrosu tarafından verilen DAF EcoDrive eğitimi teorik ve pratik olmak üzere iki farklı bölüme ayrılıyor. Tam gün süren eğitim esnasında öncelikle şoförün mevcut sürüş karakteristiği tespit ediliyor. Sonra DAF araçlarında en yüksek yakıt performansını sağlamak için yapılması gerekenler yaklaşık bir buçuk saatlik teorik eğitimle veriliyor. Son bölümde ise anlatılan teorik bilgilerin araç üzerinde tatbik edildiği pratik eğitim ve değerlendirme yapılıyor. Verilen tam günlük bu eğitim sonrasında elde edilen tasarruf miktarı değerlendiriliyor ve bu yeni kullanım tarzının benimsenmesi için firmaların filo yöneticileri ile paylaşılıyor. Avrupa genelinde yaklaşık 650 avro bedel karşılığı verilen bu eğitimler Tırsan tarafında tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

DAF araçlarından en yüksek verimi elde etmenin yolu öncelikle aracı tanımaktan ve özellikle de DAF motorunun karakterini bilmekten geçiyor. EcoDrive eğitimi sayesinde şoför kullandığı aracı tanımanın yanı sıra sürüş esnasında araca etki eden faktörleri de kavradığı için en yüksek verimi elde etmek yönünde gelişme gösteriyor. Eğitimler neticesinde sağlanan tasarrufun boyutu farklılık gösterse de her şoförün mutlaka öğrenecekleri var. Yakıtı en büyük işletme maliyeti kalemi olduğunu düşündüğümüzde sağlanan her tasarruf büyük anlam ifade ediyor.


Sonuçlar olumlu!

DAF Trucks N.V. Pazarlama İletişimleri Demo Departmanından Sijbren Hempenius şu açıklamada bulundu: “100 kilometrede 1litre dahi tasarruf sağlansa bu yılda yaklaşık bin litre yakıt anlamına geliyor ki yapılan pilot eğitimlerde elde edilen sonuçlar olumlu yönde. Ortalama yüzde 9,1 tasarruf sağlandı. Tabii ki burada asıl başarı elde edilen bu sonuçların tüm firma şoförlerine yayılması ve kalıcı hale getirilmesidir. Yakıtta sağlanan bu tasarruf beraberinde milli servetin daha verimli kullanılması ve egzoz emisyonlarının da azalmasını getirir ki bu da en az işletme maliyetlerini azaltılması kadar önemlidir.”

PACCAR Grubu’na bağlı olan DAF, 1928 yılında Van Dorne kardeşler tarafından kuruldu. 1949 yılından bu yana çekici üreten DAF’ın Eindhoven, Westerlo ve Leyland olmak üzere Avrupa’nın önemli noktalarında modern üretim ve teknoloji tesisleri bulunuyor.

Eylül başında Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve DAF Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen, 15 yıllık distribütörlük anlaşmasını süre sınırı olmadan yeniledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77