• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Elektrikli Dağıtım Araçları logitrans Fuarı’nda Ele Alınacak

Elektrikli Dağıtım Araçları logitrans Fuarı’nda Ele Alınacak
-- E-ticaret ile birlikte kentiçi kargo dağıtımında elektrikli minik araçlar kullanılmaya başlandı.

-- Türkiye’de de üretilen elektrikli dağıtım araçları filolarda yerini almaya başladı.

-- Belgelendirme işlemlerini tamamlayan bazı markaların bir hedefi de Türkiye kargo pazarı.

-- logitrans Fuarı, elektrikli kargo dağıtım araçları için ihracat fırsatı sunuyor.

Sürdürülebilir lojistik çözüm arayışları, elektrikli dağıtım araçlarıyla hız kazandı. Türkiye’de üretilen Tragger ve Pilotcar gibi markalar filolardaki yerlerini almaya başladılar. Musoshi markası da kullanıma girmiş durumda. “Yakın zamana kadar kent lojistiğinin çöp toplama vb çeşitli gereksinimlerine hizmet eden, golf gibi spor ve eğlence amaçlı olup giderek gelişen ve kullanım alanı yaygınlaşan elektrikli dağıtım araçları, fuarımızın gözdesi olacak” diyen EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar; “Elektrikli araç pazarı hızla büyüyor. En büyük müşterisi ise lojistik sektöründe toplama ve dağıtım hizmeti veren şirketlerdir. Bunlar fuarımızda bir araya gelecekler,” şeklinde konuştu. Altınay Bekar şunları söyledi:

“Türkiye’de üretilen minik elektrikli kargo dağıtım araçları, kentlerimizde daha sık görülmeye başlandı. Kent lojistiğinde belediyelerin ya da belediyelere çevre hizmetleri veren şirketlerin filolarında yer alan çeşitli elektrikli araçlar, kargo sahasına doğru yayılmaya başladı. Bu gelişimin önünde durmak hem yanlış hem de olanaksız. Pazarda rekabet eden yerli markalara ek olarak fuarımızla ilgilenen ve bu yolla pazara girmeyi hedefleyenler arasında özellikle Çinli markalar da bulunuyor. Önümüzdeki günlerde lojistikçilerin bu alandaki seçenekleri oldukça artacak.”

EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar

Bu tür araçlarda uygunluk belgesi, trafik kaydı, sürücü belgesi gereklilikleri açısından farklar bulunuyor. Uluslararası normların yanı sıra üç ya da dört tekerlekli olup da motosiklet ehliyeti ya da sürücü belgesi ile kullanılması gerekenler gibi farklılıklar var. Altınay Bekar bu konuda; “Özellikle e-ticarete dayalı olarak hızla gelişen kentiçi kargo dağıtım sektörü, bu tür araçlara büyük bir gereksinim duyuyor. logitrans fuarımızda sadece araçların tanıtılması değil aynı zamanda yasal ve teknik gerekliliklerin tartışılacağı platformlar da yer alacak. Yerli üreticilerimiz aynı zamanda ihracat pazarlarına erişmek için de fırsat bulmuş olacak,” şeklinde konuştu.

Altınay Bekar son olarak; “Kişisel kullanımın yanı sıra kargo, kurye, hızlı yemek gibi tüketim ürünü dağıtımında yoğun olarak kullanılmaya başlanan ve ülkemizde Mondial, Kuba, Falcon, Arora, Husqvarna gibi markalar tarafından üretilen taşıtlar büyük rağbet görüyor. Treeporter, scooter, cub ve özellikle de bunların elektrikli versiyonları artık gerçek anlamda bir kent lojistiği ihtiyacı gideriyor. logitrans, değişen lojistik taleplerin nasıl karşılandığını gösteren en geniş platform olarak sektörü buluşturuyor,” dedi.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

“Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı”, EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 10-12 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. Salonlarda 14. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

Elektrikli Dağıtım Araçları logitrans Fuarı’nda Ele Alınacak

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77