• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Emsa Denizcilik Ford Trucks Kiralama Hizmetleri İle Kazandı

Emsa Denizcilik Ford Trucks Kiralama Hizmetleri İle Kazandı
Araç kiralama işinde önemli bir tecrübeye sahip Avis işbirliği ile Ford Otosan tarafından Mayıs ayında faaliyete geçen Ford Trucks Kiralama Hizmeti, işletmeleri önemli giderlerden kurtaran bu hizmeti ile kısa sürede taşımacılık firmalarının tercihi olmaya

Ford Trucks Kiralama Hizmeti’ni kullanarak araçların bakım ve plaka masrafları, muayene ve sigorta ücretleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi ile finansman giderlerinden kazanç elde ederek, sermayesini farklı yatırımlar için kullanan firmalardan biri Emsa Denizcilik oldu.

İstanbul merkezli faaliyet gösteren, Çanakkale’de iki ayrı şubesi bulunan firma aynı zamanda Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasına malzeme tedariği sağlıyor.  

Emsa Denizcilik Karayolu Yük Taş. Gıda Turizm Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Emre Salargil ile yaptığımız söyleşide; satınalma yerine kiralama hizmetini tercih etmesinin firmasına kazandırdıklarını ilk ağızdan dinledik. Aynı zamanda Ford Otosan Kamyon İş Birimi Satış Bölge Müdürü Murat Bakış’tan da Ford Trucks Kiralama Hizmeti hakkında bilgi aldık.

Ford Trucks Kiralama Hizmeti ile olan işbirliklerinin ilk olarak 5 adet Ford Cargo 1846 T araç ile başladığını ifade eden Emre Salargil, sonrasında ise 26 tane çekici kiraladıklarını açıkladı.

“Kiralama ile standart giderlerden kara geçtik”

Öz mal satın almak yerine kiralama tercih etmelerinin nedenlerini sorduğumuz Salargil, “Faaliyet gösterdiğimiz sektör oldukça önemli ve riskleri olan bir sektör. Aynı zamanda Ford Otosan gibi önemli bir firmaya hizmet veriyorsanız işinize daha fazla odaklanmanız gerekiyor. Öz mal araç alıp aracın eksiklerini takip etmektense, araçları kiralayıp sadece işimize yoğunlaşmak istedik. Kiralık araçlarda sadece şoför, lastik ve mazot giderleri bize. Bunu dışında araçların bakım ve servis Avis’in destekleri ile yürüyor. Biz de araçların bakım ve servisi ile uğraşmayıp bu süreçte işimize odaklanıyoruz” dedi.

Kiralamanın yurtdışında da çok yaygın olduğunu kaydeden Emre Salargil, özellikle Avrupa’da şirketlerin yaklaşık yüzde 80 oranında kiralama yoluyla büyüdüğü bilgisini aktardı. Servis ve bakım maliyetleri yanında Türkiye’deki bazı standart giderleri baz alarak kiralama işine girdiklerini kaydeden Salargil, “Kiralama mantığı ile araç bizim olduğu takdirde ödeyeceğimiz bazı giderlerden kara geçtiğimizi gördük. Örneğin; sigorta giderlerinde ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde avantajlı olduk” diye konuştu.

Kiralama ile sermaye farklı yatırımlar için değerlendirilebiliyor

Kiralamayı tercih etmelerindeki oldukça önemli diğer bir noktanın da finansman konusu olduğunun altını çizen Emre Salargil, şu açıklamaları yaptı. “Firmanın öz mal yatırım yapma gücü olsa bile finansman değerleri zaman içerisinde değişebiliyor. Araç yatırımı yaptığınız dönemdeki paranın değeri ekonomideki dalgalanmalar ile sonrasında değişebiliyor. Aracı kiraladığınızda bu değişiklikler değişiklikleri sizi etkilemiyor. Aylık olarak ödeyeceğiniz miktar sabit kalıyor. Ayrıca öz mal yatırımı yerine kiralama yaptığınızda sermayeyi farklı alanlarda kullanma imkanınız oluyor.”

Öz mal yatırımı yapmak yerine kiralama yapan firmaların saraç yatırımı için ayıracakları sermayeyi farklı alanlarda kullanma avantajı da yakaladıklarını vurgulayan Salargil, “Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasına yaptığımız iş için lokal olmak adına Gölcük’teki mevcut yerimizi büyütmemiz gerekiyordu. Biz de sermayeyi farklı bir alana kaydırarak Gölcük’te iki yeni garaj oluşturduk. Yeni garajlarımız şuan ki kapasitenin çok daha üstünde hizmet verecek yerler. Bu yatırımları da ileriyi düşünerek yani araç sayımızı artıracağımızı düşünerek yaptık” diyerek kiralamanın avantajlarına canlı bir örnek verdi.  

“Kurumsallaşma ile kiralama sektörü gelişecek”

L1 belgesi bulunan Emsa Denizcilik’in yönetmelik gereği öz mal sayısının 20 katı kadar araç kiralayabileceği bilgisini veren Emre Salargil, “Artık sektör değişiyor. Bireysellikten çıkıp kurumsallaşma zorunluluk haline geldi. Kurumsallaşma yolunda kiralamanın gelecek dönemde daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Doğru bir zamanda, çok iyi bir aracı kiralayabiliyor oluşu bu hizmeti sunan diğer rakiplerine göre Ford Trucks Kiralama Hizmetleri’ni avantajlı duruma getiriyor. İleriki yıllarda da işbirliğimiz devam edecek diye düşünüyoruz” dedi.  

Ford Trucks Kiralama Hizmeti ile maksimum süre olan 4 yıllık kiralama anlaşması yaptıklarını da açıklayan Salargil, araçlar ile ilgili de birkaç noktaya değindi.

Kiraladıkları Ford Cargo’lardan memnun olduklarını belirten Salargil, “Otomatik vites tercih ettik, hem yakıt tasarrufu hem de şoför hatalarını minimize etmesinden ötürü bize olumlu dönüşleri olacağını düşünüyoruz. Yakıt anlamında da 1846’ların piyasadaki araçlara göre belirli bir üstünlüğü var diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Kiralama ile öngörülemeyen masraflar azalıyor

Hizmet alan tarafı dinledikten sonra Ford Otosan Kamyon İş Birimi Satış Bölge Müdürü Murat Bakış’tan, kiralama operasyonu ile ilgili bilgi alıyoruz.

Her geçen yıl ağır vasıtalarda kiralamaya olan talebin arttığını ve bu talep doğrultusunda Avis ile birlikte Ford Trucks Rental’i kurarak kiralama operasyonlarına başladıklarını kaydeden Bakış, “Artık şirketler nakit akışını iyi yönetmek istiyorlar. Çünkü şirketlerin batmasının asıl nedeni aslında nakit akışlarının bozulmasıdır. Bunun örneklerini de sıkça görüyoruz. Kiralamada şirketler her ay ne kadar maliyet ödeyeceklerini biliyorlar, değişmeyen sabit bir gideriniz var, ayrıca bunu masraf olarak da gösterebiliyorlar. Bunu haricinde aracın ne bakımı ile de uğraşmıyorsunuz ne de ikinci el değerini düşünüyorsunuz” diye konuştu.

Ford Trucks Kiralama Hizmetleri’nde ikame araç opsiyonu bulunduğunu ifade eden Bakış, hesapta olmayan servis giderleri, ya da finansman desteği ile alınan araçlar için ekonomik dalgalanmalar ile plansız ve düzensiz ödemelerin şirket bilançolarına girmediğini vurgulayarak bunun da nakit akışına olumlu bir etkisi olduğunu söyledi.


















Ford 2016’ya kadar bin 200 adetlik kiralama hedefliyor

“Her geçen ay daha çok aracı kiralıyoruz” diyen Murat Bakış, Filobil, Uzatılmış Garanti gibi Ford’un sunduğu katma değerli hizmetleri tek kiralama paketi ile müşterilerine sundukları bilgisini verdi.  

Karayolları Kanunu’na göre C2, L1, L2, M1, M2, M3, N1 ve N2 yetki belgesi olan firmalar için adet sınırlaması olmadan kiralama yapabildiklerini açıklayan Bakış, minimum kiralama süresinin ise 12 ay olduğunu söyledi.

Ford Trucks Kiralama Hizmeti’ni rakiplerinden avantajlı kılan taraflarını sorduğumuz Bakış, “Farklı olan aracımız var. Yakıt tüketiminde iddialıyız. En iyi yakıt seviyesine sahip araçlarla rekabetçiyiz. Aynı zamanda yeni, genç bir ekibimiz var. Hırslı ve talepleri daha hızlı yanıtlayan bir ekipten söz ediyoruz. Ayrıca, aracımız yerli üretim ve araç tedariğinde çok daha hızlıyız. Sektördeki yaygın bir servis ağımız var. Yeni konsept 4S hizmet noktalarımızla entegre hizmetler sunuyoruz. Bunlar bizim avantajlarımız. Kiralama fiyatları olarak da rakiplere göre daha rekabetçiyiz. 1838T çekicimiz için kiralama fiyatları KDV hariç 999 Avro'dan, 1846T çekicimiz için kiralama fiyatları KDV hariç bin 049 Avro'dan başlıyor” diyerek avantajlı yönlerini sıralıyor.

Ford Truck Rental’in müşteri ziyaretleri gerçekleştirerek kendi müşteri portföyünü oluşturması yanında bayi üzerinden de kiralama hizmeti sunulduğunu ifade eden Bakış, bayilerin de kiralamayı ayrı bir pazarlama argümanı olarak müşterilere sunduğunu belirtti.

Üstyapı ile ilgili bir çalışma olup olmayacağına dair sorduğumuz soru üzerine Murat Bakış, Ford’un 13 tane onaylı üstyapı firması olduğunu hatırlatarak, “Bu firmaların birkaçı ile altyapı oluşturduk. Onlardan gerekli dataları aldık, müşteriden talep geldiği takdirde çekiciyi treyler ile birlikte kiralıyoruz. Tek başına üstyapı ile ilgili bir kiralama hizmetimiz yok” açıklamasını yaptı.

Kiralama pazarı ile ilgili verileri de sunan Bakış, 2014 yılında toplam kiralama pazarının bin 600, 2016’da da 3 bin adet olması öngörüsünde bulunurken, Ford Trucks Kiralama Hizmetleri’nin 2016 yılına kadar bin 200 rakamına ulaşmayı hedeflediğini açıkladı. Bakış, 2013 yılı için hedefin 300 araç olduğunu söyledi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77