• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

EvoLog Lojistik Yatırımlarıyla Büyümeye Devam Ediyor

EvoLog Lojistik Yatırımlarıyla Büyümeye Devam Ediyor
Genç ve dinamik ekibi ile sektörün güçlü ve yeni nefeslerinden EvoLog Lojistik, 2021 yılını 1 milyar 225 milyon TL ciro ile tamamladı.

Kuruluşunun 10’uncu yılını kutlamaya hazırlanan şirket hedefledikleri ölçeğe ulaşmak için 2022’de de var güçleri ile çalışmaya devam ediyor.

Müşteri memnuniyeti odaklı, entegre lojistik hizmetler sunan EvoLog Türkiye’nin önde gelen faaliyetleri arasında kara, hava, denizyolu taşımacılığı, depolama ve dağıtım bulunuyor. Şirketin Genel Müdürü Halil Özendi EvoLog’un yoğunlaştığı hizmet alanlarını, 2022 yılı büyüme hedeflerini ve yatırım planlarını Kargo Haber’e anlattı. 2013’ten bu yana yük hacmi ve ciroda yılda ortalama yüzde 30 büyüme kaydettiklerini ifade eden Özendi, denizyolu ve havayolu taşımacılığı hizmetlerini, iki yıl içerisinde üç katına çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

İstanbul Hadımköy’de işlettiği 10 bin metrekarelik tesiste ihracat x-dock operasyonları haricinde, perakende sektöründeki müşterilere depolama, mağaza ve WEB sipariş hazırlama, dağıtım hizmetleri verdiklerini belirten Özendi, şirketin özmal filosu 310 çekici, 387 yarı römorka ulaşmış durumda. İstanbul Merkez ofisi dışında Bursa, İzmir, Denizli, Adana, İstanbul Havalimanı’nda ofisleri olduğunu belirtti.

EvoLog Genel Müdürü Halil Özendi“Genç ve dinamik ekibi ile EvoLog Lojistik sektörümüzün güçlü ve yeni nefeslerinden” diyen Halil Özendi sözlerine şöyle devam etti; “Kurulduğu 2013’ten bu yana yük hacmi ve ciroda yılda ortalama yüzde 30 büyüyor. EvoLog Türkiye olarak müşteri memnuniyeti odaklı, entegre lojistik hizmetler veriyoruz.  Kara, hava, denizyolu taşımacılığı, depolama ve dağıtım önde gelen faaliyetlerimiz.

Danimarka’da taşımacılık ve e-ticaret lojistiği odaklı EvoLog Logistix AS, Almanya’da ise satış faaliyetlerimizi yürüten EvoLog Logistik GmbH, Türkiye dışındaki iştiraklerimiz. Çekya’ da iki kardeş firmamız var. Biri TIR işletmeciliği yapıyor, diğeri ise Balkan hatlarının lideri olarak taşımacılık ve lojistik hizmetler sunuyor. İsveç’te kurulduğumuz günden bu yana sürdürdüğümüz exclusive işbirlikleri var.  Bu ülkeler dışında ise tüm dünya da acente networkümüzü tamamlamış durumdayız.”

EvoLog Türkiye deyince akla gelen ilk hizmetin tüm Avrupa’ya yaptığı karayolu taşımacılığı olduğunu belirten Özendi, “İskandinavya trafiklerinde yüzde 65’e ulaşan pazar payımız var. Doğu Avrupa ve Balkanlar, İberya ve Fransa, İtalya, Benelux, Almanya, Büyük Britanya iddialı olduğumuz hatlar. Düzenli parsiyel çıkışlar, kapıdan kapıya hizmet, ekspres ve süper ekspres alternatifleri, askılı tekstil, gabari dışı yükler gibi her ihtiyaca uygun çözümler ile Genç EvoLog’un kısa sürede karayolu taşımacılığı sektörünün en önemli oyuncularından biri olduğunu ifade edebilirim” dedi.

Denizyolu ve Havayolu taşımacılığının da EvoLog için çok önemli olduğunu kaydeden Özendi, “Denizyolu’nda pandemi döneminde hiç bir kontratlı müşterimizi ekipmansız bırakmadık. Havayolu’nda IATA acenteliğimiz ile müşterilerimize avantajlı yer ve fiyat sunabiliyoruz. Ekibimize yeni katılan arkadaşlarımız ile ürün çeşitliliğimizi ve hacmimizi arttırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

İstanbul Hadımköy’de işlettikleri 10 bin metrekarelik tesiste, perakende sektöründeki müşterilerine depolama, mağaza ve WEB sipariş hazırlama, dağıtım hizmetleri verdiklerini söyleyen Özendi,  Mart ayında hizmete alacakları 26 bin metrekarelik Çatalca Lojistik Merkezi’nin ise Muratbey Gümrüğü’ne bağlı bir antrepo, izinli gönderici ve alıcı statüsünde operasyon yapacakları aktarma merkezi, depolama, sipariş hazırlama ve dağıtım merkezini hizmete açacaklarını bildirdi.

“2021 yılını 1milyar 225 milyon TL ciro ile tamamladık”

EvoLog Lojistik Yatırımlarıyla Büyümeye Devam Ediyor

2021 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar ile ilgili bilgi veren Halil Özendi sözlerini şöyle devam etti;“ Kalite sistemlerimiz ve tesislerimize yaptığımız yatırımla sahibi olduğumuz“ AEO-Yetkilendirilmiş Yükümlü” ve “İzinli Gönderici” statümüzü 2020’nin ikinci yarısında kullanmaya başlamıştık. Gümrük idaresindeki teminatımızı arttırarak, 2021 başı itibariyle yerinde gümrükleme yetkisini tüm ihracat operasyonlarımızda kullanmaya başlamamız, EvoLog için gerçek anlamda bir atılım oldu. Bu sayede Türk İhracatçısı’nın önemli bir çözüm ortağı haline geldik. 2021 yılını 1milyar 225milyon TL (114 milyon Avro) ciro ile tamamladık. 

2021’de özmal filomuza 70 çekici ve 70 yarı römork daha eklendi ve özmal filomuz 310 çekici, 387 yarı römorka ulaştı. Bu yatırımlara paralel olarak istihdamımız Türkiye’de yüzde 20 artarak 600 kişilik bir aileye ulaştık. İştirakimiz EvoLog Danimarka, 2021’de e-ticaret odaklı LogistixApS- Herning ile birleşerek operasyonlarını büyüttü.”

2022 yılı büyüme hedeflerinden bahseden Özendi, “2023’te Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken, genç EvoLog da kuruluşunun 10’uncu yılını kutlayacak. 10’uncu yılımızda hedeflediğimiz ölçeğe ulaşabilmek için 2022’de var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.

2021’de 10 milyon Avro ciro yapan denizyolu ve havayolu taşımacılığı hizmetlerimizi, iki yıl içerisinde üç katına çıkarmayı hedefliyoruz. 2022’de bu modlarda reefer ve ısı kontrollü taşıma talebi olan müşterilerimize de hizmet vereceğiz. Şu anda son hazırlıkları yapılan Çatalca Lojistik Merkezimizin depolama ve dağıtımda EvoLog’u öne çıkarmasını ve uluslararası taşımacılıkta mevcut hacmimize bir çarpan etkisi getirmesini öngörüyoruz.

2021 yılı sonunda M&M Militzer & Münch ile Fransa ve Kuzey Afrika trafiklerini kapsayan exclusive acentelik anlaşması imzaladık. Bu işbirliği ile Fransa, Fas, Tunus ve Cezayir’de önemli bir hacim artışı yakalamayı hedefliyoruz.”

Taşımacılık’ta artan hacimlerini desteklemek üzere 2022 için hali hazırda 70 çekici ve 70 römork sipariş verdiklerini belirten Halil Özendi, pandeminin getirdiği üretim zorlukları çözülebilirse hedeflerinin bu yatırımların üzerine çıkmak olduğunu sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77