• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Fahrzeugwerk Bernard Krone İdari Direktörü Gero Schulze Isfort: “Bilgi Birikimimiz Çeliğin Kaynatılmasından İbaret Değil”

Fahrzeugwerk Bernard Krone İdari Direktörü Gero Schulze Isfort: “Bilgi Birikimimiz Çeliğin Kaynatılmasından İbaret Değil”
“Global trendler bağlamında dijitalleşmeye bir treyler üreticisinin gözünden bakacağım. Yüzyılın dönüşümü sona erdi ve biz artık dijital dünyada yaşıyoruz.

Sosyal gelişim ve aynı zamanda bizim endüstrimiz için Büyük 5’li şunlardır: Evrenselleşme, nüfus değişimi, şehirleşme, sürdürülebilirlik ve kaynak mevcudiyeti. Bu değişimleri yönetmek çok çalışma, zaman ve para gerektirecek. Ama bunlara bağlı pazara sunacağımız iş çözümleri bizim için de muazzam fırsatlar içeriyor. Nüfus değişiminden başlayalım. Pek çok lojistik operatöre sorduk, gündeminiz nedir diye. Birinci öncelik hala şoför; firmaların yüzde 50’si şoför ve dağıtım elemanı eksiği bulunduğunu söyledi. Şu anda AB içinde en fazla sıkıntı yaşayan ülkeler Almanya ve İngiltere. 10 bin yeni işe girene karşılık 50 bin kişi emekli oluyor ve Almanya’daki yaklaşık 1,5 milyon şoförün bir milyonu 45 yaş üzerinde. Dijitalleşmenin sunduğu fırsatlara bakarsak; otonom sürüş, konvoy araçlar ve mevcut kargo alanının daha iyi kullanımını sağlayan, araçtaki yükün üzerindeki veriyi okuyarak ne tür yük için ne kadarlık alan kaldığını saptayabilen akıllı kargo alanı tarama teknolojisi olarak özetleyebiliriz.  Diğer bir konumuz da KEP yani kurye-ekspres-paket hizmetleri. Bu alanda bir patlama yaşanıyor ve 2021 yılında 4 milyardan fazla paketin şehirlerde dolaşacağı tahmin ediliyor. Yeni sistemler ve konseptler geliştiremezsek bu paket seli ile baş edemeyiz. Almanya’nın çevreci örgütü Deutsche Umwelthilfe şimdiden 16’dan fazla şehir için nitrojen dioksit oranlarını aştığı için dava açtı ve 40’dan fazla şehirde de benzer ölçümler yapıyorlar. Şehirleşmedeki fırsatlar; elektrikli kargo bisikletleri, şehir hub’ları, topluma dayalı blok zincir çözümleri, hidrojen, LNG ve CNG motorlu çekici ve dağıtım araçları ve tüm kaynakları verimli kullanmak için tedarik zincirlerinin dijitalleşmesi ve uyumlaştırılması olabilir. Emisyonların azaltılmasına ilişkin olarak aerodinamik konuları gibi araçlarda yapabileceğimiz çok fazla şey var ama kanun koyucuların bunları yapmamıza izin vermesi gerekiyor. Endüstrimiz çok büyük zorluklarla karşı kayışa. Bazı iş modellerimizin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bizim endüstrimiz son derece uzmanlaşmış bir lojistik hizmet sağlayıcı. Bilgi birikimimiz çeliğin kaynatılmasından ibaret değil. Bizim yeteneklerimiz kargo alanı yaratmak ve bu görev için dijitalleşme olağanüstü fırsatlar sağlıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77