• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Filo Kiralamada Doğuş, LeasPlan Güçbirliği

Filo Kiralamada Doğuş, LeasPlan Güçbirliği
Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük filo kiralama şirketi LeasePlan ile otomotiv sektörünün önde gelen firması Doğuş Otomotiv ortaklığında Türkiye’de operasyonel filo kiralama sektöründe hizmet verecek ‘LeasePlan Doğuş’ şirk

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük filo kiralama şirketi LeasePlan ile otomotiv sektörünün önde gelen firması Doğuş Otomotiv ortaklığında Türkiye’de operasyonel filo kiralama sektöründe hizmet verecek ‘LeasePlan Doğuş’ şirketi kuruldu. ‘LeasePlan Doğuş’, tüketicilerine dünya standartlarında, yenilikçi ve alternatif çözümler sunacak.

Operasyonel filo kiralama sektöründe öncü rol oynamak üzere güçlerini birleştiren LeasePlan ve Doğuş Otomotiv‘in ortaklığı ile kurulan LeasePlan Doğuş şirketinin Türkiye stratejisi ve hedefleri 9 Ocak 2008 tarihinde Doğuş Otomotion’da düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Basın toplantısına Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, LeasePlan Corporation N.V Güney Avrupa ve Pasifik Bölgesi Başkan Yardımcısı Nick Salkeld ve LeasePlan Doğuş Genel Müdürü Bahadır Gören katıldı.

Acar: “Sektörü yeni bir konuma taşıyacağız”

Basın toplantısında yaptığı konuşmada Doğuş Otomotiv olarak amaçlarının her zaman, alanındaki en kaliteli markalarla, en iyi şirketlerle çalışmak ve tüketicilere en kaliteli hizmeti sunmak olduğunu söyleyen, Doğuş Otomotiv CEO’su Aclan Acar; “LeasePlan Doğuş da böyle bir anlayış ile ortaya çıkan bir ortaklıktır. Ortaklığımız yüzde 51 LeasePlan, yüzde 49 Doğuş Otomotiv’in katılımı ile gerçekleşti. Mayıs 2007’de attığımız imzalar ile başlattığımız bu ortaklık, Doğuş Otomotiv’i operasyonel kiralama sektöründe yeni bir konuma taşıyacak.”

İki dev şirket olarak opresyonel kiralama sektöründe öncü rol oynamak amacıyla güçlerini birleştirdiklerini,  operasyonel kiralama sektörünün Türkiye’de henüz yapılanmakta olan bir sektör ve potansiyeli çok yüksek olduğunu ifade eden Acar, şöyle devam etti: “Biz de Doğuş Otomotiv olarak bu sektörde Avrupa’nın lideri, dünyanın en büyük ikinci şirketi olan LeasePlan ile birlikte yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi. Doğuş Otomotiv’in otomotiv sektöründe 13 yıllık birikimi olduğunu, LeasePlan’ın da dünyada lider bir isim konumunda bulunduğunu belirten Acar, “LeasePlan Doğuş’un Türkiye’de sektöründe birinci konumda olmaması için hiçbir neden yok.” diye konuştu. 

Salkeld: “Türkiye’de de lider olmak istiyoruz”

LeasePlan Corporation N.V Güney Avrupa ve Pasifik Bölgesi Başkan Yardımcısı Nick Salkeld ise “Türkiye pazarının en deneyimli ve itibarlı firmalarından biri olan Doğuş Otomotiv ile Türkiye’de uzun vadeli ve kalıcı bir işbirliğine başlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Leaseplan’ın Türkiye ile birlikte hizmet verdiği ülke sayısını 29’a yükselttiğini belirten Salkeld, şunları söyledi: “Avrupa’nın lider filo kiralama şirketi LeasePlan olarak dünya çapında 6 bin çalışanımız ile 1 milyon 300 bin adetlik araç filosunu yönetiyoruz. LeasePlan Doğuş olarak global pazarda yakaladığımız liderliği Türkiye’de de yakalamayı hedefliyoruz.”

Tüm dünyada “LeasePlan ile daha da kolay” sloganı ile faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Salkeld, “Şimdi bu hizmet anlayışını Türkiye’deki yeni müşterilerimize taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Gönen: “Uluslararası kalitede hizmet vereceğiz”

LeasePlan Doğuş olarak, Doğuş Otomotiv’in dinamizmi ve LeasePlan’ın tecrübesi ile filo kiralama sektöründe söz sahibi olmak adına yola çıktıklarını belirten LeasePlan Doğuş Genel Müdürü Bahadır Gören; “LeasePlan Doğuş olarak global düşünüp, yerel uygulamalara imza atacağız” dedi. Pek çok yeniliğin yaratıcısı olan iki dev şirketin güçlerinin birleşimi olarak sektörde de uygulayıcı değil, belirleyici bir yol izleyeceklerinin altını çizen Gören; “Operasyonel filo kiralama sektörüne kazandıracağımız yeni uygulamalarla gelişimin öncüsü olacağız. Türkiye için dünya çapında çözümler üreteceğiz ve sektörün büyümesinde önemli ve aktif bir rol üsteleneceğiz” diye konuştu.  

Bütün araç markalarını kapsayan geniş bir portföy ile hizmet vermeyi hedefleyen LeasePlan Doğuş, birçok yeni ürün ve hizmeti de Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyor.

LeasePlan Doğuş’un Türkiye’de uygulamaya geçirdiği ‘Yetkili Satıcı İnternet Sistemi’ ile filo kiralamak veya araç filosunu yenilemek isteyen müşteriler yetkili satıcılar ile görüşerek, aynı noktada ihtiyaçlarına çözüm bulabilecek. Uluslararası müşteriler ise LeasePlan’ın tüm standart hizmetlerden dünyanın 28 ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de yararlanabilecekler..

Profil: LeasePlan Corporation

LeasePlan, opreasyonel kiralama sektöründe filo ve araç yönetimi alanında büyümeye devam eden uluslararası şirketler ağından oluşuyor. Haziran 2007’nin sonunda LeasePlan Corporation, dünya çapında 6 bin çalışanı ile 1,3 milyon araç ve 13.7 milyar Avro’luk lease portfolyosunu yönetiyor.

LeasePlan’nın 1993 yılından bu yana denetimi evrensel banka lisansına sahip Dutch Central Bank tarafından yapılıyor. LeasePlan Corporation N.V; Volkswagen Group (yüzde 50), Mubadala Development Company (yüzde 25) ve Olayan Group (yüzde 25)’un ortak olduğu bir konsorsiyumdan oluşuyor.

Otomotiv değer zincirinde kendi hizmetinin değer kattığı segmentlere odaklanan LeasePlan, aktif olduğu tüm pazarlarda lider olmakla birlikte sürekli büyüme fırsatlarını da göz önünde bulunduruyor. LeasePlan aynı zamanda grubun finansal faaliyetlerini merkezden destekleyen bir banka statüsüne sahip olmasından da faydalanıyor. LeasePlan’ın sigorta şirketi Euro Insurances ise, grup şirketleri tarafından sunulan sigorta çözümlerini destekliyor.

Filo ve araç yönetiminde Avrupa lideri olan LeasePlan; 23 ülkedeki şubesi, Avustralya, Brezilya, Hindistan, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika’da ofisi; Baltık Devletleri ve Güney Afrika’daki ortaklıkları ile önde gelen küresel oyunculardan biri konumunda. LeasePlan, Türkiye pazarına girişi ile birlikte 28 ülkede yürüttüğü faaliyetlerini 29 ülkeye çıkardı. LeasePlan şirketleri yerel pazardaki önemli oyuncular arasında yer alıyor, birçoğu da lider konumda bulunuyor.

Geniş bir coğrafyada hizmet veren uluslararası birkaç kurumdan biri olma özelliğini taşıyan LeasePlan, çok uluslu şirketlere filo ve araç yönetiminde global hizmet sunuyor. LeasePlan International, ülkelerarası servislerin pazarlanması ve satışı konusunda çalışıyor ve dünya çapında uluslararası büyük müşterilerin hesaplarını yönetiyor.

LeasePlan’ın coğrafi olarak ayrılmış olan iş kolları, yüksek ve sabit olan karlılığı, güçlü sermayesi ve şeffaflığı uzun vadeli kredi ratinglerine de yansıtıyor. LeasePlan, Standard& Poor’s’dan A (sabit görünüm), Moody’s’den A3 (sabit görünüm) ve Fitch Ratings’den ise A (sabit görünüm) almış.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77