• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

FleetGO Şirketlerin İş Modellerini Geliştirip Maliyet ve Risklerini Azaltıyor

FleetGO Şirketlerin İş Modellerini Geliştirip Maliyet ve Risklerini Azaltıyor
Teknolojiye yaptığı yatırımlar ile bilginin; etkin, akıllı ve planlı kullanımını kolaylaştıran FleetGO, iş ortaklarının krizlerle karşı dayanıklılıklarını artırırken aynı zamanda belirsizliklere karşı ihtiyaç duydukları esnekliği de sunuyor.

FleetGO, hızlı ve sonuç odaklı teknolojik çözümleriyle müşterilerinin etkin, akıllı, esnek ve sürdürülebilir bir filo yönetim süreci inşa ettiklerini belirten FleetGO Türkiye Genel Müdürü Serkan Ardahanlı KargoHaber dergisi için sorularımızı yanıtladı.

FleetGO’yu okuyucularımıza tanıtabilir misiniz? Lojistik sektörüne hizmetleriniz neler?

Uluslararası lojistik sektöründe öncü bir teknoloji şirketiyiz. 2010 yılında Hollanda’da kurulduk. Hollanda, Almanya, İngiltere ve Türkiye’de yerleşik ofislerimiz bulunuyor. Başta lojistik şirketlerinin en önemli ihtiyacı olan dijital takograf yönetimi olmak üzere, sürücü ve filo performansı, araç, yakıt ve ısı takibi hizmetlerinde son teknoloji çözümler sunuyoruz. 

Avrupa’nın en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biriyiz. Başarımızın anahtarı teknoloji altyapımız. Yatırımlarımızın yüzde 65’inden fazlasını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Avrupa'da 50 binden fazla bağlı araca sahip 5 binden fazla şirket her gün, operasyonlarını optimize ederken maliyet ve risklerini düşürmek için FleetGO’ya güveniyor. 

Yazılım, lojistik sektörüne neler kazandırıyor, ne gibi faydalar sağlıyor?

Bugün, ulaşım ve yazılımın olmadığı bir dünyayı hayal etmek oldukça zor. Çünkü bu ikisi olmadan ne aşılar ne de gıdalar başarılı bir şekilde teslim edilebilirdi. Taşımacılık ve lojistik sektörü, gelişen teknolojilerin bütünleyici rolü nedeniyle operasyonlarında büyük bir değişim yaşadı. Özel yazılım geliştirmenin artan popülaritesi, sektördeki iş operasyonlarını veri güvenliği ile birlikte önemli ölçüde etkiledi.

FleetGO Şirketlerin İş Modellerini Geliştirip Maliyet ve Risklerini Azaltıyor

Lojistik sektörünün artan talepleri ve karmaşık işleyişi, profesyonellik ve verimlilik gerektirir. Lojistik yazılımları ise, lojistik ve tedarik zinciri şirketlerinin daha iyi gerçek zamanlı filo yönetimi, akıcı iletişim ve gelişmiş müşteri hizmetleri için gelişen teknolojilerden yararlanmalarını sağlar. Kullanımı kolay uygulamalar ve yazılımlarla lojistik operasyonları üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz. Ek olarak, sürücülerinizi, davranışlarını sorunsuz bir şekilde takip edebilir ve tedarik edilen mallara göz atabilirsiniz.

Lojistik yazılımları, dünyanın her köşesinden her şeye erişmemizi sağlarken risklerin azaltılmasına yardımcı olur ve güncel bilgilere erişim sağlar. FleetGO olarak misyonumuz yalnızca akıllı bir filo yönetim teknolojisi geliştirmekten ibaret değil, aynı zamanda bu teknolojinin hem sektörel hem de çevresel faydaya dayalı bir etkiye sahip olmasını sağlamak.

Lojistik sektöründe taşımalar ve diğer işlemler hızlı ve aynı zamanda da güvenli olmak zorunda. Yazılım bu konuda ne gibi katkılar sağlıyor?

Günümüz şartları filo yönetimindeki tüm operasyon alanlarında uzaktan görünürlük ihtiyacını artırırken bu alandaki geliştirmeleri hızlandırmaya devam ediyor. Modern araçlar gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün daha akıllı ve birbirine bağlantılı hale geldikçe veri güvenliği de daha önemli bir konu olmuştur. Sektördeki bu dönüşümle birlikte, akıllı araçlar her gün çok miktarda veri üretmeye başlamıştır ve bu veriler telematik şirketleri tarafından işlenir hale gelmiştir. Bu gelişmeler ciddi güvenlik açıkları ortaya çıkarmaktadır ve üçüncü taraf veri sağlayıcılarına olan bağımlılıklar şirketler için önemli risk faktörü haline gelmektedir.

Performansınızı artırmanızı, işlerinizi optimize etmenizi ve rekabet avantajı elde etmenizi sağlayan bu değerli verilerinize başkalarının erişmesi şirketiniz için ciddi problemlere neden olabilir. Veri, güç demektir ve bu güç güvenlik açısından muazzam bir sorumluluk getirir. Yazılım sistemleri ile birlikte çözümlerin bütünleşik kullanımı ve operasyonların bulut platformunda dijital olarak bağlanabilmesi; lojistikte görünürlüğü artırarak daha akıllı bir filo işletmek, sürdürülebilirliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için yeni bir rekabet avantajı haline geldi.

FleetGO olarak, donanımını ve yazılımını kendi bünyemizde bulundurduğumuz çözümlerimiz ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar sayesinde üçüncü taraflara olan bağımlılığınızı olabildiğince sınırlıyoruz. Bu, müşterilerimiz için yazılım ve donanımın birbirleriyle sorunsuz bir şekilde entegre edildiği güvenli bir işbirliği anlamına gelir.

Son dönemde sunduğunuz yeni hizmetlerden, projelerden ve kullanıcıya sağladığı avantajlardan bahsedebilir misiniz?

Araçlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık gerçek zamanlı olarak elimizde olmasını istediğimiz çok daha fazla veri üretmeye başladı. Kablosuz dağıtımlar hızla büyümeye devam ettikçe, taşıyıcılar, ağlarının kapasitesini, bant genişliğini ve hızını artırma baskısı ile karşı karşıya kaldı. Artan gerçek zamanlı veri ihtiyacı, telekom sağlayıcılarının #4G teknolojisine geçişi zorunlu kıldı. FleetGO olarak bu yeni teknolojiye geçişi kolaylaştırmak için şimdiden 4G teknolojisini yeni nesil kara kutularımıza uygulamaya başladık.

Böylece şirketlerin halihazırda kullandıkları 2G/3G teknolojilerinden 4G’ye geçişini hem mevcut performanslarını iyileştirerek hem de filolarını yeni düzenlemelere hazır bir hale getirerek yönetmelerine yardımcı oluyoruz.

Yakın zamanda hafif/ağır araçlar ve dorseler için muayene sürecini kolaylaştıracak bir “Araç Muayene Uygulaması” geliştirdik. Önemli bir kusuru olan herhangi bir aracı kullanmak suçtur ve olası kazalara ek olarak hem sürücü hem şirket için ciddi cezalar ile sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle her yolculuktan önce, sürücü aracını kontrol etmeli ve kusurları kaydetmelidir. Sürücü uyumluluğunu teşvik etmek ve bu tür faaliyetlere harcanan zamanın etkinliğini en üst düzeye çıkarmak için geliştirdiğimiz tamamen dijital araç muayene uygulaması ile sürücüler; otomatik kontrol listeleri, fotoğraflama ve ekran üzerindeki imzalarla, kamyonlarını ve dorselerini kolayca muayene edebiliyorlar. Böylece yöneticiler de online yasal bir kayıt tutmuş oluyorlar.

2022 yılı nasıl geçiyor, FleetGO’nun 2023 yılına ilişkin beklentileri neler?

FleetGO olarak pazara girdiğimiz günden bugüne araç takibinin ötesine geçerek şirketlerin iş modellerini geliştirmelerine ve dönüştürmelerine olanak tanıyoruz. 2022 yılı bu minvalde projeye dayalı iş birliklerimizi artırdığımız bir yıl oluyor. 2023 yılında gerçekleştireceğimiz iş birlikleri ile ağımızı çok daha hızlı bir şekilde genişletmeyi hedefliyoruz. Türkiye gelişime ve ivmelenmeye müsait bir pazar. Buradaki ihtiyaçları verimli bir şekilde karşılayabilmek için gerekli yenilikler üzerine çalışıyoruz.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77