• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ford, Cargo 3430 İle Şantiyelerde

Ford, Cargo 3430 İle Şantiyelerde

Yüksek taşıma kapasitesi ve 6x4’lük çekiş gücüne sahip olan Ford Cargo 3430’un deneme sürüşünü gerçekleştirdik. Araç; yükseltilmiş takviyeli şasisi ile heybetli bir görünüm sergilerken, güçlendirilmiş süspansiyonları ve fren sistemiyle de sürüş konforu ve güvenliğini üst seviyede sunuyor.

Tam anlamıyla şantiye şartları için üretilmiş bir kamyon olan Cargo 3430’un kabini Ford Otosan dizayn stüdyolarında tasarlanmış ve bütünüyle Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilmiş. Sıra dışı, ergonomik tasarımlı ve alçak tavanlı kabin, dünyanın en zorlu çarpışma testlerinden başarıyla geçmiş.


Deneme sürüşünü gerçekleştirdiğimiz Ford Cargo 3430, yataklı kabine sahip. Aracın galvanizli çelikten ve kompozit malzemelerden imal edilen kabini paslanmaya karşı katoforez daldırma tekniğiyle boyanmış, sıcağa, soğuğa ve gürültüye karşı izole edilmiş. Araç, fonksiyonelliği ve konforu birarada sunuyor. Ford Cargo 3430, ağır şantiye şartlarında konforu, kullanım kolaylığını ve fonksiyonelliği ile hem sürücüsünün işini kolaylaştırıyor hem de daha az yoruyor. Ön konsolun sağ bölümü, sürücü koltuğuna dönük şekilde konumlandırılmış. Böylece radyo/teyp, takograf, eşya koyma gözleri ve kontrol düğmelerine rahatça ulaşılabiliyor. Direksiyon simidinin arasından rahatlıkla takip edilen dijital gösterge paneli sayesinde ise yakıt tüketimi, motor çalışma saati, ortalama hız, aracın hava basıncı bilgileri, saat – sıcaklık bilgileri ve motor hata kodları gibi bilgilere ulaşılabiliyor. Direksiyon simidinin yüksekliği ve eğimi ayarlanabilirken eşya gözleriyle tüm ihtiyaçlar için yeterli alan sunulmuş.


Ford Cargo 3430’da Ford-Ecotorq 7,3 litre turboşarjlı ve Intercooler (TCI) motor kullanılmış. 300 beygir güce sahip olan motorun torku 1100/1440-1800 Nm/dd. Motor hacmi 7330 cc, 6 silindir olan araçta Bosch common – rail yakıt enjeksiyon sistemi kullanılmış. Modüler tasarıma sahip Ford-Ecotorq motorun parça sayısının az olması sayesinde bakımı daha kolay yapılabiliyor. Ford-Ecotorq motorun artırılmış servis aralığı, düşük yağ ve yakıt tüketimi, kullanım ve rutin bakım maliyetlerini asgariye indiriyor.

ZF 9S 10-+PTO şanzımanın kullanıldığı Ford Cargo 3430, 9 ileri vitese sahip. Kablolu vites değiştirme özelliği sayesinde araçta daha az kabin içi gürültüsü, vites geçiş kuvvetlerinin azalmasıyla daha rahat vites geçişi ve kabin devirmede kolaylık sağlanmış. 15,5 inç Valeo itme tip asbestiz debriyaj balatasının kullanıldığı araçta hidrolik takviyeli Hema ZF 8098 servocom direksiyon kutusu bulunuyor. 5,41 aks oranına sahip Ford Cargo 3430’da patinajı önlemek için dingiller arası diferansiyel kilidi kullanılırken, arka aks ve takviyeli dingillerinde çift redüksiyonlu diferansiyel (cerli) tercih edilmiş. ABS ve ASR’nin standart olarak sunulduğu Ford Cargo 3430’da elektromanyetik retarder opsiyonel ekipmanlar listesinde yer alıyor. Aracın fren sistemi ise 410 x 200 çift dervre tam havalı, Wedge tipi ve Rockwell Duoduplex.


Ford Cargo 3430’un süspansiyon sistemi de oldukça başarılı. Önde yan eiptik çok yapraklı çelik yaylar, amortisörler ve viraj denge çubuğu, arkada ise tandem süspansiyon ve güçlü makaslar bulunuyor. Derinliği artırılmış yüksek mukavemetli niobium alaşımlı çelik şasiye sahip araçta dış takviyeler bullanılmış. Ford Cargo 3430’un azami yüklü ağırlığı 26 ton, boş ağırlığı ise 8 ton 985 kg. Alüminyum kaplamalı 315 litrelik yakıt tankı bulunan araçta opsiyonel olarak 520 litrelik yakıt tankı da sunulabiliyor.

İlave dingil kaldırma mekanizmasına, Avrupa güvenlik standartlarına uygun tasarlanmış gövde rengi tampona, dört yönde açılabilen çelik tavan havalandırma kapağına ve görsel çekiciliği artıran Avrupa normlarına uygun ışık dağılımı sağlayan halojen farlara sahip Ford Cargo 3430’ın far yükseklikleri elektrikli mekanizmaya sahip. Aracın ayrıca aşınmadan kaynaklanan su – rüzgar sızdırmaları ve gürültüyü ortadan kaldıran yapıştırmalı camları, sağ tarafta üstü normal görüş, alt kısmı ise derin görüş sağlayacak şekilde tasarlanmış iki parçalı dış aynası, kaldırım aynası, görüş açıları artırılmış elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynaları, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi ve ön koruma barı (FUP) bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77