• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Ford Cargo Sanat Atölyesi Açıldı

Ford Cargo Sanat Atölyesi Açıldı
Ford Otosan, güçlü markası Ford Cargo çatısı altında bir sanat atölyesi oluşturdu. Hem endüstride hem de sanat çalışmalarında kullanılan ortak kavram ‘Atölye’ fikrinden yola çıkılarak oluşturulan Ford Cargo Sanat Atölyesi, bundan sonraki süre

Ford Otosan, güçlü markası Ford Cargo çatısı altında bir sanat atölyesi oluşturdu. Hem endüstride hem de sanat çalışmalarında kullanılan ortak kavram ‘Atölye’  fikrinden yola çıkılarak oluşturulan Ford Cargo Sanat Atölyesi, bundan sonraki süreçte Ford Cargo tarafından yapılacak tüm sanatsal faaliyetlerin çatısı olacak.

Atölyenin ilk faaliyetleri arasında, foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığında düzenlenen ‘Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun’ ve ‘En Yakışıklı Ford Cargo’ konulu iki fotoğraf yarışması yer alıyor.

Açılışını fotoğraf yarışmalarıyla yapan Ford Cargo Sanat Atölyesi’nin ilk yarışması ‘Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun’ başlığı altında düzenleniyor. Kamyon şoförlerinin hayatını; onlarla yaşayarak, onlarla görerek, onları göstererek anlatacak ve tüm fotoğraf severlere gösterecek, profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçılarına açık olan yarışma,  foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığında düzenleniyor.


Yarışma ile Ford Cargo arşivi oluşacak

Projenin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan Ford Otosan Kamyon Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, bu proje ile sanata ve sanatçıya destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu yarışmalarımız sonunda, birbirinden farklı gözlerden çıkan fotoğraflarla harika bir yol ve Ford Cargo arşivi oluşturmuş olacağız” dedi.

Yarışma sonunda ödül almaya hak kazanan yarışmacıların Vehbi Koç Vakfı Gölcük Tesisleri’nde düzenlenecek bir tören ile ödüllendirileceğini açıklayan Altuğ, ‘En Yakışıklı Ford Cargo’ yarışmasının ise Facebook üzerinden online gerçekleştirileceğini ve Ford Cargo müşterilerinin katılabileceğini belirtti. Bu yarışmanın değerlendirmesi birinci olan 12 eserin sahibinin ilköğretim seviyesindeki çocukları ve yakınlarının çocuklarının ‘Çocuklarımızın Gözü İle İstanbul Eğitim ve Gezi Programı’na katılmaya hak kazanacaklarını ifade eden Altuğ, ayrıca aylık olarak yapılacak değerlendirmede de birinci olan eser sahibinin iPhone marka cep telefonu ile ödüllendirileceğini söyledi.

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sanata, çevreye ve eğitime Ford Otosan olarak sürekli destek verdiklerini belirten Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü Değer Yaycıoğlu Öztürk ise bu konuda sektöre öncülük etmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Öztürk, “Bu projede 12 tane ilköğretim çağındaki çocuğumuzu bu projeden faydalanmasını amaçladık. Bu 12 çocuğumuz için düzenlenecek 4 günlük bir İstanbul gezisinde Coşkun Aral ile bir fotoğraf eğitimi alacaklar. İnanıyoruz ki bu gezi çocukların hayatları boyunca unutamayacakları tecrübelerle dolu bir gezi olacak” diye konuştu.

Ford Otosan Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman da ‘Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun’ projesinin tüm fotoğraf severlere açık bir proje olduğunu hatırlatarak, “Bu projede amacımız kamyoncunun hayatıyla ilgili kareleri yakalamak ve kamuoyu ile paylaşmak. ‘En Yakışıklı Ford Cargo’ fotoğraf yarışmasında ise kamyoncuların araçlarıyla kurdukları ilişkiyi kalıcı kılmak istedik. Fotoğraf sanatıyla başlayan ‘Ford Cargo Sanat Atölyesi’nde önümüzdeki süreçte diğer sanat dallarıyla projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kamyoncunun dünyasına inme fikrinin yıllar önce kafasında olduğunu ve bir türlü gerçekleştiremediğini belirten Foto Muhabiri ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Ford Otosan ile kamyoncuların dünyasını topluma aktaracak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Aral, “Tufan Bey tarafından bu fikir ilk bana geldiğinde üstüne atladım diyebilirim. Topluma kendimi kabul ettirememiş kamyoncu kardeşlerimizi fotoğraf sanatı ile topluma anlatmış olacağız” dedi.


Son başvuru 31 Ekim

Seçimleri, profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jürinin yapacağı yarışmada birinci seçilen yarışmacı 10 bin Türk Lirası ile ödüllendirilecek. İkinci 5 bin, üçüncü ise 2 bin Türk Lirası ödül kazanacak. Mansiyon, Jüri Özel Ödülü ve Ford Cargo Özel Ödülü’ne layık bulunanlar ise 1000’er Türk Lirası ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya başvurular, 31 Ekim 2012 tarihine kadar fordcargosanatatolyesi.com web sitesi üzerinden, katılım formunun doldurulması ve fotoğrafların yüklenmesi ile yapılacak.


 ‘En Yakışıklı’ Ford Cargo seçilecek

Ford Cargo kardeşliğini pekiştirecek olan ve interaktif ve online düzenlenen ‘En Yakışıklı Ford Cargo’ fotoğraf yarışmasına ise Ford Cargo sürücüleri ve ailelerine katılabilecek. Yarışmacılar; yolda, şantiyede, deniz kıyısında, dağ başında, tünelde, tarlada; akla gelebilecek her mekanda ‘En Yakışıklı Ford Cargo’yu çekmeye çalışacak. Fotoğraf makinesi ya da cep telefonuyla çekilen fotoğraflar, Ford Cargo Facebook sayfasına yüklenecek.

Foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığında toplanan seçici kurul, her ayın birincisini belirleyecek ve kazanan kişi iPhone akıllı telefon ile ödüllendirecek. Yarışma Temmuz–Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Ayrıca, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yarışmaya katılan tüm fotoğrafların arasından seçilen 12 eser sahibinin, ilköğretim çağındaki çocukları ya da diledikleri bir çocuk yakınları, ‘Çocuklarımızın gözü ile İstanbul eğitim-gezi programı’ ile ödüllendirilecek. Üç günlük program sırasında, Ford Cargo Sanat Atölyesi PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde fotoğraf eğitimi alacak olan talihliler, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezme ve fotoğraflama şansına da sahip olacak. Bu sayede çocuklar Ford Cargo aracılığı ile İstanbul’u tanıyacak, farklı bir coğrafyada hem eğitim hem de gezi deneyimi kazanacak, iyi vakit geçirerek.

 

Seçici Kurul Danışmanı

Coşkun Aral / Foto Muhabiri, Belgesel Yapımcısı

Seçici Kurul

Prof. Özer Kanburoğlu / (AFIAP) Kocaeli Üniv. Fotoğraf Bölüm Başkanı

Nevzat Çakır / Fotoğraf Sanatçısı

Vahit Mahmatlı / Taşıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Murat Gür / PhotoWorld Yayın Yönetmeni – Fotoğraf Sanatçısı

Tufan Altuğ / Ford otosan Ford Cargo Pazarlama Müdür Yardımcısı

Murat Dirlik / Ford Cargo Sanat Atölyesi Koordinatörü

 Görgün Özdemir / OTOKOÇ Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş Genel Müdürü

Kullanım Amaçlı Telif Kurulu

Levent Köprülü / Milliyet Gazetesi Otomotiv Editörü

Nihat Sırdar / Alem FM Program Yapımcısı

Ahmet Oğuz / Devir Saati Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Değer Öztürk / Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü

Emrah Duman / Ford Otosan Kamyon İş Birimi Müdürü

Murat Dirlik / Ford Cargo Sanat Atölyesi Koordinatörü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77