• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ford Otosan Genel Müdürü Merhum Nuri Otay Toprağa Verildi

Ford Otosan Genel Müdürü Merhum Nuri Otay Toprağa Verildi
Ford Otosan, Koç Topluluğu ve otomotiv sanayisine önemli eserler bırakan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Kamil Otay (55), Levent Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. Nuri Otay için düzenlenen cenaze töreninde Otay'ın eşi Serpil Otay,

Geçirdiği kalp krizi sonucu 2 gün önce hayatını kaybeden Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Kamil Otay, toprağa verildi.

Ford Otosan, Koç Topluluğu ve otomotiv sanayisine önemli eserler bırakan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Kamil Otay (55), Levent Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. Nuri Otay için düzenlenen cenaze töreninde Otay'ın eşi Serpil Otay, oğlu Cem Otay ile kardeşi Emre Otay, taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra otomotiv sektörü ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Törenin ardından bir süre omuzlarda taşınan Otay'ın naaşı, cenaze aracına konularak Zincirlikuyu Mezarlığına götürülerek, aile mezarlığına defnedildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç: “Başarıları Saymakla Bitmez”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. Genel Müdürü merhum Nuri Otay’ın vefatı üzerine üzüntü ve taziyelerini şu sözlerle açıkladı:

“Çok değerli çalışma arkadaşımız, Topluluğumuza ve otomotiv sektörüne 28 yıl boyunca önemli katkılarda bulunmuş kıymetli bir ismi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.  Nuri Otay, 1983 yılında çalışmaya başladığı Ford Otosan’da, yaşamının son gününe kadar çok önemli görevlerde bulundu. Kocaeli fabrikasının kuruluşundan gelişimine tüm süreçlerde büyük katkısı oldu. Ford Otosan’ın iç pazarda 10 yıldır süren liderliğinde çok yoğun mesai harcadı. Türkiye otomotiv endüstrisi için bir başarı öyküsünün kahramanlarından biriydi. Otomotivin ana vatanı ABD’ye otomobil ihracatını gerçekleştirdiğimizde birlikte heyecanlandık. Başarıları saymakla bitmez. Ancak hepsi bir yana insanlığı ve dostluğuyla yüreklerimizde yer etmiş ve hepimizin çok sevdiği bir çalışma arkadaşımızdı. Başımız sağolsun.”

Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell: “Ford Otosan’a Yaptığı Katkıları Unutmayacağız”

Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell, merhum Nuri Otay’ın vefatı üzerine şu açıklamalarda bulundu:

 “Ford Avrupa adına, Nuri Otay’ın zamansız vefatından dolayı duyduğumuz derin üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Sayın Otay, çok iyi ve Ford çalışanlarının büyük saygı duyduğu bir insandı. Kariyeri boyunca büyük bir liderlik yeteneği ve dürüstlük örneği sergileyen Nuri Otay, her şeyden önemlisi birlikte çalıştığı kişilerle mükemmel bir ekip ruhu yaratmıştı. Nuri Otay’ı tanıyanlar olarak hepimiz onu kaybetmenin üzüntüsü ve acısını yaşıyoruz. Ford Otosan’a yaptığı katkıları unutmayacağımız gibi bize uzun yıllar yaşayacak bir miras bıraktığını da biliyoruz. Ailesinin ve bütün Ford Otosan çalışanlarının bu zor günlerinde dualarımızla yanlarında olacağız.”  


Koç Holding CEO’su Turgay Durak: “Daima Hayırla Yadedilecek”

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. Genel Müdürü merhum Nuri Otay’ın vefatı üzerine Koç Holding CEO’su Turgay Durak bir açıklama gerçekleştirdi.

Durak, açıklamasında şunlara yer verdi: "28 yıllık çalışma arkadaşımı, aile dostumu zamansız ve ani kaybetmekten büyük üzüntü duyuyorum. Çalışkan, yaratıcı, en ince teknik detayı takip eden, kaliteyi en önde tutan; insan ilişkilerinde sıcak, olumlu, iyimser nitelikleriyle etrafına güven veren merhum Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Kocaeli Fabrikamızın kurulması, gelişmesi, Amerika'ya Transit Connect ihracatı, 10 yıl üst üste Türkiye pazar lideri başarılarındaki katkısıyla Koç Topluluğunda daima hayırla yadedilecektir. Çok sevdiği eşi Serpil Hanıma, oğlu Cem'e ve Ford Otosanlılara başsağlığı diliyorum."

 

Otomotiv Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen: “Otomotiv Sanayimiz Başarılı Liderlerinden Birini Kaybetti”

Otomotiv Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Nuri Otay’ın vefatı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Türk sanayisinin yetiştirdiği başarılı mühendislerden bir olan Otay’ın bir yönetici olarak da çalışanları, şirket ortakları ile tedarikçiler ve yetkili bayilerce de sevilen, takdir edilen bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Önen,  Merhum Otay’ın halen Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımlarından biri olan Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nın kurulmasında, gelişmesinde ve bugün ulaştığı başarılarda büyük emeği olduğunu belirtti.

Önen, “Başardığı büyük projeler ile otomotiv sanayine kalıcı eserler kazandıran Otay, ülkemiz Otomotiv Sanayinin bugünkü başarılı konumuna gelmesinde çok önemli pay sahibidir. Merhum Otay, Derneğimizin bütün çalışmalarına doğrudan ve aktif olarak katılmış ve önemli katkılar yapmıştır. Otomotiv sanayii mensupları olarak kendisine her zaman minnettar kalacağız. Yönetiminde yetiştirdiği çalışma arkadaşlarının ve dostlarının onun başarılarını devam ettireceğine de inanıyoruz. Ford Otosan ve tüm Otomotiv Sanayimize başsağlığı ve sabır dileriz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77