• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Ford Otosan Türkiye’nin İlk Batarya Üretim Fabrikasını Kuruyor

Ford Otosan Türkiye’nin İlk Batarya Üretim Fabrikasını Kuruyor
Ford Otosan'ın dünyanın önemli hafif ticari araçlarından olan Transit’in tamamen elektrikli ilk versiyonunu üreteceğini duyurmasının ardından, elektrifikasyonda kilit rol oynamak için yeni bir yatırım yapıyor.

Şirket şu anda Ford'un Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi olan Kocaeli tesisinde bir batarya montaj fabrikası inşa ediyor.

Türk otomotiv sektörünün önemli şirketi Ford Otosan, araçların elektrifikasyonunda kilit rol oynayacak olan 'Akü Montaj Fabrikası'nın 2022 yılında Kocaeli'nde faaliyete geçeceğini duyurdu.

"Bu yatırımla Kocaeli fabrikalarımız, Türkiye’nin ilk ve tek entegre otomotiv üretim tesisi olacak" diyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan'ın artık Ford’un elektrifikasyon stratejisi doğrultusunda yeni bir aşamaya geçtiğini kaydetti.

Yenigün sözlerine şöyle devam etti: “Ford Otosan olarak Türkiye'de ticari araç üretiminde önemli sorumluluklar aldık ve mühendislik birikimimizle Ford evreninde çok önemli bir konuma geldik. Otomotiv endüstrisindeki değişime öncülük etmek için elektrikli araçlara yatırım yapmaya başladık ve Türkiye'nin ilk plug-in hibrit ticari aracı olan Transit Custom PHEV'i üretmeye başladık.

Kısa süre önce, Ford'un tamamen elektrikli ilk ticari aracı olan E-Transit'i üretme sorumluluğunu aldık ve bu bizim için olağanüstü bir başarıya işaret ediyor. Tamamen Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan Batarya Montaj Fabrikamızın inşaatı için çalışmalara başladık. Bu, Kocaeli tesisimizi Türkiye'deki ilk ve tek entegre elektrikli otomotiv üretim tesisi yapma yolunda önemli bir adımdır.

Bu önemli yatırımla, montajın ötesine geçeceğiz ve kendi mühendislik yeteneklerimizi kullanarak donanım ve yazılım testleri geliştireceğiz. Dolayısıyla bu yatırım hem Ford Otosan hem de Türkiye için kazanç olacaktır. Bataryaları da dahil olmak üzere elektrikli araçların üretiminin, geniş bir ekosistemde ülke ekonomisine ve ayrıca sektörümüzün ve yerel tedarikçilerimizin küresel rekabet gücüne çok olumlu katkı yapacağına inanıyorum.”

Ford Otosan Türkiye’nin İlk Batarya Üretimine Fabrikasını Kuruyor

Batarya Üretimindeki kritik süreçlerden sorumlu Ford Otosan mühendisleri

Türkiye'de üretilecek tamamen elektrikli ilk ticari araç olan Ford E-Transit, 67 kWh, 400 volt lityum iyon batarya paketi ile 350 km menzile ulaşacak. Entegre bir operasyonun hedeflendiği yeni batarya montaj fabrikası, son teknoloji üretim çözümleriyle donatılacak.

Yüksek kaliteli ürün elde etmek için yeni nesil perçinleme ve kaynak teknolojileri kullanılacak olan fabrikada sekizi montaj hattında, 22'si muhafaza üretim hattında olmak üzere toplam 30 robot ile otomatik ve esnek bir üretim yapılacağı bildirildi.

Bataryalar, Ford Otosan tarafından inşa edilen test laboratuvarlarında su ve hava geçirmezlik testleri dahil olmak üzere sıkı güvenlik testlerine tabi tutulacak. Testler sırasında, batarya paketi şarj seviyesi, paket ve hücre ısısı ve yazılım açısından kontrol edilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77