• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ford Otosan Yeni İnşaat Kamyonlarını Pazara Sundu

Ford Otosan Yeni İnşaat Kamyonlarını Pazara Sundu
FORD Otosan, 15 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı ile geliştirdiği ‘Yeni Cargo İnşaat Serisi’ni pazara sundu. Pazara sunulacak 10 yeni model ile inşaat segmentindeki payını iki katına çıkarmayı planlayan Ford Otosan, dayanıklılığı yüksek, işletim

FORD Otosan, 15 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı ile geliştirdiği ‘Yeni Cargo İnşaat Serisi’ni pazara sundu. Pazara sunulacak 10 yeni model ile inşaat segmentindeki payını iki katına çıkarmayı planlayan Ford Otosan, dayanıklılığı yüksek, işletim maliyetleri düşük yeni araçlar ile yurtdışı pazarlarını da hedefliyor.

Yeni Cargo inşaat serisinin tanıtımı için 8 Ekim 2010 tarihinde Antalya Expo Center’da gerçekleştirilen toplantıya; Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Genel Müdür Baş Yardımcısı Ted Cannis, Kamyon İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Umut Canpolat katıldı.

Ford Cargo’nun yeni inşaat serisinin toplantısında yaptığı konuşmada, yeni ürünleri üretirken Ford Otosan’ın 50 yıllık ağır ticari araç tecrübesinin kullanıldığını vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, ürün geliştirmek için Ar-Ge de dahil olmak üzere yapılan 15 milyon dolarlık yatırım Ford Otosan tarihinde bu segment için yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi. Yeni inşaat serisinin Ford Otosan Gebze Ürün Geliştirme Merkezi’nde Türk mühendisleri tarafından tasarlandığını, Ford Otosan’ın İnönü fabrikasında üretildiğini ve Türkiye’nin en geniş bayi ağı ile pazara sunulduğunu ifade eden Otay, müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geliştirilen serisinin maden yatakları ve şantiye koşullarında 12 ayı geçen süre içinde 1 milyon kilometreyi aşan zorlu testlerden geçtiğini belirtti.

Dayanıklılığı yüksek, işletim maliyetleri düşük yeni araçlar ile beklentilerinin Türkiye pazarında olduğu gibi ihraç pazarlarda da yüksek olduğunu ifade eden Otay, Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Körfez ve Orta Afrika ülkelerine kadar geniş bir pazara hitap ettiklerini kaydetti.


Kınay: “Hedefimiz inşaat segmentinde pazar payımızı yüzde 25’e çıkartmak”

Otay’dan sonra söz alan Kamyon İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ise pazar hakkında bilgi aktarırken Cargo’nun yeni serisi ile ilgili pazar hedeflerinden de söz etti. 

Türkiye’de kamyondan çekiciye dönüş ile birlikte 2005 yılından beri kamyon pazarında ciddi bir düşüş yaşandığını ve 2009 yılında ise 12 bin adetle en dip noktaya gelindiğini kaydeden Kınay, toparlanmaya başlayan pazarın sene sonu 23 bin adet civarında olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Artan adetlerle birlikte Ford Otosan’ın pazar payının yüzde 17,5 civarında olmasını beklediklerini kaydeden Ahmet Kınay, “Bu yıl inşaat segmentinin pazar payı yüzde 25-26 civarında olacak ancak 2011-2015 yılları arasında inşaat segmentinin, pazarın yüzde 30’unu oluşturmasını bekliyoruz.  Ford Otosan’ın bu segmentteki payı yüzde 12-13 civarında. Yeni ürün gamımızla birlikte hedefimiz inşaat sektöründeki pazar payımızı iki kat arttırarak yüzde 25’e çıkartmak” dedi.

Yeni yapılanma içerisinde önceliklerinin ürün kalitesinde iyileştirme, ürün gamında yenileştirme ve bayi teşkilatında daha proaktif bir yapılanma olduğunu vurgulayan Kınay, “Yeni inşaat serisi ile sektörde faaliyet gösteren müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan geniş bir ürün gamına sahip olduk. Araç bu doğrultuda güç, dayanıklılık, işletme maliyeti, yerden yükseklik, fren performansı, boş ağırlık, yakıt ekonomisi, araç dinamiği konularında yeniden yaratıldı. Ford Cargo’nun inşaat serisinin beklentileri tam anlamıyla karşılayarak sektörün yeni gözdesi olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Duman: “Ford Cargo yeni inşaat serisi sektöre yeni bir soluk getirecek”

İnşaat sektöründeki tüketicilerin, müşterilerin beklentilerini ve taleplerini dinleyerek yeni seriyi geliştirdiklerinin altını çizerek konuşmasına başlayan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman, geliştirme aşamasında performans, dayanıklılık ve kullanım maliyetleri olmak üzere üç ana özelliğe odaklandıklarını belirtti.

İnşaat serisinde ilk etapta 10 farklı modeli çeşitli zamanlarda devreye alacakları bilgisini veren Duman,  güçlü ve ekonomik yeni Ford Cargo inşaat araçlarının, 360 PS / 1400 Nm’lik çevreci E5 motoru ile optimum performans ve yakıt tüketimi değerlerini sağladığını, özel yarı sentetik motor yağı ile sunulan 20 bin kilometre bakım aralıkları ile sektörün en rekabetçi servis maliyetlerini de beraberinde getirdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Z/Cam fren sisteminin sağladığı üstün fren performansı ve düşük bakım giderleri, aracın performansını ve ekonomisini tamamlayan önemli etkenlerden biri olarak öne çıktığı Yeni İnşaat Serisi’nde yenilenmiş 10 mm kalınlığında, 500 Mpa dayanımındaki şasi; sağlamlığının yanısıra üstyapı uygulamalarına uygun yapısıyla güç ve esnekliği bir arada sunuyor. Araç ile beraber verilen üstyapı braketleri üstyapının optimum bir şekilde monte edilmesi için ideal zemini hazırlıyor. Yeni ön tekerlek modülü ile ön aks kapasitesi artarken, zorlu inşaat sahalarında araçların rahatça çalışabilmesi için yeni tasarlanan ön tampon ve dingil, kısa radyatör ve radyatör koruyucu ile sektörün en rekabetçi yerden yüksekliğine ve yaklaşma açılarına ulaşılıyor. Yeni inşaat serisi; rahat vites geçişleri, arttırılmış kabin içi konfor ve üstyapıyı görme imkanı veren yeni arka cam ile sürücülerin işlerine odaklanmasında kolaylık sağlarken, iş sahiplerinin karlarını artırmasına olanak tanıyor. İşinin hakkını veren; hem iş sahibini, hem sürücüsünü mutlu eden Ford Cargo yeni inşaat serisi sektöre yeni bir soluk getirecek.”


Ford Otosan ağır vasıtada global üretici olma hedefi doğrultusunda ilerliyor 

Konuşmaların ardından soruları yanıtlayan Nuri Otay, fiyatlandırma ile ilgili olarak, fiyatların rekabetçi olunacağını ve sadece satın alma fiyatı değil aynı zamanda kullanım maliyeti konusunda da fark yaratacaklarını dile getirdi. Otay, kamyonlardaki her parçanın en dayanıklı şartları sağlayacak şekilde, dünyanın en önde gelen imalatçılarıyla geliştirildiğini vurgulayarak, “Bakım maliyetlerinin düşüklüğü, daha seyrek bakım, arıza oranının düşüklüğü ve parçaların birim maliyeti düşünüldüğünde, bu seriyi alan müşterilerimizin cebinden 2 yıl ya da 5 yıl boyunca çıkacak toplam paranın aracın maliyetinden daha az olacağı iddiasıyla yola çıktık. Garanti maliyetlerimizin, kamyonumuza güvendiğimiz için artmasını değil düşmesini bekliyoruz” dedi.

Uluslararası pazarda satışlara ilişkin ise global özellikleri barındıracak ürünleri üretmeye başladıklarını ifade eden Otay, “Bunların ilk adımlarını bu yıl attık. Global araç, ağır vasıta üreticisi olma yönünde bir yol haritasıyla devam edeceğiz. Dolayısıyla geliştirdiğimiz kamyonlar sadece iç pazar için değil. İleriye yönelik planımızda da satış ağımızı tamamen global hale getirmek gibi bir hedefimiz var” diye konuştu.

Fabrika kapasitesi ile ilgili de bilgi aktaran Nuri Otay, ürün geliştirmek için yapılan 15 milyon dolarlık yatırımın direk olarak fabrikaya da yansıdığını ve şuan ki üretim kapasitesinin yeterli olduğunu belirtti.

Ford Otosan Genel Müdür Baş Yardımcısı Ted Cannis ise satış sonrası ile ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine Ford Otosan’ın kamyonda satış sonrasında Türkiye’de en yaygın ağa sahip olduğunu vurgularken servislerin de müşteri beklentilerine göre modernize edildiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77