• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Ford Ranger Yenilenen Haliyle Tüketici Beklentilerini Karşılıyor

Ford Ranger Yenilenen Haliyle Tüketici Beklentilerini Karşılıyor
Ford Otosan, ticari araç sınıfında tüketicilere sunduğu, gerçek bir kamyonetin gücü ve bir arazi aracının özgür ruhunu, benzersiz konfor özellikleri ile birleştiren Ford Ranger’ın yeni versiyonunu Kemerburgaz’da gerçekleştirdiği bir etkinlikle

SAHİP olduğu binek otomobil ve ticari araç ürün gamı ile, tüketici ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak karşılayan Ford Otosan, ticari araç sınıfında tüketicilere sunduğu, gerçek bir kamyonetin gücü ve bir arazi aracının özgür ruhunu, benzersiz konfor özellikleri ile birleştiren Ford Ranger’ın yeni versiyonunu 18 Eylül tarihinde Kemerburgaz’da gerçekleştirdiği bir etkinlikle tanıttı.

Gerçek bir kamyonetin gücünü, arazide ihtiyacınız olacak özgür ruh ve şehirde arayacağınız konfor ile birleştiren Ford Ranger, dış görünümü Ford Kinetik Tasarım felsefesinin modern çizgileri ile yenilenen Ford Ranger, dinamik ve akıcı dış görünümü ile dikkat çekiyor. 156 PS güç, 380 Nm tork ve otomatik şanzıman seçeneğine sahip yeni 3.0L dizel motor opsiyonu, etkileyici bir performans sunuyor. Standart ve XLT modellerde ise 2.5L 143PS / 330Nm, dizel motorlar için manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri bulunuyor.

Serinin en üst modeli Ford Ranger Wildtrak ise, çift renkli ve parçalı deri koltukları, spor pedalları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu,  karartılmış arka camları, özel tasarım arka spor barları, krom kapı kolları, dikiz aynası ve ön ızgarası, özel tasarım 16” ve 18” alüminyum alaşımlı jant seçenekleri ile fonksiyonellik ve sağlamlığın yanı sıra en yüksek güç, konfor ve estetik beklentilerini de mükemmel bir şekilde karşılıyor. Wildtrak, yüksek donanım seviyesi ve üstün konfor özellikleri sunuyor.

Tamamen yenilenen Ford Ranger, dış görünümünde Ford’un tüm ürün gamına uygulamakta olduğu küresel Kinetik Tasarım felsefesinin izlerini taşıyor. Yeni versiyonun lansmanı ile, Ranger ürün serisine daha güçlü ve daha üstün donanımlı yeni bir dizel motor da katılıyor. 3.0 L 156 PS / 380 Nm dizel motor, serinin en üst modeli Wildtrak’da hem manuel hem otomatik şanzıman seçenekleri ile sunuluyor. Standart ve XLT modellerde ise 2.5L 143PS / 330Nm dizel motor kullanılıyor. Tüm 4x2 ve 4x4 modellerde manuel ve otomatik şanzıman arasından seçim yapılabiliyor. 4x2 modeller, 4x4 modeller ile aynı görünümü taşıyor.


Güç, özgürlük ve konfor yeni Ford Ranger’da

Yeni Ford Ranger’ın tanıtım toplantısında konuşan Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, “Ticarette arayacağınız güç, arazide arayacağınız özgürlük ve şehirde arayacağınız konfor, Yeni Ford Ranger’da tek bir paket olarak sunuluyor” dedi. Otay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz lansmanlarla, bugüne dek sahip olduğumuz en iddialı ürün gamına kavuştuk. Türk tüketicisine, hem binek otomobillerde, hem de ticari araçlarda pek çok seçenek sunuyoruz.”

Ford’un ticari araç pazarındaki gücünü hafif sınıf ticari araçlardaki Transit ve Tranit Connect satışlarından aldığını vurgulayan Otay, “Ticari araç segmentinde yıllardır açık ara lider konumdayız, pazar payımız yıllardır yüzde 30’un üstünde. Ranger da segmetinin lideri konumuna geldi. Türkiye’de geçtiğimiz 10 yıl içinde 18 bin adet Ford Ranger satışı gerçekleşti” şeklinde konuştu.


“Kişisel amaçlı
kullanım da başladı”

Ford Otosan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner ise, Ford Ranger’ın yüksek motor performansının yanı sıra üstün yük taşıma ve römork çekme kapasitesi ile olduğu kadar, düşük yakıt tüketimi ve kullanım maliyetleri ile de tüketicilerin yoğun ilgisini çektiğini dile getirdi.

Bu segmentteki müşteri profilinin 2004 yılından bu yana değişmeye başladığını vurgulayan Aykut Özüner, “Eskiden bu araçlar sadece ihalelerde ve devlet satışlarında yer alan, filo aracı olarak kabul ediliyordu. Ama son yıllarda araçların donanımlarında binek araç konfor ve tasarım özelliklerinin artmasıyla kişisel amaçlı kullanım da başladı. Bu araçlar şehirde özgür olmayı hedefleyen bir yaşam tarzının göstergesi oldu” dedi.

Özüner, şunları söyledi: “Ranger, tüketici tarafından çok beğeniliyor ve yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Ranger, yüzde 32 Pazar payı ile lider konumda olduğumuz Hafif Ticari Araç sınıfında gücümüze güç katıyor. Yüksek donanım seviyesi, öne çıkan güvenlik ve konfor özellikleriyle Ford Ranger tüketicilerimizin her zaman beğenisini kazandı. Şimdi, Yeni Ranger ile çıtayı daha da yükseltiyoruz.”

Özüner, 2008 yılında Ford Ranger’in Otomobil Türevli Kamyonet (CLP) Segmenti’nde yüzde 12,4 pazar payı ile en çok satan ilk 3 marka arasında yer aldığını hatırlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“2009 ilk 6 ay satış sonuçlarına göre ise Ranger, elde ettiği yüzde 18,9’luk pazar payı ile segmentinin en çok satan markası konumunda bulunuyor. Aynı dönemin 2008 sonuçları ile karşılaştırıldığında da Ranger, yüzde 6,7’lık bir oran ile pazar payını en çok artıran marka olarak ön plana çıkıyor. 2009 yılı için de toplam 2 bin adet satış hedefimiz bulunuyor. Yeni Ranger’ın, gelişmiş özellikleri ile çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.”


Wildtrak, sportif
çizgisiyle ayrı bir seçenek

Serinin en üst modeli Ford Ranger Wildtrak ise, çift renkli ve parçalı deri koltukları, spor pedalları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu,  karartılmış arka camları, özel tasarım arka spor barları, krom kapı kolları, dikiz aynası ve ön ızgarası, özel tasarım 16” ve 18” alüminyum alaşımlı jant seçenekleri ile fonksiyonellik ve sağlamlığın yanı sıra en yüksek güç, konfor ve estetik beklentilerini de karşılıyor.

Wildtrak modelinde, ayrıca elektrikli yan aynalar, tavan rayları, storlu arka kapak ve multimetre standart ekipmanlar arasında yer alıyor.

Ford Ranger Wildtrak, 156 PS güç, 380 Nm tork ve otomatik şanzıman seçeneğine sahip yeni 3.0L dizel motor ile satışa sunuluyor. Wildtrak, aynı zamanda cazip satış fiyatı ile pick-up pazarında sportif çizgi arayanlar için iyi bir seçenek oluşturuyor.

Tüm serilerinde  standart  ABS+EBD, kısmi kilitleyici differansiyel, sürücü ve yolcu hava yastığı, immobilizer, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve opsiyonel yan hava yastığı sunan Ford Ranger, sınıfının emniyet ve güvenlik çıtasını çok yükseklere taşıyor.


37 bin 780 TL’den
başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor

Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan, Ford Ranger serisinin bütün sürüş koşullarında yüklü ve yüksüz olarak sarsıntısız ve istikrarlı frenleme performansı ve üstün yol tutuşu  ile mükemmel sürüş konforu sağladığını dile getirdi.

Turfan, 37 bin 780 TL‘den başlayan fiyatlarla tüketiciye sunulan Ford Ranger’ın etkileyici yük ve römork kapasitesi ve düşük işletim maliyetleri sayesinde ticari araçlar sınıfında rekabetçi bir konumda olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Ford Ranger dilerseniz yük taşır, dilerseniz römork çeker; ya da size en zorlu arazi koşullarında eşlik eder. 1 ton yük taşıma ve 3 ton römork çekme kapasitesine sahip olan yeni Ford Ranger, aynı zamanda düşük kullanım maliyeti de sunuyor.”

 Müşterilerinin istek ve beklentilerini her zaman dikkate alan Ford, Yeni Ford Ranger’in  tüm manuel şanzımanlı modellerinde, yakıt ısıtıcı sistemini standart olarak sunuyor.

Tüm Ford Ranger modellerinde klima, Mp3 çalar CD sistemi, ayarlanabilir direksiyon, bardaklık yuvalı  orta konsol ve  torpido üstü çekmece  standart olarak sunuluyor. Wildtrak dışındaki modellerde elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar da orijinal ekipman arasında yer alıyor. XLT ve Wildtrakde modellerinde ısıtmalı sürücü ve yolcu koltuğu da standart paket içerisinde bulunuyor.

Yeni Ford Ranger serisinde, 4X2 konfigürasyonunda Standart ve XLT, 4X4 konfigürasyonunda baz ve Wildtrak modelleri sunuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77