• BIST 9596.83
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi
Ford’un büyük başarı sağladığı hafif ticari araç segmentindeki güçlü oyuncusu Ford Turneo Custom EcoBlue Hybrid’i manuel versiyonunu denedik.

Ford Ticari Van ve Minivan sınıfında yer alan modeli Tourneo Custom’a oldukça ilgi çekici bir motor seçeneği eklendi. Altı ileri vitesli manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulan yeni motor, 48 volt’luk hibrit teknolojisiyle daha çevreci ve şehir içinde yakıt tüketimini yüzde 5,9’a kadar azaltabilen verimlilik sunuyor.

Her ne kadar deneme sürüşünü gerçekleştirdiğimiz aracımız yolcu taşıması için olan 8+1 koltuklu ve en donanımlı modeli olsa da kargo taşımacılığına uygun modelleriyle temel teknik özellikleri paylaşıyor.

Büyük ön panjuru, krom çerçevesi ve ızgaralarıyla da güçlü ve şık bir görüntü sunan Tourneo Custom, yanına geçildiğinde ise uzun şasili versiyon olduğu kendini belli ediyor.

Kendi segmentinde akıllı hız sınırlayıcı bulunan Ford Tourneo Custom, aynı zamanda kör nokta uyarı sistemi ile birlikte çapraz trafik uyarı sistemi’ni sunuyor. Bu özellikler, mevcutta var olan yaya algılama özellikli çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi, yan rüzgar denge sistemi ve adaptif hız kontrol sistemi dahil kapsamlı teknoloji paketini daha da zenginleştiriyor. HID BI-Xenon Dinamik Ön Farların yolu aydınlatması ve gündüz lambaları ile desteklenmesi gece sürüşlerinde güvenle yol almanıza yardımcı oluyor.

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi

Transit Custom kabin içi, yatay bir tasarımla kullanışlı saklama alanları, şişe ve bardak tutucularla zenginleştirilirken gündelik hayatın olduğu kadar iş hayatının da önemli bir parçası haline gelen akıllı cihazlar için de bağlantı noktaları unutulmamış. Ayrıca sürücü koltuğunun ayarlama özellikleriyle ve sürüş konumlandırılmasıyla yola hakim olduğunuzu hissettiriyor.

Maksimum 9 kişilik kapasitesiyle birinci sınıf yolculuk deneyimi sunan Tourneo Custom arkadaki altı tek koltuğu konferans oturma düzenine göre ayarlama imkanı vererek yolcular arasında erişim ve iletişim kurulmasına olacak sağlıyor. Sürücüler, 8 inçlik dokunmatik ekranla desteklenen Ford’un SYNC 3 sistemi ile hem Android hem de IOS tabanlı cihazlarla çok kolay bir şekilde iletişim kurarak çalışabiliyor. Fort Tourneo Custom’ın boyutlarına gelecek olursak, aracın uzunluğu 5.340mm, genişliği 1.986mm yüksekliği 2.020mm ve aks mesafesi ise 3.300mm. Aracın boş ağırlığı ise 2.433kg.

Start-Stop ile Yüzde 10 Yakıt Tasarrufu

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi

Trafik ışıklarında veya sıkışık trafikte devreye giren sistem, motoru otomatik olarak kapatabilir. Ancak far, klima, radyo ve Ford SYNC sistemi gibi temel birimlere enerji sağlamaya devam eder. Hareket etmeye hazır olduğunuzda ise sistem aracı yeniden çalışıyor böylelikle şehir içi trafikte yüzde 10'a varan yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Park Etme Stresini Ortadan Kaldırıyor

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi

Ön ve arka park mesafe sensörleri, aracınızın önündeki veya arkasındaki engellerle aranızdaki uzaklığı değerlendirmenize yardımcı oluyor. Sensörler herhangi bir nesnenin varlığını algıladığında, nesneye yaklaştıkça yükselen sesli uyarı veriyor.

Motor ve Güç

185 PS ve 415 Nm torka sahip Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0lt EcoBlue dizel motor ve 6 ileri manuel şanzımanla hem en yoğun şehir içi trafiğinde hem de otoyol kullanımlarında markanın hafif ticarideki iddiasını daha da güçlendirecek şekilde iyi bir uyum içinde çalışıyor.

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi

Segmentinde ilk ve tek olarak sunulan EcoBlue Hibrit motor seçeneği, özellikle şehir trafiğindeki dur-kalk durumlarında ilave yakıt verimliliği sağlıyor. Altı ileri manuel şanzıman, hızla kesintisiz tepki verirken segmente özgü havalı arka süspansiyon sistemi, değişik yük koşullarında esnek, kontrollü ve dengeli sürüş olanağı sunuyor

Gerçekleştirdiğimiz deneme sürüşünde şehirlerarası yollarda ve makul denebilecek ortalama bir kullanımla 100 kilometrede 7-7,5 litreye düşen yakıt tüketimi şehir içi trafiğinde 8-9 seviyelerinde gerçekleşti.

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi

Ford Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel DenemesiFord Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel DenemesiFord Tourneo Custom Hybrid 2.0L EcoBlue Manuel Denemesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77