• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Ford Transit’in Altıncı Nesli Pazara Sunuldu

Ford Transit’in Altıncı Nesli Pazara Sunuldu
Ford’un 1965 yılında hafif ticari araç segmentinde pazara sunduğu Ford Transit’in altıncı nesli pazara sunuldu.

9 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirilen Yeni Ford Transit lansmanında Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, müşterilerin istek ve görüşleri doğrultusunda, Yeni Transit modelinin yaratılmasında hem yabancı hem Türk mühendislerin yoğun gayret gösterdiğini belirterek, ''Mükemmel bir Transit modeli ortaya çıktı.'' dedi.

Ford Transit'in 1969 yılından bu yana Türkiye'de üretildiğini ifade eden Durak, bu aracın kendi segmentinde yüzde 30 pazar payına sahip olduğunu söyledi.

Durak, yeni tasarımda 2005 modeline göre yerlilik oranının yüzde 5 artığını belirterek, Ford Otosan olarak, bu yıl 165 bini dış ve 143 bini iç pazarda olmak üzere 308 bin araç satmayı hedeflediklerini açıkladı.


Liderlik yarışındaki en büyük güçlerinin ticari araç ailesi olduğunu ve Ford Transit’in de bu ailenin en önemli üyesi olduğunu belirten Durak, “Yeni Ford Transit, bu gücümüzü daha da artıracak. Üretim felsefemizin temelini oluşturan müşterilerimizin istek ve görüşleri, Yeni Transit’in tasarım aşamasında da etken oldu. Bununla birlikte, değişen koşullara uygunluk, kullanıcıya sağladığı kolaylık, geliştirilen teknolojik yapısıyla bu aracın da diğer nesillerdeki gibi başarılı olacağına ve gerek Türkiye, gerekse Avrupa’daki kullanıcılarının tutkuyla bağlanacaklarına inanmamızı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

2006 yılının ilk çeyreğini Ford Otosan’ın lider olarak tamamladığına ilişkin bir duyuru yaptıklarını söyleyen Durak, “Orta ticari sınıf olarak nitelendirilen ve Ford Transit araçlarımızın yer aldığı segmentte ciddi bir üstünlüğümüz var. Bu segmentte, ilk üç ay içerisinde 27 bin 862 adetlik satışın, 8 bin 254 adedini yaparak, yüzde 30,6 gibi bir pazar payı elde ettik. Bugün, bu liderliğimizde büyük pay sahibi olan Transit’in yenilenmiş haliyle birlikteyiz. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz yıl Ford Transit’in 40’ıncı yılını kutlamış ve 5 milyonuncu aracı da pazara sunmuştuk.” dedi.

Aracı tanıtan Ford Otosan Ticari Araçlar Ürün Uzmanı Umut Canpolat ise müşterilerin artık binek ve ticari kullanım amaçlı tek araç tercih ettiğini, Yeni Transit’in bu kriter göz önüne alınarak hazırlandığını belirtti.

''İçinden çıkmak istemeyeceksiniz'' sloganıyla aracı tanıtacaklarını söyleyen Canpolat, Yeni Ford Transit’lerin türlerine göre 29 bin 22, 30 bin 687, 41 bin 847 ve 51 bin 755 YTL’den satışa sunulacağını belirtti.


Ford tasarım mühendislerinin 18 aylık çalışmalarının bir sonucu olan Yeni Ford Transit; gövde tipleri, donanım ve koltuk düzeni bakımından daha fazla seçenek, daha iyi konfor, sürüş kalitesi ve şık görünüm sunuyor. Geliştirmelerin önemli bölümü donanım düzeyi, ergonomi, kullanışlılık, direksiyon ve kullanım özellikleri iyileştirilmesi üzerinde yoğunlaşmış.

Dış tasarım değişiklikleriyle araca daha güçlü, daha modern bir profil kazandırılması amaçlanıyor. Dış tasarımda en çok göze çarpan değişiklikler; yeni ön farlar, ön ızgara ve yeni tampon. Yeni Transit’te ayrıca, yeni renk seçenekleri yeni tasarımlı jant ve jant kapakları gibi birçok dış tasarım ayrıntısı yer alıyor. Ford Transit’in yolcu ve yük bölmesinde de kullanıcıların binek otomobil benzeri fonksiyonel ve modern özellikler isteğine uygun olarak önemli değişiklikler yapılmış. Sürücünün karşısında bütünüyle yeni gösterge paneli, düğmeler ve yeni direksiyon simidi, yeni ve kullanışlı eşya bölmeleri Yeni Transit’in bir mobil ofis olmasını sağlıyor.

Yine sektörde bir ilk olarak kendi kendine şarj olan su geçirmez kontak anahtarının da sunulduğu Yeni Ford Transit, yeni gösterge paneline ve döşeme malzemeleriyle yenilenen bir kabine sahip.

Daha fazla bacak alanı ve araç içi geçişlerde kolaylık sağlayan, ön panele yerleştirilen vites kolu, yine isteğe bağlı seçenekler arasında yer alan hız sabitleyici (Cruise control), Bluetooth bağlantısı ve park sensoru Yeni Transit’i rakiplerinden ayıracak özelliklerden bazıları.

Yeni Transit, Ford’un iddialı olduğu sürüş dinamiklerinin bütün özelliklerini barındırıyor. Sürüş dinamiğinde gerçekleştirilen yeniliklerle gürültü ve titreşim düzeyleri önemli oranlarda azaltıldı. Ayrıca standart ABS ve EBD, isteğe bağlı olarak sunulan Elektronik Denge Programı (ESP) ve ilk kez sunulacak olan gecikmeli sönen ön farlar da sürüş konforu açısından Ford Transit’i otomobil konforuna yaklaştırıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77