• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ford Trucks’ın Pazardaki Konumu Güçleniyor

Ford Trucks’ın Pazardaki Konumu Güçleniyor
Geride bıraktığımız 2013 yılında daralan ağır ticari araçlar pazarında pazar payını arttırarak 21.3 pazar payı ile yılı ikincilik ile kapatan Ford Trucks,

satış sonrası hizmetler ve tüm hızıyla devam eden 4S tesis yatırımları ile rekabetçi konumunu güçlendirmeyi ve daralan pazarda, pay artırmayı hedefliyor.

 

Ford Truck’ın 2013 yılını değerlendiren ve 2014 yılı ile ilgili beklentilerinden söz eden Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, 28 bin adet seviyelerinde gerçekleşen 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarının yüzde 62’sini çekici, yüzde 23’ünü inşaat ve yüzde 15’ini yol serisi araçların oluşturduğunu açıkladı.  2012 yılına oranla 2013’te pazarda yaşanan yüzde 5-6 civarında daralmaya rağmen gerçekleşen adetlerin, ağır ticari araç pazarının toplam otomotiv pazarında istikrarlı bir yer kazandığını n göstergesi olduğunu kaydetti.

 

Ford Trucks olarak, 2013 yılında hem yurtiçi hem yurtdışında hizmete sundukları yeni ürünler ile segmentteki güçlerini artırdıklarının altını çizen Hazar, “Daralan ağır ticari araç pazarında Ford Trucks olarak pazar payımızı attırarak yüzde 21.3 pay elde ettik ve 2013’ü ikincilikle kapattık” dedi.

 

2013 yılının başında One Ford stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması doğrultusunda, Ford Otosan mühendislerinin tasarlayıp, geliştirdiği ve İnönü fabrikamızda üretilen Yeni Ford Cargo 1846T çekicinin küresel pazardaki yerini aldığını ifade eden Hazar, 2013 yılının kısaca özetini geçerek; “Fikri mülkiyet hakları yüzde 100 Ford Otosan’a ait olan 100 milyon dolarlık yeni Ecotorq motor yatırımımızı açıkladık. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı teşvikleri ile İnönü Fabrika’mızdaki kapasite geliştirme çalışmalarına başladık. 2013 yılında küresel pazarlarda ürünlerimiz ile başarıyla yol alırken, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’e teknoloji ihraç ettik. Çinli kamyon üreticisi JMC firması ile fikri mülkiyet hakları Ford Otosan’a ait Ecotorq motorumuzun Çin’de de üretimine yönelik lisans anlaşması yaptık” diye konuştu.

 

“Pazardaki en büyük artışı son çeyrekte bekliyoruz”

 

2014’ün zor bir yıl olacağını ve genel ekonomik görünüm itibariyle tüm sektörleri olduğu gibi ağır ticari araç pazarının da etkileneceği görüşünü aktaran Armağan Hazar, 2014’te pazarın 2013 yılına göre yüzde 10-13 civarında daralacağı öngörüsünü aktardı. Bu daralmada ilk çeyrekte büyük ölçüde döviz kurlarındaki dalgalanma ve firmaların yatırım kararlarını beklemede tutmalarının etkili olacağının altını çizen Hazar, yılın ikinci çeyreğinde mevsimsel canlanmayla birlikte başta inşaat olmak üzere tüm sektörlerde bir hareketlenme beklentisinden söz etti. Üçüncü çeyrekte yine sektördeki mevsimsel durgunluğun pazarı olumsuz yönde etkileyebileceğini belirten Hazar, “Pazar adetlerinde en büyük artışın yılın son çeyreğinde beklediğimizi söyleyebiliriz” dedi.

 

2’nci el araç pazarı ile ilgili görüşlerini de aktaran Hazar, oluşan piyasa koşullarının özellikle döviz üzerinden satılan 0 araçların değerlerini etkilemiş olmasına rağmen 2. el araç değerlerine yansımasının aynı hızla gerçekleşmediğini kaydetti. Bu sebeple 2. el araçlarda kısa vadeli bir hareketlenme yaşandığını söyleyen Hazar, “2014 yılında genel olarak 2. el araç değerlerinin yükselme eğiliminde olacağını düşünüyoruz ve hareketlilik bekliyoruz. 2014 yılında, piyasa koşullarından bağımsız olarak, ağır ticari araç sektöründeki 50 yılı aşkın tecrübe ve uzmanlığımızı, 2. el ağır ticari sektöründe de kullanacağız. Geçen sene açtığımız ve bu sene de açılışlarına devam edeceğimiz yeni Ford Trucks tesislerimizin tamamında 2. el ile ilgili tüm alım, satım, takas ve ekspertiz işlemleri gerçekleştirilebilecek. Ek olarak bunun bir parçası olan Ford Trucks 2. el websitesini de (www.fordtrucks2el.com) devreye aldık” şeklinde konuştu.

 

“Daralan pazarda payımızı artıracağız”

 

Ford Trucks olarak, 2013 yılında hem yurtiçi hem yurtdışında hizmete sunulan yeni ürünler ile segmentteki güçlerini artırdıklarını vurgulayan Armağan Hazar, “2014 yılında da ürünlerimiz, satış sonrası hizmetlerimiz ve tüm hızıyla devam eden 4S tesis yatırımlarımızla rekabetçi konumumuzu daha da güçlendirmeyi ve daralan pazarda payımızı artırmayı hedefliyoruz” diyerek 2014 yılı stratejilerini açıkladı.

 

Ağır vasıta kiralama konusuna da değinen Hazar, araç kiralama ile sundukları avantajlara değinerek,  “Araç kiralama işinde önemli bir tecrübeye sahip Avis işbirliği ile oluşturulan Ford Trucks Kiralama hizmetimizi tercih eden firmalar; araçların bakım ve plaka masrafları, muayene ve sigorta ücretleri, motorlu taşıtlar vergisi ile finansman giderlerinden kazanç sağlarken; tam kapsamlı kasko, full garanti paketi ve Filobil-Filo yönetim sistemi güvencesiyle komple çözüme sahip olarak, işlerine daha fazla odaklanabiliyor. 0 km araçlarla 12 aydan 47 aya kadar uzun dönem kiralama seçeneği esnekliği sunan Ford Trucks; kullanılmış araçları ise süre kısıtlaması olmaksızın kısa dönem kiraya veriyor” diye konuştu.

 

2014 yılında kiralama sektörünün büyüyeceğini ifade eden Hazar, özellikle otomotiv pazarının daralma eğiliminde olduğu dönemlerde şirketlerin, özmal alımı yapmaktansa kiralamaya yöneldiklerini belirterek, “Çünkü bu sayede sermayelerini araca değil işe yönlendirebiliyor, risklerini azaltabiliyorlar. Ford Trucks Kiralama olarak 2014 yılında adetlerimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.


19 Mart 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77