• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Gefco Hırvatistan’da Faaliyete Geçiyor

Gefco Hırvatistan’da Faaliyete Geçiyor
Gefco Grup, yeni ofisini Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde açıyor.

Gefco Grup, yeni ofisini Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde açıyor. Birçok ülkeyle sınırı olan Hırvatistan’ın stratejik konumu grubun Balkan Yarımadası’ndaki karayolu ve denizyolu taşımacılığı faaliyetlerini güçlendirecek. 


Gefco Hırvatistan Genel Müdürü olarak atanan Tihomir Skrtic, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Güneydoğu Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Hırvatistan’da faaliyet gösterecek bir iştirake sahip olması Gefco’nun bölge pazarlardaki varlığını güçlendirecek ve hem yerel hem de çok uluslu şirketlere grubun katma değerli hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacak” dedi.

Gefco’nun yeni iştirak ofisi sınırların açılması neticesinde artık daha basit hale gelmiş olan gümrük muamelelerinden faydalanabilecek ve bu şekilde de tüm hizmetlerini bürokratik kısıtlamalar olmaksızın sunabilecek.

Hırvatistan’dan üç Pan-Avrupa ulaşım koridoru geçiyor ve bu da ülkeyi Batı Avrupa, Asya, Doğu Avrupa ve Akdeniz’le bağlayarak Güneydoğu Avrupa bölgesinin lojistik zincirinde çok önemli bir bağlantı merkezi haline getiriyor. 

Gefco Hırvatistan’da açılan iştirak ofisi ile İtalya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ gibi komşu ülkelerle trafiğin artırmasına olanak sağlayacak.

Gefco’nun yeni Zagreb Ofisi ile Hırvatistan’ın en büyük liman tesisi Rijeka limanının arasındaki kısa mesafe unsuru da Gefco Hırvatistan’ın stratejisinde önemli bir rol oynuyor. Yeni iştirak Denizyolu Taşımacılığı hizmetlerini büyütmeyi ve bu bağlamda da tüm Avrupa Birliği için bir giriş noktası olma hedefiyle 2014 senesinde tam da liman tesislerinin merkezinde bir ofis açmayı planlıyor.

İştirak halihazırda yerel iş ortakları ile birlikte yeni araçları ve yedek parçaları için lojistik hizmetler sağlamak üzere PSA Peugeot Citroën ile anlaşma imzaladı.

İştirak ayrıca Hırvatistan, Romanya, Sırbistan ve Bosna Hersek’teki müşterileri için karayolu taşımacılığı ve denizyolu taşımacılığı hizmetlerinin yanı sıra, dağıtım, otomotiv lojistiği ve gümrük danışmanlığı hizmetleri de verecek.

Gefco Hırvatistan iştiraki Grubun büyüme stratejisine uygun faaliyet gösterecek ve rodajlama, enerji ve sanayi ekipmanları gibi sektörlerde operasyonları çeşitlendirmeye öncelik verecek.


22 Ekim 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77