• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Groupe PSA’nın Elektrikli Ticarilere Geçişi Orta Segment Vanlarla Başladı

Groupe PSA’nın Elektrikli Ticarilere Geçişi Orta Segment Vanlarla Başladı
Elektrikli ticari araçlar için 2020 yılına işaret eden Groupe PSA, yaşanan pandemiye rağmen tarihte değişiklik yapmadan araçların ilk tanıtımını gerçekleştirdi.

Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İş Birimi Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, 23 Haziran 2020 tarihinde grubun hafif ticari araçları arasında orta seviyedeki modelleri olan Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e ve Vauxhall Vivaro-e’yi VANLIVE-e isimli dijital bir lansmanla tanıttı. 

Bütün hafif ticari araçların elektrikli versiyonlarını 2021 sonunda sunmuş olacaklarını kaydeden Xavier Peugeot, araçların satışlarının gerçekleştiği tam bir yıl için yüzde 5 paya ulaşmasını bekledikleri araçların payının 5 yıl sonra yüzde 15 olmasını beklediklerini de söyledi. 

Temmuz ayında siparişleri almaya başlayacaklarını ve 2020 sonuna kadar teslimatların başlayacağını da söyleyen Türkiye’nin de Avrupa’yla birlikte aracın sunulacağı ülkeler arasında olduğunu açıkladı. 

Groupe PSA’nın EMP2 platformu üzerine 136 beygir güç ve 260 Nm tork değeriyle  kullanımla sunduğu binek ve kargo araçların başta yük kapasitesi olmak üzere dizel versiyonlarıyla aynı teknik özellikleri taşıdığına vurgu yapıldı. 

1275 kilograma kadar taşıma yük kapasitesine sahip olan grubun orta segment ticarilerinin yük hacminde de herhangi bir daralma olmadığına vurgu yapılırken; 1,9 metre yükseklikle kapalı garaj girişlerinde de sorun yaşamayacağı belirtildi.  Uzun şaside 6,6 metreküpe kadar yük hacmi sunan elektrikli araçlar yolcu modellerinde 9 kişiye kadar taşıma kapasitesi sunarak sıralı ve karşılıklı oturma düzeni sağlayan konforlu koltuklarla VIP taşımacılık veya kalabalık ailelerin de ihtiyacını çözebileceği belirtildi. 

230 ve 330 km menzil seçeneği 

Farklı ihtiyaçlara yönelik olarak iki farklı batarya kapasitesiyle ve tek şarjla 230 ve 330 km menzil (WLTP) sunulduğunu açıklayan yetkililer ayrıca yarım saatte yüzde 80 dolum yapılabilen araçların kullanıcıların genel eğilimini karşıladığını açıkladılar. Elektrikli motor ön kaput altında geleneksel motor alanında yer alıyor. Araç dengesi için batarya homojen bir şekilde aracın hem ön hem de arka akslarının arasında tabana yerleştirildiği ifade ediliyor. 

Araçla birlikte sunulan akıllı telefondan ulaşılabilen dijital platformla kullanıcıların menzil, uygun şarj istasyonları gibi akıllı bir desteğe de sahip olacağı ifade edildi. 

Elektrikli ticarilerle birlikte sunulan bataryaların 8 yıl garantiye sahip olduğu da verilen bilgiler arasında. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77