• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Gümrük Kapılarında Kuyruklara Sanal Çözüm

Gümrük Kapılarında Kuyruklara Sanal Çözüm
Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Randevulu Sanal Sıra (RSS) Sistemi ile kara gümrük kapılarında yol kenarlarında oluşan TIR sıralarının sanal hale getirilerek, insansız işleyebilen, şeffaf ve objektif bir sıra sistemi kurulması hedefleniyor.

Randevulu Sanal Sıra Sistemi, sürücülerin; Web (http://rss.ticaret.gov.tr), Mobil (android ve IOS işletim sistemleriyle uyumlu) ve Kiosk (çıkış gümrük kapısı bekleme alanı içinde bulunan) uygulamaları üzerinden belirleyebilecekleri tarihte ve ilgili gümrük müdürlüklerince sistemde tanımlanabilen zaman dilimleri içerisinden seçtikleri saatte randevu almaları ve bu randevu saatine göre gümrük kapısına ilerlemeleri esasına dayanıyor.

Sistem, randevu saatine ve randevu sahibine ilişkin bilgileri içeren ve sistem içerisinde üretilen karekod kullanılarak sınır gümrük kapısına bitişik bekleme alanı üzerinden Türkiye’den çıkış yapılması suretiyle işliyor. Sisteme kaydolmak için sürücülerin belirtilen uygulamalarda TCKN/pasaport no ve Türk GSM hatları ile kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekiyor.

Gönüllülük esasıyla, isteyen tüm sürücülerin Kapıkule Gümrük Kapısından çıkış işlemlerini RSSS ile gerçekleştirmesi suretiyle canlı uygulama başlarken yakın zamanda, Kapıkule Gümrük Kapısından gerçekleştirilecek tüm çıkış işlemlerinde RSSS’nin kullanılması hedeflendiği belirtiliyor. Konuyla ilgili detaylar https://ticaret.gov.tr/duyurular/randevulu-sanal-sira-sistemi-rss-projesi adresinde yer alıyor.

Gümrük Kapılarında Kuyruklara Sanal ÇözümTicaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Randevulu Sanal Sıra (RSS) Sistemi ile kara gümrük kapılarında yol kenarlarında oluşan TIR sıralarının sanal hale getirilerek, insansız işleyebilen, şeffaf ve objektif bir sıra sistemi kurulması hedefleniyor.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77