• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Güvensoy İnşaat’ın Tercihi Renault Trucks K Serisi

Güvensoy İnşaat’ın Tercihi Renault Trucks K Serisi
Güvensoy İnşaat, Çanakkale’nin Çan ilçesinde yer alan maden sahalarındaki projesinde kullanmak üzere 15 adet Renault Trucks K 520 kamyonlarını teslim aldı.

Güvensoy İnşaat, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından işletilen maden sahalarındaki projesinde kullanılan araç filosunu genişletiyor. Ocak 2019’da Renault Trucks K serisi kamyonları maden sahalarında test eden Güvensoy, Şubat ayında 13 adet K 520 alımı yapmıştı. Güvensoy, K serisinden memnuniyetleri nedeniyle ikinci parti olarak 15 adet K 520 alımı ile araç parkını 60 kamyona çıkarttı.

Çanakkale’deki maden sahalarında gerçekleştirilen araç teslimatına Güvensoy İnşaat firma sahibi Gültekin Güvensoy, Renault Trucks Türkiye Başkanı SebastienDelepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Bayi Ağı Geliştirme ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Özgür Fırat, Bölge Müdürü Gökhan Hıraca katıldılar.

Renault Trucks K serisi kamyonların sahadaki performansına değinen Gültekin Güvensoy; “Maden ve dekapaj çalışmaları, yüksek araç performansı ve dayanıklılığı gerektirir. Operasyonlarımızda aylık 2 milyon ton yük taşıyoruz. Üç vardiyada aralıksız olarak 7 gün, en az 18 saat çalışma gibi ağır bir tempodan bahsediyoruz. Hem tonajlar hem de çalışma koşulları oldukça ağır. Bu durumda kullandığımız araçlarda, performansve dayanıklılık ilk aradığımız özellikler. K serisini alım yapmadan önce maden sahamızda test ettik ve çok memnun kaldık. Bu nedenle operasyonlarımızın kesintisiz devam etmesi için araç alımlarımızda Renault Trucks’ıninşaat ve maden çalışmalarına özel olarak geliştirdiği K serisine yatırım yaptık” dedi.

Aracın dayanıklılığı da satış sonrası hizmetleri de önemli

Güvensoy İnşaat’ın Tercihi Renault Trucks K Serisi

Tek araçlarının yükleme ve boşaltma alanları arasında günde ortalama 40 sefer yaptığını belirten Gültekin Güvensoy; “Tek sefer 5 ila 5.5 km mesafede ve bir aracımız saatte ortalama 3 sefer yapabiliyor. Sadece bir aracımızın 1 saat çalışmaması bizim için 150 ton eksik yük anlamına geliyor. Bu tarz ağır bir iş yükünde araçlarımızın dayanıklılığı tabi ki çok önemli ancak beklenmeyen arızalar söz konusu da olduğundaki hızlı çözüm de bir o kadar kritik. Bu durumda da satış sonrası hizmetler devreye giriyor. Renault Trucks K serisi seçimlerimizde aracın gücü kadar satış sonrası hizmetlerin gücü de etkili oldu” şeklinde açıkladı.

Aylık yakıt tüketimimiz, ortalama 1 milyon litre

Madencilik taşıma koşullarında ana kriterlerden birisi olmasa da yakıt tasarrufu, her taşımacılık alanında olduğu gibi önem taşıyor. Gültekin Güvensoy açıklamasında; “Tek seferde 1 litre bile tasarruf sağlasak toplam 15 bin litre anlamına geliyor. Aracın dayanıklılığı ve düşük arıza frekansı daha önemli olsa da K serisinin sunduğu yakıt tasarrufu da küçümsenemeyecek bir avantaj. Yük karşılığı tükettiği yakıt performansından oldukça memnunuz” diye belirtti.

Dayanıklılık, çalışma konforu, taşıma kapasitesi, çekiş gücü, düşük yakıt tüketimli motoru, tüm uygulama alanları için kolay üstyapı montajı ve özel satış sonrası hizmetler ile Renault Trucks K serisi kamyonlar, inşaat ve maden gibi zorlu taşımacılık alanlarında hizmet veren müşterilerin gereksinimlerini en ideal şekilde karşılamak üzere geliştirildi.

Renault Trucks K serisinin şu ana kadar uygulanan en sıkı testlere tabi tutulduğuna değinen Renault Trucks Türkiye Başkanı SebastienDelepine; “K serisi, sağlamlık anlamında segmentindeyeni standartlar ortaya koyuyor. Yerden yükseklik mesafesi mükemmel ve pazarda mevcut en iyi yaklaşma açısına sahip. Dolayısıyla yüksek manevra kabiliyeti, maden ve inşaat sahaları gibi zorlu alanlarda büyük avantaj sağlıyor. Her türlü arazide olağanüstü bir çekiş gücünü garanti ediyor. Renault Trucks K Serisi, motor ve şanzıman torku sayesinde yakıt verimliliğini de arttırıyor” dedi. Güvensoy İnşaat’ın K serisini test ettikten sonra alım yapmalarından duydukları memnuniyeti belirten Delepine; “Güvensoy, K serisinin güç ve performansının yanı sıra yüksek tonaj ve düşük yakıt özelliklerinden etkilendiler. Yükleme kapasitesi ve manevra kabiliyetinin operasyonlarını kolaylaştırması bizleri de memnun etti” açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77